-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Abstrakčiai apie ateitį kalbėjęs R.Breu: „Atvykome į Estiją pergalės“

Lietuvos futbolo rinktinė šeštadienį sužais paskutines rungtynes 2022 metais. Baltijos taurės mažasis finalas bus ir galimai paskutinė proga iškovoti pergalę laikinai prie Lietuvos rinktinės vairo stojusiam Reinholdui Breu.
Reinholdas Breu
Reinholdas Breu / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vasarą Valdą Ivanauską pakeitęs vokietis, nuo sausio užimantis ir techninio direktoriaus pareigas Lietuvos futbolo federacijoje, per trejas ligšiolines rungtynes pralaimėjo Liuksemburgui, sužaidė lygiosiomis su Farerų salomis, o trečiadienį Baltijos taurės pusfinalyje per baudinių seriją nusileido Islandijai.

Šeštadienį nuo 16 val. Taline lietuviai kausis dėl trečios vietos su estais.

„Turėjome gerą atsistatymo dieną. Atvykome turėdami tik 16 aikštės žaidėjų ir du vartininkus, – kalbą Estijos sostinėje pradėjo R.Breu. – Šiame turnyre dalyvaujame su jauna komanda. Laukiame paskutinių šių metų ir Baltijos taurės turnyro rungtynių.

Abi komandos pusfinaliuose sužaidė lygiosiomis. Išanalizavome Estijos rungtynes prieš Latviją ir, jei atvirai, Estija buvo geresnė komanda. Laukia svarbios rungtynės, ypač jaunesniems žaidėjams. Bet pasitikiu savo žaidėjams – tikiuosi, kad pamatysime geras rungtynes ir pasieksime gerą rezultatą.

Žinoma, atvykome į Estiją pergales, kaip ir prieš kiekvienas rungtynes. Bet šiuo metu mums labai svarbu tobulėti kiekvienoje žaidimo dalyje, o vėliau jau svarbus ir rezultatas. Pamatysime, kas nutiks rytoj.

Esu laimingas, kad rytoj galėsiu naudoti labai jauną komandą. Visi mūsų lyderiai, ypač Fiodoras, Arvydas ir Linas, sutiko, kad tai bus šansas jauniems žaidėjams.“

144-ą vietą FIFA reitinge užimanti Lietuvos rinktinė prieš 82 pozicijomis aukščiau esančią Islandiją Kaune sužaidė be įvarčių, o dramatišką baudinių seriją pralaimėjo 5:6 po vienintelio netikslaus Natano Žebrausko smūgio.

R.Breu estų žurnalistams teigė, kad liko patenkintas savo komandos pasirodymu atnaujintame S.Dariaus ir S.Girėno stadione.

„Taip, buvau patenkintas, ypač mūsų gynyba. Islandams buvo labai sudėtinga susikurti progų pelnyti įvarčius, mes atlikome labai gerą darbą. Puolime kai kurie dalykai buvo geri, dar turime patobulinti žaidimą atviroje aikštėje, taip pat ir savo veiksmus paskutiniame trečdalyje. Lietuva turi problemų visose grandyse, o mūsų laukia didelis iššūkis artimiausiais metais, kad pagerintume savo lygį“, – sakė vokietis.

Užsiminęs, kad prieš Estiją leis jaunesnę sudėtį, R.Breu dar negalėjo pasakyti, kiek pakeitimų jis padarys lyginant su maču prieš Islandiją.

„Šiuo metu negaliu tiksliai pasakyti, nes susėsime po paskutinės treniruotės ir apsispręsime. Bet pakviečiau jaunus žaidėjus, mūsų ateitį, į komandą, o rytoj jiems bus laikas žaisti ir pasirodyti šiame lygyje. Yra didelis skirtumas tarp žaidimo jaunimo ir vyrų komandose. Prieš Islandiją naudojome tris jaunus žaidėjus, jie atliko puikų darbą, buvau labai patenkintas jų pasirodymu“, – pabrėžė specialistas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rugtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rugtynių akimirka

Estijos žurnalistai pasiteiravo Lietuvos rinktinės trenerio ir apie jų komandą. Į detales nesileidęs R.Breu išskyrė tik 38-erių Estijos legendą Konstantiną Vassiljevą.

„Detaliai išanalizavome Estiją, kaip ir visus kitus oponentus. Nenoriu kalbėti apie vieną ar du žaidėjus, nes visa komanda yra nebloga. Jūs turite seną vyruką, Vassiljevą. Prieš jį sunku gintis, jis naudojasi patirtimi, bet jis nėra vienas. Turime žaidybinį planą ir bus svarbu, kaip jį įvykdysime. Tai bus mūsų raktas į pergalę“, – sakė R.Breu.

Lietuvos rinktinė Taline jau versis be gražiai pagerbto ir karjerą nacionalinėje komandoje baigusio Sauliaus Mikoliūno, kuris Lietuvos rinktinės sportbačius pakabino sužaidęs rekordines 101 rungtynes.

Kas užpildys Lietuvos legendos batus?

„Pirmiausia, svarbu paminėti, kad turime gerus lyderius. Kalbu apie Fiodorą, Arvydą, Liną, Edviną. Per pastaruosius mačus pamačiau puikius žaidėjus su gerais charakteriais. Ir jie nėra seni žaidėjai – jiems 29-30 metų“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris.

Gali būti, kad akistata „A. Le Coq“ stadione Taline R.Breu bus paskutinė prie Lietuvos rinktinės vairo, bet žurnalistams Estijoje vokietis apie naujo trenerio paieškas kalbėjo abstrakčiai.

„Turime nuspręsti atsakingai, nes tai sprendimas ateičiai, o ne tik artimiausiam atrankos ciklui. Pastarieji 10 metų nebuvo labai geri Lietuvos futbolui, rinktinė iš 50 vietos nusileido į 144-ą FIFA reitinge. Turime didelių problemų, bet visi kartu turime žvelgti į ateitį ir pasirūpinti įdomia jaunų žaidėjų karta, kurią turime“, – sakė Lietuvos rinktinės strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius