-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Pukelis ministrės ataką vadina gėda: „Politikai prarado vertybes, jų sąžinė atrofavosi“

Pirmadienio vakarą Lietuvos futbolo federacija sostinėje surengė geriausių šalies futbolininkų pagerbimo ceremoniją. Apdovanojimai išdalinti, tačiau aistros kunkuliuoja toliau. Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė antradienį netikėtai išplatino pareiškimą, kuriame piktinasi, jog renginio metu scenoje pasirodė prieštaringos reputacijos verslininkas Arūnas Pukelis. Viena įtakingiausių šalies futbolo figūrų pateikė savo atsaką – tauragiškio nuomone, toks ministrės elgesys yra gėdingas.
Arūnas Pukelis-Švinius
Arūnas Pukelis / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Ministrė: tai – netoleruotina

„Pasisakau ir pasisakysiu už skaidrumą sporto šakų federacijose, todėl man nepriimtinas ir nesuprantamas kai kurių federacijų elgesys, – rašė ministrė. – Vakar Lietuvos futbolo federacijos surengtuose geriausių žaidėjų apdovanojimuose ant scenos lipo ir vieną apdovanojimų įteikė Arūnas Pukelis. Tai rodo, kad šis asmuo, kaip nuolat pažymima žiniasklaidoje, turėjęs problemų su teisėsauga, tebeturi didelę įtaką Lietuvos futbolo federacijoje. Tai visuomenėje kelia daug klausimų dėl pasitikėjimo ir skaidrumo pačia federacija. Labai gaila, kad federacijos vadovai to nesupranta ir taip patys kenkia futbolo įvaizdžiui ir ateičiai.

Gerbiami Lietuvos futbolo federacijos vadovai, kiek dar abejonių ir nepasitenkinimo visuomenėje turės pasėti tokie jūsų veiksmai, kol pagaliau suprasite, kad vienintelis teisingas kelias yra atsiriboti nuo tokių veikėjų? Tokių veiksmų toleruoti negali.“

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgita Šiugždinienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jurgita Šiugždinienė

Savo laiške ministrė taip pat netiesiogiai užsiminė, kad dėl tokio elgesio ateityje LFF gali nesulaukti valstybės finansinės paramos

„Lietuvos futbolo federacijai finansavimas buvo skirtas vadovaujantis teisės aktuose numatytais kriterijais. Tačiau visi suprantame, kad yra svarbūs ne tik kriterijai, bet ir federacijos vadovų elgesys visuomenėje, kuris formuoja federacijos įvaizdį. Federacija turi pasitvirtinusi Etikos kodeksą, tačiau jo nuostatos, matyt, tik popieriuje.

Jeigu nesilaikoma reikalavimų, sporto šakos federacija turi susitaikyti su pasekmėmis. Visuomenė turi teisę žinoti, kur naudojamos sporto federacijoms skirtos lėšos ir kad jos naudojamos pagal paskirtį.

Visiems taikome ir taikysime griežtus skaidrumo reikalavimus. Visoms sporto šakų federacijoms jie vienodi. Jeigu nesilaikoma reikalavimų, sporto šakos federacija turi susitaikyti su pasekmėmis. Visuomenė turi teisę žinoti, kur naudojamos sporto federacijoms skirtos lėšos ir kad jos naudojamos pagal paskirtį“, – rašoma ministrės pareiškime.

Pirmadienį savo neigiamą poziciją dėl A.Pukelio dalyvavimo renginyje išsakė ir krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas: „Apdovanojimai iš futbolo Šviniaus rankų. Tiesiogiai. Įjungiau ir išjungiau. Kriminalinio šleifo legalizavimas. Nejaučia nei skonio, nei kvapo. Bet tai ne covido virusas“.

VIDEO: „Skrieja kamuolys“: M.Greenwoodas, R.Pukštas, Afrika, Pietų Amerika ir žaidėjų perėjimai

A.Pukelis: ministrai peržengė bet kokias ribas

A.Pukelis tokius ministrės teiginius vadina akibrokštu ir prasimanymu.

„Yra tikra gėda, kad šiandien turime tokius ministrus, kurie taip pigiai politikuoja. Jie patys tiesiogiai pažeidžia konstituciją, asociacijos įstatymus, teisės aktus.

Taip, esu teistas žmogus, bet ministrai užmiršta tokį dalyką kaip nekaltumo prezumpcija. Šiuo metu jie neturi jokios teisės taip kalbėti.

Taip, esu teistas žmogus, bet ministrai užmiršta tokį dalyką kaip nekaltumo prezumpcija. Šiuo metu jie neturi jokios teisės taip kalbėti. Manau, kad tiek J.Šiugždinienė, tiek Arvydas Anušauskas peržengė bet kokias ribas. Ši ministrė man visada kėlė simpatiją, elgėsi konkrečiai ir aiškiai, turėjau gražią viltį, bet tokiu savo elgesiu mane labai nuvylė. Poniai Šiugždinienei galiu pasakyti, kad tikrai neleisiu žeminti savo šeimos. Po tokio pasisakymo pats kreipsiuosi į teisininkus. Ji turi šeimą, aš turiu šeimą. Ji neturi jokios teisės taip kalbėti, nes nepažeidžiau jokių įstatymų. Ji gali turėti moralinių nuostatų, nesisveikinti su manimi ar pan., bet iš teisinės pusės politikai taip politikuoti tikrai neturi tokios teisės. Esu labai nusivylęs, kad žmonės išrinko tokius žmones ir susiformavo tokia ministerija. Tarsiuosi su teisininkais ir manau, kad pasakysiu savo oficialią poziciją trečiadienį“, – 15min komentavo A.Pukelis.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Arūnas Pukelis
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Arūnas Pukelis

Ne kartą teistas verslininkas tikino, jog jokia katė tarp jo ir J.Šiugždinienės anksčiau nebuvo perbėgusi.

„Sunku suprati, kodėl ji taip pasielgė. Pandeminis laikotarpis, visi įsitempę, bet keista, kai valstybė turi tiek problemų, kai infliacijos lygis didžiulis, kai su kaimyninėmis šalimis turime tokius įtemptus santykius, kovojame su didžiule bedarbyste, sergančiųjų skaičiai dideli, sveikatos ir švietimo sistemose daugybė problemų, o ministrai užsiima tokiais politikavimais. Neįsivaizduoju, kad taip galėtų elgtis, tarkim, Vokietijos ar Lenkijos kuris nors ministras. Akivaizdu, kad politikai yra praradę visas vertybes, jų sąžinė jau atrofavosi“, – aštriai kalbėjo LFF vykdomojo komiteto narys.

Priminsime, kad neseniai 15min vykdytoje apklausoje A.Pukelis didžiule persvara buvo išrinktas įtakingiausia Lietuvos futbolo figūra.

Anot A.Pukelio, pirmadienio vakarą jis ant scenos pats tikrai nesiveržė, bet sutiko įteikti apdovanojimą geriausiam moterų futbolo treneriui, kai organizatoriai jo paprašė.

„Ką aš blogo padariau? Tikrai nesiveržiau į sceną, manęs paprašė. Tiesiog nebuvo kam įteikti apdovanojimų. Ne visi sugeba kalbėti tiesioginiame eteryje, todėl ir sutikau. Bet galiu užtikrinti, kad tikrai neleisim menkinti organizacijos“, – užtikrino verslininkas.

15min susisiekė ir su LFF generaliniu sekretoriumi Edgaru Stankevičiumi. Jis pranešė, kad dėl J.Šiugždinienės pareiškimo ruošia oficialią LFF poziciją, kuri turėtų būti išplatinta dar antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius