-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos dienraštis „Corriere dello Sport“: „Na, Italija, sumušk Lietuvą!“

Šįvakar Liublianos „Stožice“ arenoje vyks ne vienas, o du mūšiai. Aikštelėje kausis Italijos ir Lietuvos krepšinio rinktinės. Tribūnose – dvi armijos sirgalių: „žalieji“ lietuviai ir „mėlynieji“ italai.
Italijos dienraščių antraštės - apie dvikovą su Lietuva
Italijos dienraščių antraštės – apie dvikovą su Lietuva

Iki šiol apie sirgalius nė žodžio neužsiminęs Italijos rinktinės treneris Simone Pianigiani pagaliau prabilo. Jis nusprendė nebepykti ant savo šalies žurnalistų, kurie parašė apie slovėnų, įveikusių graikus, „dovaną“ Italijai. Per visus šalies laikraščius nuskambėjo stratego raginimas Italijos krepšinio sirgaliams: „Atvažiuokite į Liublianą! Jūsų buvimas padės vaikinams ir padės man!“

Šį raginimą didelėmis raidėmis ketvirtfinalio išvakarėse išspausdino sporto dienraštis „Corriere dello Sport“. Po tokio kreipimosi krepšinio Italija, matyt, prabus. Italai tokie yra: kai užsiveda, tampa jėga. Nors „squadra azzurra“ rungtyniauja ne savo šalyje, o užsienyje, bet namų artumas jiems aiškiai padėjo grupės mačuose. Kiekvienose rungtynėse italų sirgalių vis daugėjo.

Prieš rungtynes su Lietuva Italijos dienraščiai pradėjo psichologinę ataką. Romos „Corriere dello Sport“ tiesiai šviesiai pirmajame puslapyje parašė: „Na, Italija, sumušk Lietuvą!“  Netgi didieji šalies dienraščiai, kurie pogrupių varžybas nušviesdavo iš spaudos agentūrų pranešimų, galiausiai atsiuntė į Liublianą savo apžvalgininkus ir fotografus.

Kiek jų atvyks stebėti ketvirtfinalio mūšio? Kol kas niekas nesiima prognozuoti, tačiau reikia turėti galvoje: stambaus uostamiesčio Triesto gyventojams nuvykti į Liublianą yra maždaug tas pats, kaip vilniečiams nuvažiuoti į Kauną. Goricijos gyventojai praktiškai gyvena pasienyje. Udinės – taip pat.

Masinis italų važiavimas į Liublianą ketvirtadienį, matyt, tikrai bus. Kažin ar lėks krepšinio aistruoliai iš Milano, iš Sienos, iš Romos. Užteks Veneto regiono. Išskyrus „Udinese“ futbolo klubą, kuris rungtyniauja „Serie A“, šiaurės rytų regionas yra ne futbolo, o krepšinio žemė. Trevizas neteko savojo „Benetton“, bet gyvena krepšiniu, Goricija kažkada turėjo savo klubą „Serie A“, Triestas – taip pat, Venecija neseniai sugrįžo į „Serie A“. Italija ties Slovėnijos pasieniu supranta, myli ir garbina krepšinį. 

Prieš rungtynes su Lietuva Italijos dienraščiai pradėjo psichologinę ataką. Romos „Corriere dello Sport“ tiesiai šviesiai pirmajame puslapyje parašė: „Na, Italija, sumušk Lietuvą!“ Netgi didieji šalies dienraščiai, kurie pogrupių varžybas nušviesdavo iš spaudos agentūrų pranešimų, galiausiai atsiuntė į Liublianą savo apžvalgininkus ir fotografus.

Nuo tos dienos, kai Italija Atėnų olimpiadoje įveikė Lietuvą, praėjo devyneri metai. Per tuos metus Italija krepšinio aikštelėse daugiau nieko svarbaus neiškovojo, o susidomėjimas šia sporto šaka kasmet vis labiau blėso. Prieš Europos čempionatą Slovėnijoje rinktinės treneris S.Pianigiani visa tai žinojo ir garsiai pasakė: „Niekas už mus nė sudilusio euro nenorėjo statyti.“

„Atsidūrusi prieš lietuvišką sieną, Italija nenustojo svajoti“ – ši „La Repubblica“ žurnalisto antraštė daug pasako apie nuotaikas, kuriomis gyvena mačo išvakarėse Lietuvos varžovė. Vertas dėmesio ir „Corriere dello Sport“ perspėjimas: S.Pianigiani ketvirtadienio vakare pateiks taktinių naujovių ir netikėtumų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius