Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

A lyga: riteriai parbloškė „Kauno Žalgirį“, „Jonava“ pranoko „Atlantą“

Rungtynių pradžioje įmušę tris greitus įvarčius „Trakai“ užtikrintai užbaigė A lygos IV ratą. Vicečempionai be didesnių problemų įveikė paskutines rungtynes čempionate sužaidusį „Kauno Žalgirį“ 5:1 (4:0) ir nuo lydere tapusios Marijampolės „Sūduvos“ turnyro lentelėje atsilieka 5 taškais.
„Trakai“ – „Kauno Žalgiris“
„Trakai“ – „Kauno Žalgiris“ / Elvio Žaldario nuotr.

„Trakai“ mačą pradėjo tarsi iš natų ir jau 1-ą minutę išsiveržė į priekį, kai po Michailo Šyškos smūgio kamuolį į vartus nukreipė koją kyštelėjęs Valentinas Jeriomenka.

Nesužaidus ir 10 minučių, kamuolys antrą sykį atsidūrė svečių vartuose, kai Valdemarui Borovskiui atlikus perdavimą galva, įmušė M.Šyška, bet riterių džiaugsmą nutraukė nuošalę užfiksavęs arbitras.

Vis tik po kelių minučių šeimininkų legionierius įsirašė savo pavardę į protokolą, kai, sulaukęs kamuolį iš neatsargiai sužaidusių varžovų perėmusio Oscaro dovanos, tiksliai mušė į apatinį vartų kampą.

„Trakų“ atakų uraganas nesiliovė. 16-ą minutę krito trečiasis riterių įvartis. V.Borovskiui perkėlus kamuolį per vartus palikusį Paulių Ilgarūbį, Dinijaro Biljaletdinovo smūgį į tuščius vartus blokavo gynėjas Klimas Gusočenko, šalia buvęs Oscaras pakartotiniu bandymu buvo tikslus.

Netrukus jau M.Šyška pasigailėjo kauniečių, visiškai laisvas įsigudrinęs nepataikyti į vartus po aštraus Vaidoto Šilėno perdavimo. Sužaidus pusvalandį, už galvos griebėsi Oscaras. Legionierius antruoju bandymu nepataikė į tuščius vartus po to, kai D.Biljaletdinovas tolimu smūgiu sudrebino vartų virpstą.

Kėlinio pabaigoje pirmąjį savo įvartį įmušė ir D.Biljaletdinovas, smūgiu galva „uždaręs“ M.Šyškos tikslų perdavimą.

Iškart po pertraukos į vartų stačiakampį pataikė ir „Kauno Žalgiris“, tačiau Luko Kochanausko smūgis problemų Timofejui Šeremetai nesukėlė.

Tuo tarpu P.Ilgarūbiui teko padirbėti gelbstint savo komandą. Jaunasis žalgirietis ištaisė grubią gynėjo klaidą, padarydamas viską, kad prieš vartus iššokęs Oscaras liktų be dar vieno įvarčio. Tačiau vartininkas liko bejėgis, kai 61-ą minutę precizišku legionieriaus iš Liberijos perdavimu prieš vartus išvestas D.Biljaletdinovas savo proga pasinaudojo.

Riteriai galėjo įmušti ir 72-ą minutę, bet svečius dar sykį išgelbėjo virpstas, standartinės situacijos metu smūgiu galva į jį pataikius J.Januševskiui.

Garbės įvartį „Kauno Žalgiriui“ pavyko pasiekti 74-ą minutę. Greitos atakos metu po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Teremui Moffi įmušti neleido T.Šeremeta, bet kamuolys atšoko Ernestui Mickevičiui, kurio smūgis buvo neatremiamas.

Per likusį laiką E.Mickevičius pasinaudojo svečių atsipalaidavimu ir porą sykių atsidūrė svečių atakos smaigalyje, bet vėl nuginkluoti „Trakų“ vartininko jam nepavyko.

Klubo nuotr./„Jonava“ – „Atlantas“
Klubo nuotr./„Jonava“ – „Atlantas“

„Jonava“ ketvirtą ratą baigė pergale prieš „Atlantą“

Atsilikdama 0:1, „Jonava“ sugebėjo persverti rezultatą ir po atkaklios kovos 2:1 (0:1) ketvirtą A lygos ratą pabaigė pergale prieš Klaipėdos „Atlantą“.

Rungtynių pradžia jonaviškiams prasidėjo nesėkmingai: po klaidos gynyboje vienas prieš Povilą Valinčių iššokęs Tadas Labukas 3 minutę nubaudė šeimininkus iš arti tiksliai pasiųsdamas kamuolį į vartus – 0:1.

Vėliau aikštės šeimininkai gausiomis pajėgomis pabandė užgulti „Atlanto“ vartus, bet iš jų išėjęs ir kamuolį sugriebęs vartininkas Deividas Mikelionis išgelbėjo savo ekipą.

Klaipėdiečiai turėjo dar vieną gerą progą, kai T. abukas aplenkė Luką Peričių, tačiau šį kartą kamuolys atsidūrė P. Valinčiaus rankose. Gražią ataką surengė ir „Jonava“: kairiuoju kraštu spurtavęs Mindaugas Grigaravičius perdavė kamuolį į baudos aikštelę įkirtusiam Maksimui Marusičiui, tačiau puolėjo smūgis skriejo šalia vartų.

VIDEO: A lyga: Jonava - Atlantas (santrauka)

Aktyvios šeimininkų pastangos pagaliau davė rezultatų 40 minutę.: po varžovų pražangos nuo aikštės vidurio puikų perdavimą atliko L. eričius, o kamuolį gavęs ir gynybą įveikęs M.Grigaravičius išlygino rezultatą – 1:1.

Antra rungtynių dalis taip pat prasidėjo aktyviai. „Jonavos“ išpuolis baigėsi teisėjo užfiksuota nuošale, o vėliau puikų šansą turėjo Tautvydas Eliošius, kurio klastingą smūgį atrėmė D.Mikelionis. Čia svečių bėdos nesibaigė, tačiau L.Peričiaus smūgis galva skriejo virš vartų.

Kitoje aikštės pusėje P.Valinčius turėjo gelbėti nuo T.Labuko smūgio, kurį vartininkas atrėmė kojomis. Vėliau Artiomas Osipovas jau nuo vartų linijos numušė Dmitrijaus Germano pasiųstą kamuolį.

Į priekį pabėgęs gynėjas A.Osipovas 65 min. buvo pargriautas baudos aikštelėje, klaipėdiečių gynėjas Nemanja Ivanovas išvydo prieš save raudoną kortelę, o paskirtą 11 m baudinį sėkmingai realizavo M.Marusičius – 2:1.

Užsivedę aikštės šeimininkai toliau nesustojo, virš vartų skriejo Karolio Šilkaičio pasiųstas kamuolys, aktyviai į žaidimą įsijungė aikštėje pasirodęs Laurynas Stonkus, o M.Marusičiaus prasiveržimą sustabdė iš vartų išėjęs „Atlanto“ vartininkas.

Dešimtyje likęs Klaipėdos klubas taip pat ieškojo savo progų, žaidė atvirą futbolą. Rungtynių pabaigoje dar kartą „Jonavos“ gynybą kairiajame krašte sudraskė T.Labukas, bet puolėjo smūgis buvo netikslus. Pačioje pabaigoje vienas prieš vartininką vėl iššoko M.Marusičius, bet D.Mikelionis sustabdė ukrainiečio bandymą, o teisėjo švilpukas užfiksavo „Jonavos“ pergalę 2:1.

VIDEO: M.Čepas: „Nedraudžiame gynėjams dalyvauti atakoje“

Kitose 28-o turo rungtynėse „Sūduva“ 3:0 įveikė Vilniaus „Žalgirį“, o „Utenis“ išvykoje 3:0 nugalėjo Kauno „Stumbrą“.

„Utenis“ įveikė mažumoje likusį „Stumbrą“

Utenos „Utenis“ nutraukė trijų iš eilės nesėkmių seriją ir pergalingai užbaigė A lygos IV ratą. Aukštaitijos komanda svečiuose 3:0 įveikė dar pirmajame kėlinyje mažumoje likusį Kauno „Stumbrą“ ir iki minimumo sumažino atsilikimą nuo ketvirtoje vietoje esančio Klaipėdos „Atlanto“.

Jau anksčiau viltis iškovoti saugią šeštą vietą praradusiems kauniečiams A lygos kovos šiame sezone baigėsi. Jie dėl teisės likti lygoje kovos su antrą vietą šalies Pirmoje lygoje užėmusia Gargždų „Banga“.

Aikštės šeimininkai šiek tiek aktyviau pradėjo rungtynes ir pirmieji sukūrė keletą progų. Iš pradžių po pražangos Levanas Matčarašvilis mušė virš vartų, vėliau šalia virpsto šovė Lucas Villela. Tikslumo standartinės situacijos metu pritrūko ir galva mušusiam komandos kapitonui Rimvydui Sadauskui.

Iki tol didesnio pavojaus nesukūręs „Utenis“ išsiveržė į priekį. Pablas Navas pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, kuri jį vienu lietimu į vartus nukreipė gynėjus aplenkęs Ali Radjelis.

L.Villela turėjo dar vieną galimybę įmušti, bet be priežiūros paliktas saugas po Marcoso Junioro perdavimo galva smūgiavo per aukštai.

35-ą minutę nesėkmė ištiko „Stumbro“ vartininką. Vartininkas paliko baudos aikštelę ir pirmasis atsidūrė prie kamuolio, link kurio skubėjo ir uteniškis Jose Ruzas. Tačiau, bandydamas jį išmušti, pataikė į varžovą ir po rikošeto sustabdė kamuolį rankomis, nepalikdamas arbitrui kito pasirinkimo tik parodyti raudoną kortelę. Šeimininkams teko atlikti priverstinį keitimą ir vietoje aikštės žaidėjo į aikštę išleisti atsargoje buvusį Rodrigo Josviakį.

Mažumoje likę kauniečiai galėjo išlyginti rezultatą prieš pertrauką, bet puikiai baudos aikštelėje sužaidęs L.Villela kelių varžovų apsuptyje šovė į skersinį.

Iškart po pertraukos už galvos griebėsi J.Ruzas. Po perdavimo iš gilumos prieš vartus atsidūręs „Utenio“ ispanas smūgiu pro R.Josviakį buvo netikslus. „Stumbro“ vartininkui darbo netrūko, kelis sykius jo budrumą patikrino P.Navas.

Sužaidus kiek daugiau nei valandą, svečių persvara padvigubėjo. Prie savo vartų perėmę kamuolį jie surengė žaibišką išpuolį. Pirmojo įvarčio autorius nepagailėjo perdavimo J.Ruzui, kuris įtvirtino Utenos komandos pranašumą.

Po šešių minučių tašką rungtynėse padėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Sibusiso Magwaza. Puolėjas atsidūrė dar vienos greitos „Utenio“ atakos smaigalyje ir neatremiamai mušė į tolimą vartų kampą.

Susikrovę trijų įvarčių pranašumą, iki rungtynių pabaigos svečiai užtikrintai kontroliavo situaciją. 70-ą minutę J.Ruzas puikiai susidorojo su keliais varžovų gynėjais, bet įmušti jam neleido šuolio galimybes pademonstravęs R.Josviakis.

Į priekį nuskubėjusį „Stumbrą“ antrojo įvarčio autorius galėjo nubausti dar sykį, bet vėl iššokęs prieš vartus akistatoje su varžovų vartininku pasiuntė kamuolį virš vartų.

V. Komanda R. P. L. Pr. Įv.sant. Taškai
1 „Sūduva“ 28 17 8 3 +37 59
2 „Žalgiris“ 28 17 7 4 +29 58
3 „Trakai“ 28 15 9 4 +23 54
4 „Atlantas“ 28 8 9 11 0 33
5 „Utenis“ 28 8 8 12 -17 32
6 „Jonava“ 28 8 7 13 -16 31
7 „Stumbras“ 28 4 10 14 -19 22
8 „Kauno Žalgiris“ 28 3 6 19 -37 15

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius