Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

275 rungtynes iš eilės „Premier“ lygoje sužaidęs Bradas Friedelis: formą padeda palaikyti joga ir atsisakymas žaisti rinktinėje

Daugeliui futbolo eskpertų sunkiai paaiškinamas faktas, kaip veteranui Bradui Friedeliui pavyksta išlaikyti puikią formą ir be perstojo rungtyniauti Anglijos „Premier“ lygoje.
Bradas Friedelis
Bradas Friedelis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Londono „Tottenham“ komandos vartininkas sekmadienį sužaidė jau 275 rungtynes iš eilės ir, kaip teigia pats vartų sargas, šis rodiklis jam nieko nereiškia. 40-metis amerikietis pasirengęs šį skaičių paversti kur kas didesniu.

„Išlaikyti puikią forma ir paruošti savo kūną rungtynėms man padeda joga. Aš tai darau jau labai seniai, nes joga pradėjau užsiiminėti kuomet man buvo 31-eri“, – paslaptį, kaip išlaikyti puikią formą atskleidė veteranas.

„Po 2002-ų metų pasaulio čempionato supratau, jog mano kūnas daugiau tokio krūvio nebeatlaikys, todėl po kurio laiko nusprendžiau pasitraukti iš tarptautinės arenos. Jei to nebūčiau padaręs, galbūt jau dabar būčiau baigęs karjerą“.

Vartininkas taip pat užsiminė ir apie praeitį, kuomet jis būdamas 24-erių metų atstovavo Stambulo „Galatasaray“ klubui.

„Tikriausiai nebūčiau toks geras vartininkas, jei metus nebūčiau rungtyniavęs Turkijoje. Jei nori įgauti didelės patirties, turi bent sezoną praleisti šioje šalyje. Čia įgijau labai daug patirties. Ypač intriguojančios rungtynės vykdavo, kuomet rungtyniaudavome prieš „Bešiktaš“ ar „Fenerbahce“ klubus“.

„Prisimenu vieną derbį, po kurio įtūžę sirgaliai norėjo apversti mūsų autobusą. Mes buvome viduje ir meldėmės, kad viskas kuo greičiau pasibaigtų. Laime, policijos pareigūnai numalšino aistras, nes tie aistruoliai buvo pasirengę su mūsų komanda susidoroti“, – senus laikus prisimenė Friedelis.

„Praleidęs metus Turkijoje, nusprendžiau karjerą pratęsti tėvynėje ir pasirašiau kontraktą su „Columbus Crew“ komanda. Ten taip pat praleidau nuostabius metus ir, galima sakyti, jau po to pradėjau tikrą savo karjerą profesionaliame futbole“.

„Anglija buvo ta šalis, kuri tapo ilgalaikė mano stotelė. Čia turėjau galmybę atsiskleisti ir ja pasinaudojau. Pasirašyti kontraktą su „Liverpool“ buvo mano svajonės išsipildymas. Šią komandą palaikiau dar tuomet, kuomet buvau vaikas. Norėjau čia likti amžinai, tačiau viskas pasisuko ta linkme, jog privalėjau išvykti“.

„Nesigailiu nei dėl vienerių praleistų metų Anglijoje. Nesvarbu, kokiame klube berungtyniaučiau, tai man didžiulė patirtis ir aš dėl to labai džiaugiuosi“.

„Žinoma, savo ilgoje karjeroje galėčiau išskirti „Blackburn“ klubą, nes čia prabuvau ilgiausiai. Šioje komandoje įmušau net pirmąjį savo įvartį, kuris iki šiol išliko vienintelis“, – šypsojosi vartininkas.

„Norėčiau išskirti ir „Aston Villa“ ekipą. Čia taipogi buvau visų mylimas ir gerbiamas. Treneris Gerardas Houlieras buvo tas žmogus, kuris man nei karto nebuvo pažėręs kritikos“.

„Nežinau, kiek ilgai tęsis mano karjera, tačiau artmiausiu metu jos nebaigsiu. Kuomet mano kūnas man įsakys sustoti, tuomet tai ir padarysiu“, – užbaigė „Tottenham“ klubo vartų sargas.

Per visą savo profesionalią vartininko karjerą Friedelis sužaidė net 609 rungtynes. Iš jų, 527 rungtynės buvo sužaistos Anglijoje.

11 žaidėjų, kurie rungtyniavo ar rungtyniauja „Premier“ lygoje būdami 40-ies metų:

John Burridge (Manchester City) 43 m. 162d.
Alec Chamberlain (Watford) 42m. 327d.
Steve Ogrizovic (Coventry) 42m. 237d.
Neville Southall (Bradford) 41m. 178d.
Kevin Poole (Bolton) 41m. 164d.
Jens Lehmann (Arsenal) 41m. 152d.
Gordon Strachan (Coventry) 40m. 83d.
Teddy Sheringham (West Ham) 40m. 272d.
Edwin van der Sar (Man United) 40m. 192d .
Brad Friedel (Tottenham) 40m. 162d .
David Seaman (Man City) 40m. 113d.

B.Friedelio įvartis:

VIDEO: Brado Friedelio įvartis

2010-2011 metų vartininko sezonas „Aston Villa“ gretose:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius