Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A lyga: čempionas ir rekordus gerinantys „Trakai“ skrieja pirmyn

Penktadienį šalies futbolo A lygos čempionate prasidės dešimtojo turo akistatos.
A lygos rungtynės: Trakai-Atlantas
A lygos rungtynės: Trakai-Atlantas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Duetas. „Trakai“ išsaugojo formalią čempionato lyderio poziciją, bet Vilniaus „Žalgiris“, sužaidęs vieneriomis rungtynėmis mažiau bei praradęs mažiausiai taškų lygoje, irgi laimėjo ir neleido riteriams atitrūkti.

Pavasaris. Pirmą kartą šį sezoną ant žolės buvo žaidžiamos net trejos turo rungtynės – Marijampolėje, Šiauliuose ir Utenoje. Iki tol futbolu ant natūralios dangos mėgavosi tik Marijampolės „Sūduva“ ir šios komandos svečiai.

Aštuonerios. Tiek rungtynių iš eilės „A lygoje“ laimėję „Trakai“ pagerino klubo rekordą. Triuškinamas pralaimėjimas Klaipėdos „Atlantui“ sezono starte ir vos vienas taškas per dvejas pirmąsias čempionato rungtynes senosios sostinės komandai dabar – tik senokai susapnuotas slogus sapnas.

Nuovargis. „Pavargome nuo kelionių, nuo žaidimo ant dirbtinės dangos, kurios nemėgstame“, – pasiguodė „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija, pabrėžęs, kad klaipėdiečiams per savaitę teko žaisti trejas sunkias rungtynes, po to, kai „Trakai“ permainingame futbolo mūšyje Vilniuje 2:0 palaužė jo vadovaujamą komandą ir atkeršijo už akibrokštą pirmajame čempionato ture.

Dirigentas. Kai žaidžia „Trakai“, paradui vadovauja Jurijus Mamajevas. Dvikovoje su „Atlantu“ šis saugas atliko dar du rezultatyvius perdavimus. Iš viso rusas komandos draugams jau padovanojo devynias galimybes pasidžiaugti įvarčiu. Palyginimui – nė vienas kitas futbolininkas šių metų „A lygoje“ nėra surinkęs daugiau keturių rezultatyvių perdavimų.

Istorija. Utenos „Utenis“, aukščiausiame šalies futbolo lygmenyje rungtyniaujantis pirmą kartą nuo Nepriklausomybės atkūrimo, debiutavo savo mieste. Iki tol namų rungtynes uteniškiai žaidė Vilniuje ir Visagine. Šventę Aukštaitijos sirgaliams sugadino „Žalgiris“, įveikęs „Utenį“ 2:0.

Rekordas. Dvikova su čempionu į stadiono tribūnas Utenoje priviliojo 1800 žiūrovų. Tai – sezono rekordas. Iki tol gausiausiai aplankytose rungtynėse žaidė tie patys varžovai – į „Žalgirio“ ir „Utenio“ mačą pirmajame ture Vilniuje atėjo pusantro tūkstančio aistruolių.

Negailestingas. „Jei nebūtume laimėję, būtume sugadinę nuotaiką sau ir savo aistruoliams“, – į klausimą, ar neapgailestauja dėl to, kad apkartino uteniškiams šventinę nuotaiką, atsakė „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas.

Kompleksas. „Trūksta pasitikėjimo savimi, vyrai netiki, kad gali“, – nesėkmės priežastį nurodė „Utenio“ gynėjas Robertas Freidgeimas. Diagnozė. „Daugelis mūsų žaidėjų turi psichologinių problemų, kurias reikia šalinti“, – po beviltiško pralaimėjimo 0:3 „Sūduvai“ pareiškė Pakruojo „Kruojos“ treneris Divaldo Alvesas. Nuo tada, kai šis strategas ėmė vadovauti „Kruojai“, komanda per ketverias rungtynes neiškovojo nė taško.

Spragos. „Klaipėdos granitui“ akistatoje su Kauno „Spyriu“ negalėjo padėti ne tik raudoną kortelę rungtynėse su „Šiauliais“ užsidirbęs Artiomas Jarošenka, bet ir po šios dvikovos labai emocingai su teisėjais bendravę bei nuobaudų sulaukę Marius Papšys ir Deividas Lukošius. Pagrindinis uostamiesčio komandos vidurio gynėjas Kazimieras Gnedojus iš rikiuotės iškrito dėl traumos, todėl po lygiųjų 1:1 su kauniečiais klaipėdiečių, ant atsarginių suolo turėjusių vos keturis jaunus žaidėjus, treneriui Gedeminui Jarmalavičiui liko pasidžiaugti iškovotu tašku.

Pagerėjimas. Čempionato autsaideriai „Šiauliai“ vis dar nesugeba laimėti, bet jiems antrą kartą iš eilės pavyko išvengti nesėkmės. Lygiosiomis 1:1 namuose su Kauno „Stumbru“ sužaidę šiauliečiai iškovojo trečią savo tašką šį sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius