Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Anglijos „Premier“ lyga – 10 aštuntojo turo išvadų

„Manchester City“ lygis šiuo metu nepasiekiamas nė vienai kitai Anglijos „Premier“ lygos ekipai. Mažiau atsilieka tik „Manchester United“ ir „Tottenham Hotspur“. Tokią įžvalgą po aštuntojo čempionato turo pateikė „Daily Mirror“ žurnalistas Johnas Crossas. 15min irgi jau tradiciškai skelbia 10 svarbiausių pirmenybių turo akcentų.
„Premier“ lygos aštuntojo turo apžvalga
„Premier“ lygos aštuntojo turo apžvalga / „Scanpix“ nuotr.

Į priekį išsiveržę „miestiečiai“ jau nebeatsigręš?

„Manchester City“ – „Stoke City“ 7:2

Galbūt ir naivoka užduoti tokį klausimą nesužaidus nė ketvirtadalio visų „Premier“ lygos rungtynių – juolab kad didžiausias suktukas gruodžio ir kitų metų sausio mėnesiais dar laukia. Tačiau „Manchester City“ rungtyniauja išties įspūdingai.

Svečiai „Stoke City“ galbūt ir buvo patikėję, kad gali kažką parsivežti iš Mančesterio, kai nelauktai priartėjo prie varžovų (3:2). Tačiau tuomet „miestiečiai“ tarsi supykę, bet iš tikrųjų be galo žaismingai tiesiog nušlavė priešininkus ir sumušė net 7 įvarčius.

„Scanpix“ nuotr./Raheemas Sterlingas ir Gabrielis Jesusas
„Scanpix“ nuotr./Raheemas Sterlingas ir Gabrielis Jesusas

Po 8 turų „Manchester City“ sąskaitoje yra net 29 įmušti įvarčiai. Vien Sergio Aguero, Gabrielis Jesusas ir Raheemas Sterlingas yra įmušę 18 įvarčių – daugiau nei bet kuri kita „Premier“ lygos komanda, išskyrus antrojoje vietoje žengiantį „Manchester United“ klubą.

Bene labiausiai žavi tai, kad ne taiklių smūgių autoriai svarbiausi Pepo Guardiolos ekipai – „Etihad“ susirinkę žiūrovai šeštadienį atsistoję plojo belgui Kevinui de Bruyne. Jis šį sezoną pasižymėjo tik sykį, bet atliko jau penkis rezultatyvius perdavimus.

Mačas, kuris patiko tik Jose Mourinho

„Liverpool“ – „Manchester United“ 0:0

Jei P.Guardiola žaisti atsargiai dažniausiai nenori (o ir reikalo tam kol kas nebuvo), tai senas jo pažįstamas ir priešininkas J.Mourinho jau seniai garsėja kaip pragmatiško futbolo šalininkas. Kokia situacija, toks ir žaidimas.

Žinoma, skonio reikalas. Tačiau žaidimas, kurį šeštadienį be galo lauktose centrinėse aštuntojo turo rungtynėse „Anfield“ stadione parodė „raudonieji velniai“, turėjo patikti tik portugalui strategui.

„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho
„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho

Tokiu pat rezultatu „Liverpool“ ir „Manchester United“ akistata baigėsi ir praėjusį sezoną. Nenuostabu, kad ir Jurgenas Kloppas, ir užsispyrėliškos svečių gynybos išvarginti „Liverpool“ aistruoliai, ir net puikios sezono pradžios palepinti Mančesterio klubo gerbėjai po mačo puolė įtarinėti J.Mourinho ambicijų stygiumi.

Vis dėlto akivaizdu, kad patyrusiam treneriui tokie priekaištai nė velnio nerūpi. Juk vis kitaip žvelgdamas į skirtingus varžovus, jis pasiekė aukštumas ir su Londono „Chelsea“, ir su „Porto“, ir su Milano „Inter“. O viščiukus skaičiuosime pavasarį.

Antonio Conte jau svyra rankos?

Londono „Crystal Palace“ – Londono „Chelsea“ 2:1

„Crystal Palace“ sugalvojo būtent rungtynėse su čempionų titulą ginančiais „aristokratais“ įmušti pirmuosius klubo įvarčius „Premier“ lygoje ir iškovoti pirmuosius taškus – visus tris. Šeimininkai rungtyniavo tarsi ant sparnų, o ypač žibėjo po traumos sugrįžęs Wilfriedas Zaha.

Antonio Conte po pralaimėjimo autsaideriams pripažino: „Šis sezonas mums bus labai sunkus.“

Vis dėlto ne apie „Crystal Palace“ dabar kalba Anglija, o apie „Chelsea“ kluptelėjimus ir akivaizdžias spragas komandos sudėtyje. Ir pats klubo strategas Antonio Conte po pralaimėjimo autsaideriams pripažino: „Šis sezonas mums bus labai sunkus.“

Italas paatviravo tema, apie kurią apžvalgininkai kalba jau seniai – kad „Chelsea“ praėjusį sezoną buvo lengviau, nes nereikėjo kautis Europoje. O šį rudenį, pasipylus svarbių žaidėjų traumoms, rodyti tokį pat kokybišką futbolą gerokai sunkiau. „Šį sezoną žaidžiame keturiuose turnyruose ir turime problemų“, – teigė A.Conte.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michy Batshuayi, Davidas Luizas ir Willianas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michy Batshuayi, Davidas Luizas ir Willianas

Į „Selhurst Park“ „Chelsea“ išvyko be Danny Drinkwaterio, N'Golo Kante ir Alvaro Moratos, be to, jau rungtynių metu susižeidė Victoras Mosesas. Ypač ryškus plyšys – priekyje, kur Michy Batshuayi akivaizdžiai nesugeba įrodyti, kad yra vertas pastovios vietos startinėje sudėtyje.

Neišnaudotų galimybių kaina

„Watford“ – Londono „Arsenal“ 2:1

„Arsenal“ treneris Arsene'as Wengeras turbūt pagrįstai po rungtynių aiškino, kad 11 metrų smūgis į svečių vartus, kurį realizavęs Troy'us Deeney išlygino rezultatą, neturėjo būti skirtas – Hectoras Bellerinas brazilą Richarlisoną, kritusį tarsi pašautą, lietė tik minimaliai.

Tačiau reikia pripažinti, kad „Arsenal“ gavo tai, ko nusipelnė. Svečiai iš tikrųjų žaidė kur kas geriau visas 60 minučių, tačiau neišnaudojo kelių itin gerų progų įmušti, o tuomet pasidavė aklai panikai, kurią buvo galima pajusti Tomui Cleverley dar net neįmušus pergalingo įvarčio pačioje mačo pabaigoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tomas Cleverley
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tomas Cleverley

Kaip jau minėta, dar anksti, tačiau Londono klubas, kuris anksčiau reguliariai užimdavo vietą pirmajame ketverte, jau dabar nuo pirmaujančio „Manchester City“ klubo atsilieka 9 taškais.

Metas ruoštis kovai dėl europinių pozicijų – galbūt net su tuo pačiu „Watford“? Reikia pripažinti, kad „širšių“ treneris Marco Silva yra aukščiausio lygio profesionalas – ne veltui klubas šiuo metu žengia aukštoje ketvirtoje pozicijoje.

Kai mintys – jau Madride

Londono „Tottenham Hotspur“ – „Bournemouth“ 1:0

Po mačo vienintelio ir pergalingo įvarčio autorius danas Christianas Eriksenas žurnalistus pasitiko linksma pastaba: „Turėsite sugalvoti kažką naujo!“ Omenyje šis kūrybingas saugas turėjo tai, kad anglų spauda po „Spurs“ pergalės laikinuose namuose – „Wembley“ stadione – nebegalės rašyti apie mįslingą su šia arena susijusį prakeiksmą.

Vis dėlto ir šį kartą pergalė nebuvo tokia solidi, prie kokių „Tottenham Hotspur“ gerbėjai priprato praėjusį sezoną – tada apatinės lentelės dalies klubai senajame, jau nugriautame „White Hart Lane“ buvo mindomi be pasigailėjimo.

„Scanpix“/AP nuotr./„Tottenham Hotsput“ žaidėjai treniruojasi Madride
„Scanpix“/AP nuotr./„Tottenham Hotsput“ žaidėjai treniruojasi Madride

Tiesa, galbūt šį kartą „Spurs“ futbolininkai, tarp jų – ir be įvarčio aikštę palikęs Harry Kane'as, mintyse buvo net ne „Wembley“, o garsiajame „Santiago Bernabeu“? Ten Londono klubo antradienį laukia UEFA Čempionų lygos grupių etapo mačas su bene stipriausia Europos ekipa – Madrido „Real“.

Mauricio Pochettino tikina, kad jo auklėtiniai Madride nekeis žaidimo stiliaus – aukštai spaus varžovus ir stengsis agresyviai rungtyniauti būtent „Real“ aikštės pusėje. Vis dėlto Madrido žvaigždės – ne „Bournemouth“.

Prabyla įvarčių išalkęs prancūzas

„Brighton & Hove Albion“ – Liverpulio „Everton“ 1:1

„Brighton & Hove Albion“ namuose nenugalėjo Liverpulio „Everton“, tačiau šeimininkų strategas Chrisas Hughtonas tikrai galėjo lengviau atsikvėpti – ne dėl iškovoto taško, o dėl fakto, kad įvarčių sąskaitą pagaliau atidarė Anthony Knockaertas.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Anthony Knockaertas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Anthony Knockaertas

Praėjusį sezoną šis prancūzas antrojoje pagal pajėgumą lygoje – „Championship“ – tiesiog blizgėjo. Jis buvo ir greitas, ir stiprus, ir techniškas, ir taiklus. Tačiau pirmieji mėnesiai „Premier“ lygoje visai kitokie – A.Knockaertas neturi tiek daug laiko sprendimams priimti, o ir varžovai gerokai pajėgesni.

Vis dėlto sekmadienį šis krašto puolėjas pagaliau įmušė. „Brighton“ klubui tai geras ženklas – kol kas per 8 mačus pasižymėta vos 6 kartus.

Ar žaidėją galima išvaryti du kartus?

„Burnley“ – Londono „West Ham United“ 1:1

Klausimas visiškai pagrįstas, mat „plaktukų“, kurie jau pirmavo prieš „Burnley“, puolėjas Andy Carrollas per 99 sekundes pirmajame kėlinyje buvo dukart įspėtas, nors galėjo būti išvytas iškart. Yra apžvalgininkų, teigiančių, kad šio augaloto brito pražangos abu sykius buvo vertos raudonų kortelių.

„West Ham United“ puolėjas Andy Carrollas per 99 sekundes pirmajame kėlinyje buvo dukart įspėtas, nors galėjo būti išvytas iškart.

Seano Dyche'o vadovaujama ekipa rezultatą išlygino, nors ir pačioje rungtynių pabaigoje. O tuomet neiškentė ir drąsiai gynęsis argentinietis gynėjas Pablo Zabaleta, paprastai su žurnalistais bendraujantis itin diplomatiškai ir niekada nekritikuojantis komandos draugų.

„Andy pražangos man atrodė gana bjaurios. Jos atrodo agresyvios, ypač antroji, kai jis jau žinojo, kad yra įspėtas. Mes jau antrą kartą pirmajame kėlinyje prarandame žaidėją. Turime būti protingesni“, – Marko Arnautovičiaus kelionę į rūbinę mače su „Southampton“ nusivylęs priminė veteranas.

Medaus mėnuo baigėsi

„Swansea City“ – „Huddersfield Town“ 2:0

Davido Wagnerio išties neblogai „Premier“ lygos pirmenybėms paruošti „Huddersfield Town“ futbolininkai, regis, gali pamiršti gerą sezono startą. Aišku, 9 taškai per 8 čempionato turus yra solidu, tačiau gali būti, kad klubas jau netrukus prisijungs prie ekipų, kovojančių dėl vietos po saule turnyro lentelės apačioje.

„Huddersfield Town“ pasisekė su „Crystal Palace“ ir „Newcastle United“ žaisti bei šiuos klubus nugalėti patogiu metu – varžovai išgyveno žaidybinę krizę. Bet tada traumą patyrė aštrusis puolėjas Steve'as Mounie, ir pradėta barstyti taškus.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Steve'as Mounie
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Steve'as Mounie

S.Mounie dabar labai trūksta, be to, kituose dviejuose turuose klubas turės kautis su „Liverpool“ ir „Manchester United“.

Kuriamų tapatybių kova

„Southampton“ – „Newcastle United“ 2:2

Mauricio Pellegrino prieš kovingas lygiąsias su svečiais iš Anglijos šiaurės kalbėjo, kaip klubui svarbu kurti „tapatybę“ – tai, regis, yra argentinietiškas bruožas, nes panašiai nuolat pasisako ir „Spurs“ strategas M.Pochettino.

Vis dėlto „Southampton“ formuoti identitetą kol kas nelengva. O ir sekmadienį pasisekė – svečiai dukart pirmavo, o išlyginti rezultatą šeimininkams leido tik priešininkų gynėjo Floriano Lejeune klaida. Klubo gerbėjų M.Pellegrino vis dar neįtikino.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mauricio Pellegrino
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mauricio Pellegrino

„Newcastle United“ stilių Rafa Benitezas tikrai sukūrė: žaidėjai drausmingi, gana šiurkštūs ir niekada nenorintys pasiduoti. Visgi klubo sirgaliams dabar tikriausiai svarbesnė žinia, kad ekipos savininkas Mike'as Ashley sieks iki Kalėdų parduoti koncerną – sklando kalbos apie galimus pirkėjus Dubajuje ir Kinijoje.

Riyado Mahrezo sugrįžimas

„Leicester City“ – „West Bromwich Albion“ 1:1

Svečiai iš Vest Bromičo pirmavo po gražaus Nacero Chadli baudos smūgio, tačiau tada pagaliau atsibudo 2015/2016 metų sezono geriausiu „Premier“ lygos žaidėju rinktas alžyrietis R.Mahrezas. Jis klastingu smūgiu išlygino santykį.

Tai buvo tik pirmasis R.Mahrezo įvartis per 8 rungtynes, ir „Leicester City“ gerbėjai tikrai tikėsis, kad šis kūrybingas žaidėjas atsigaus.

Pastarieji mėnesiai jam išties nebuvo sėkmingi. Vasarą kelių iš Lesterio ieškojęs R.Mahrezas didelio susidomėjimo futbolu nerodė – po kelių blankių mačų jis neteko vietos Alžyro rinktinės starto sudėtyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius