Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos krepšinio rinktinės treneris Simone Pianigiani prieš rungtynes su Ispanija dievagojasi: „Aš neinu žaisti tam, kad pralaimėčiau"

Kol Lietuva laukia ketvirtfinalio varžovės, viena jos galimų varžovių Italija aiškinasi santykius. Su spauda ir su sąžine. Jeigu italai šįvakar nugalės ispanus, Europos čempionai važiuos namo, o ketvirtfinalyje vyks kautynės Lietuva – Italija. Jeigu ispanai patys save išgelbės nugalėdami italus, italai nieko nepraras. O gal netgi šiek tiek ir atras. Pavyzdžiui, teisę rungtyniauti 2014 metų pasaulio čempionate Ispanijoje.
Italijos rinktinės trenerį S.Pianigianį sunervino kalbos apie dovanas ir galimą pralaimėjimą ispanams
Italijos rinktinės trenerį S.Pianigianį sunervino kalbos apie dovanas ir galimą pralaimėjimą ispanams

Šiaip ar taip, Liublianoje vyksta kova ne tik dėl Europos čempionato medalių. Šešios stipriausios žemyno ekipos kitąmet važiuos į Ispaniją, kuri rengia pasaulio pirmenybes.  Italijos rinktinė nustebino laimėjusi pogrupyje penkis mačus iš penkių, paskui – pralaimėjusi du iš eilės. Apie medalius Liublianoje italai kol kas nesvaičioja. Bet galimybė vykti į pasaulio čempionatą juos domina. Ir dar kaip: „Kai pagalvoju apie tai, man burnoje tvenkiasi seilės“ – sako Italijos rinktinės treneris Simone Pianigiani.

„Teoriškai mūsų rinktinei būtų patogus pralaimėjimas Ispanijai“ – tvirtina Romos „Corriere dello Sport“. Panašiai postringauja ir „La Repubblica“: „Yra tokia nelabai dora hipotezė: palikti ispanams  atviras duris į ketvirtfinalį“.

Ką italai turėtų daryti, kad gautų kelialiapį į pasaulio čempionatą?

Apie tai šiandien kalba kone visi Italijos dienraščiai. Atvirai ir be užuolankų. „Teoriškai mūsų rinktinei būtų patogus pralaimėjimas Ispanijai“ – tvirtina Romos „Corriere dello Sport“. Panašiai postringauja ir „La Repubblica“: „Yra tokia nelabai dora hipotezė: palikti ispanams  atviras duris į ketvirtfinalį.“

Ką pralošdami ispanams išlošia italai?

Jeigu Ispanija bus stipriausių Europos rinktinių aštuonete, jos vieta pasaulio čempionate atiteks septintai ekipai, nes ispanai yra pirmenybių organizatoriai ir rungtyniaus bet kuriuo atveju. Tada Italijai turnyre dėl 5 – 8 vietų pakaks laimėti vienas rungtynes, ir iš Slovėnijos „squadra azzurra“ namo grįžtų su kelialapiu į pasaulio čempionatą.

Ruošdamas komandą šio vakaro rungtynėms su Ispanija, italų strategas S.Pianigiani, matyt, prieš save regi likimo svarstykles. Vienoje jų pusėje – garbinga pergalė prieš ispanus, sudėtingas ketvirtfinalio varžovas – Lietuva ir vingiuotas kelias į pasaulio čempionatą.

Kitoje – logikai lyg ir neprieštaraujantis pralaimėjimas Europos čempionams, ketvirtfinalyje – Serbija ir gerokai daugiau galimybių laimėti kelialapį į 2014 metų pasaulio čempionatą. Kas nusvers? Garbė ar racionalumas?

S. Pianigiani pokalbyje su „La Repubblica“ žurnalistu net nesvarsto. Jis tiesiai šviesiai sako: „Aš nežaidžiu tam, kad pralaimėčiau. Būčiau pernelyg pasipūtęs, jeigu pradėčiau dalinti Europos čempionams teisę žaisti ketvirtfinalyje. Jie puikiai žino, kad bus kova."

Italijos rinktinės strategas ryžtingai pasisako prieš galimybę „atiduoti“ rungtynes: „Mano gyvenimas yra sportas, o tie visi išankstiniai apskaičiavimai yra beprotybė“.

Mačo su Ispanija išvakarėse S.Pianigiani – nervingas ir piktas. Jis niršta ant savo šalies žurnalistų, kurie parašė žodį „dovana“. Ją esą padovanojo slovėnai, įveikę graikus. Arba graikai, pralaimėję slovėnams ir tokiu būdu garantavę Italijai sensacingą kelialapį į ketvirtfinalį su dviem arba net trim pralaimėjimais.

„Jokių dovanų, mes į ketvirtfinalį įžengėme per paradines duris. O štai Europos čempionai ispanai šios teisės turės laukti iki paskutinio momento“  – aiškina S.Pianigiani. „Niekas negalėjo nė pagalvoti, kad mes Slovėnijoje atsidursime stipriausiųjų aštuonete. Atsidūrėme, nes nugalėjome Rusiją, Turkiją, Graikiją ir Suomiją. O tie, kas parašė, kad mes gavome „dovaną“, yra nesąžiningi“ – siautėjo Italijos strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius