Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga: dešimt intrigų prieš 37-ąjį turą

Nors iki Anglijos futbolo čempionate pabaigos liko vos du turai (pustrečio, jei skaičiuotume kitos savaitės viduryje vyksiančius nukeltus mačus), intrigų dar nemažai – tik, aišku, ne kovoje dėl pirmosios vietos. Už šiaudo dėl skirtingų priežasčių bandys kabintis tiek Londono „Chelsea“, tiek dėl išlikimo „Premier“ lygoje kovojantys klubai. 15min tradiciškai pristato dešimt intrigų prieš 37-ąjį pirmenybių turą.
„Premier“ lyga
„Premier“ lyga

Penktadienis

22:00 „Brighton & Hove Albion“ – „Manchester United“

Abu klubai į retą penktadienio vakaro dvikovą žengia iš esmės ramūs – „raudonieji velniai“ beveik neabejotinai užims antrąją vietą lygoje, o „Brighton“, šį sezoną debiutavę čempionate, džiaugsis jame išlikę.

Tačiau ramybė, žinoma, gali būti didesnė. Taip, „Manchester United“ jau dabar penkiais taškais lenkia vieneriomis rungtynėmis daugiau sužaidusį „Liverpool“, bet pergalė Braitone klubui jau dabar garantuotų antrąją vietą. Kita vertus, „Brighton“ irgi norėtų pergalės ar bent lygiųjų, kad galėtų būti ramus dėl išlikimo „Premier“ lygoje.

„Scanpix“ nuotr./„Manchester United“ futbolininkai
„Scanpix“ nuotr./„Manchester United“ futbolininkai

Jose Mourinho vadovaujama ekipa, kuri, žinoma, yra pajėgesnė, turi ir papildomą stimulą: išvengti jau trečiojo pralaimėjimo išvykoje į lygą iš žemesnio diviziono pakilusioms komandoms. Prieš tai „Manchester United“ kapituliavo „Huddersfield Town“ ir „Newcastle United“ stadionuose.

Šeštadienis

14:30 „Stoke City“ – Londono „Crystal Palace“

Paulo Lamberto treniruojamo „Stoke City“ futbolininkai puikiai žino, kad klubui būtina pergalė prieš svečius iš Londono, jei ekipa nori pasilikti „Premier“ lygoje.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Stoke City“ treneris Paulas Lambertas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Stoke City“ treneris Paulas Lambertas

Komanda šiuo metu rikiuojasi 19-oje vietoje su 30 taškų, o penkios aukščiau žengiančios ekipos yra sužaidusios vienu maču mažiau. Jei „Stoke City“ pralaimės, o, pavyzdžiui, „Swansea City“ po kelių valandų iškovos taškų, Velso klubas taptų nepavejamas jau matematiškai.

Visgi P.Lambertas vis dar tiki komandos sėkme ir mano, kad viskas dar įmanoma. Ir iš tiesų – „Stoke City“ pastarosiomis savaitėmis žaidžia neblogai, pavyzdžiui, praėjusį savaitgalį išsivežė tašką iš „Anfield“ stadiono Liverpulyje.

17:00 „Bournemouth“ – „Swansea City“

Kodėl rungtynės svarbios svečiams iš Velso, akivaizdu. Anot trenerio Carloso Carvalhalio, „Swansea City“ turi tris šansus užsitikrinti tolesnį gyvenimą „Premier“ lygoje, bet laukti priešpaskutinio ar paskutinio mačo nebūtina.

„Norime taškų kuo greičiau, tad į kiekvienas rungtynes žvelgiame kaip į finalą“, – tvirtino portugalas strategas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Carvalhalis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Carvalhalis

Vis dėlto mačas aktualus ir Eddie Howe'o auklėtiniams – „Bournemouth“ nelaimėjo jau penkeriose lygos rungtynėse iš eilės, o tris pastaruosius mačus pralaimėjo. Treneris nori, kad žaidėjai susiimtų, ir iškėlė jiems tikslą pabandyti sugrįžti į pirmąjį dešimtuką.

17:00 „Leicester City“ – Londono „West Ham United“

Vienas iš klubų, į kuriuos žvalgosi komandos iš paskutinio trejeto, yra visą sezoną itin banguotai žaidžiantis „West Ham“. Rungtyniaujama taip blankiai, kad net dabar, likus vos trims mačams iki sezono pabaigos, ekipa vis dar negali tvirtai žinoti, kur rungtyniaus kitą sezoną.

Pergalės šeštadienį prieš irgi sušlubavusį „Leicester City“ tarsi ir užtektų, tačiau pralaimėjus klubo gerbėjai tikrai imtų graužti nagus. Juolab kad Davido Moyeso vadovaujama komanda per pastarąsias ketverias rungtynes nugalėti nesugebėjo.

17:00 „Watford“ – „Newcastle United“

Antrojoje šio sezono pusėje jau buvo tokių mačų, kurie turnyro lentelėje nieko iš esmės nepakeitė ir nė negalėjo pakeisti. Toks ir šis „Watford“ susitikimas su „Newcastle United“.

„Newcastle United“ anksčiau šį pavasarį spurtavo keturiomis pergalėmis iš eilės ir užsitikrino vietą kito sezono „Premier“ lygoje, tad nenuostabu, kad atrodė gana blankiai, kai pralaimėjo tiek „Everton“, tiek „West Bromwich Albion“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Newcastle United“ futbolininkai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Newcastle United“ futbolininkai

Tokios nuotaikos pažįstamos ir „Watford“ stovyklai. Nuo pat 2015/2016 m. sezono, kai klubas grįžo į „Premier“ lygą, futbolininkai iki pavasario visada išspaudžia pakankamai, kad pirmenybių finišas nebūtų nervingas – nei pernai, nei užpernai ekipa nėra laimėjusi gegužę.

17:00 „West Bromwich Albion“ – Londono „Tottenham Hotspur“

WBA šios rungtynės, be abejo, yra paskutinis šansas išsigelbėti. Bet jei prieš tai šeštadienį „Stoke City“ įveiks „Crystal Palace“ („Swansea City“ žais su dviem žemiau už klubą esančiomis komandomis), WBA praras bet kokias viltis išlikti „Premier“ lygoje.

Todėl „Spurs“ strategas Mauricio Pochettino neabejotinai palaikys „Stoke City“, tikėdamasis, kad WBA futbolininkų neviltis pasimatys ir jų žaidime. Aišku, Londono ekipa neabejotinai pajėgesnė, tačiau Vemblyje klubas iš Vest Bromvičo pasiekė lygiąsias.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./„Tottenham Hotspur“ futbolininkai
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./„Tottenham Hotspur“ futbolininkai

„Spurs“ dar nėra užsitikrinęs vietos pirmajame ketverte ir tuo pačiu vietos kito sezono UEFA Čempionų lygoje, bet pergalės likusiuose turuose klubui garantuotų netgi ne ketvirtąją, o trečiąją vietą bei dar vieną finišą aukščiau už „Liverpool“.

19:30 Liverpulio „Everton“ – „Southampton“

Dar vienas klubas, kovojantis dėl išlikimo lygoje, – „Southampton“, pabandysiantis sugadinti paskutinį šio sezono namų mačą „Everton“. Ekipa negali sau leisti neišsivežti bent taško.

Ženklai teikia viltį – praėjusią savaitę po penkių mačų be pergalės namuose buvo įveiktas „Bournemouth“ (2:1).

„Scanpix“ nuotr./„Southampton“ futbolininkai
„Scanpix“ nuotr./„Southampton“ futbolininkai

Tiesa, su Samo Allardyce'o į turnyro lentelės vidurį išvairuotu „Everton“ grumtis bus sunkiau. Liverpulio ekipa pralaimėjo tik vienas iš pastarųjų septynerių rungtynių „Premier“ lygoje – prieš lyderį „Manchester City“.

Sekmadienis

15:30 „Manchester City“ – „Huddersfield Town“

Šį sezoną namų stadione „Manchester City“ gerbėjai šventė 58 įvarčius ir 15 pergalių. Sekmadienį jie švęs nepriklausomai nuo mačo su „Huddersfield Town“ baigties – klubo žvaigždėms po finalinio švilpuko bus įteikta „Premier“ lygos čempionų taurė.

„Scanpix“/AP nuotr./„Manchester City“ sezono pabaigoje nemažina apsukų
„Scanpix“/AP nuotr./„Manchester City“ sezono pabaigoje nemažina apsukų

Čempionatą „Man City“ laimi trečią kartą, bet tik šį sezoną turėjo užtektinai laiko paruošti šventę, kurios svečiai, ko gero, nesugadins.

Be to, Mančesterio ekipa, iškovojusi pergalę, savo sąskaitoje turėtų net 96 taškus. Modernioje „Premier“ lygos eroje daugiau nesurinko nė vienas kitas klubas – net tituluotasis „Manchester United“.

18:30 Londono „Arsenal“ – „Burnley“

Laimės „kanonieriai“ sekmadienį ar ne, sirgaliams rūpės ne tik pačios rungtynės ir jų eiga, bet atsisveikinimas su gyva legenda – ilgamečiu klubo strategu Arsene'u Wengeru. Daugiau rungtynių namų stadione „Arsenal“ nežais, o prancūzas jau anksčiau paskelbė po sezono paliekantis komandą.

A.Wengeras dirbdamas „Arsenal“ taip ir neiškovojo nė vieno europinio titulo, tačiau itin daug nuveikė Anglijoje – triskart laimėta „Premier“ lyga, net septynis kartus į viršų kelta FA taurė.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Arsene'as Wengeras atsisveikina su „Arsenal“ klubu
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Arsene'as Wengeras atsisveikina su „Arsenal“ klubu

Aišku, treneris pastaraisiais metais sulaukė daug kritikos. Galbūt ne veltui – po pralaimėjimo Madrido „Atletico“ UEFA Europos lygos pusfinalyje jau aišku, kad „Arsenal“ antrą sezoną iš eilės nerungtyniaus Čempionų lygoje.

18:30 Londono „Chelsea“ – „Liverpool“

„Liverpool“ savaitės viduryje pralaimėjo „AS Roma“, bet prasibrovė į Čempionų lygos finalą. Visos visų žaidėjų mintys tikriausiai jau sukasi aplink būsimą akistatą su Madrido „Real“, tačiau iki tų rungtynių – dar daug laiko, o rungtynės su „Chelsea“ irgi labai svarbios.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Liverpool“ žaidėjai švenčia patekimą į Čempionų lygos finalą
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Liverpool“ žaidėjai švenčia patekimą į Čempionų lygos finalą

„Aristokratai“ laimėjo trejas pastarąsias rungtynes lygoje ir vis dar turi vilčių aplenkti „Liverpool“ ar „Tottenham Hotspur“ bei prasibrauti į pirmąjį ketvertą. Kadangi sekmadienį į „Stamford Bridge“ atvyksta būtent Liverpulio ekipa, pagrindinis taikinys – būtent ji.

Pergalės prieš „Liverpool“ atveju „Chelsea“ galėtų susilyginti taškais su šiuo varžovu, jei kitos savaitės viduryje dar įveiktų „Huddersfield Town“. O Jurgeno Kloppo auklėtiniai tikrai gali būti išsikvėpę po sunkios kovos Romoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius