Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lyga: devynios išvados po 21-ojo turo

Naujametiniame 21-ajame „Premier“ lygos ture šį kartą buvo sužaista ne 10, o devynerios rungtynės – Londono klubų „Tottenham Hotspur“ ir „West Ham United“ susitikimas nukeltas į sausio 4-ąją. Tad šįkart ir 15min skelbia ne 10, o devynias išvadas po turo. Toli gražu ne visi mačai buvo įdomūs.
„Premier“ lygos 21-ojo turo apžvalga
„Premier“ lygos 21-ojo turo apžvalga / „Scanpix“ nuotr.

V.van Dijko tikrai reikėjo

„Liverpool“ – „Leicester City“ 2:1

Olandas Virgilas van Dijkas, tapęs brangiausiu pasaulio gynėju, tikrai reikalingas „Liverpool“ ir klibančiai šio klubo gynybai.

Nors per 21 mačą ekipa namuose praleido vos 4 įvarčius, mačas su „Leicester“ įrodė, kad problemų prie savo vartų yra.

„Liverpool“ gynėjai bejėgiškai, kone sustingę lyg stirnos prieš greitkeliu artėjantį automobilį stebėjo, kaip svečius jau 2-ąją minutę po grakščios trijų perdavimų kombinacijos į priekį išvedė Jamie Vardy.

O ir antrajame kėlinyje, kai rezultatas dar buvo lygus, svečiai bemaž 15 minučių iš tiesų jautėsi drąsiai, nes „Liverpool“ gynėjai ir atraminiai saugai vis klydo lygioje vietoje. Analitikai jau anksčiau pastebėjo, kad „raudonųjų“ krašto gynėjai šį sezoną dažniausiai žaidžia itin aukštai priekyje, o grįžti į gynybą neskuba, tad abiem centro gynėjams tenka ne juokais paplušėti.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Mohamedas Salah įmušė dukart
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Mohamedas Salah įmušė dukart

Šeimininkus išgelbėjo – kas gi daugiau – Mohamedas Salah, į savo sąskaitą įsirašęs dar du tikslius įvarčius. Egiptietis puolime tiesiog skrajojo ir turėjo dar tris šimtaprocentes progas pasižymėti.

Vėl kaltino teisėją

„Manchester United“ – „Southampton“ 0:0

Kaip suprasti, kad Jose Mourinho ir „Manchester United“ nesiseka? Kai portugalas treneris nuolat skundžiasi – varžovų finansinėmis galimybėmis, nešvariai žaidžiančiais priešininkais ir, žinoma, teisėjų darbu.

Taip buvo ir po nulinių „raudonųjų velnių“ lygiųjų su „Southampton“ – klubu, kuris praėjusiame ture buvo beviltiškai sumindytas „Spurs“ futbolininkų, bet „Old Trafford“ stadione šeimininkams niekuo nenusileido ir galėjo net laimėti.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Paulis Pogba įmušė iš nuošalės
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Paulis Pogba įmušė iš nuošalės

J.Mourinho po mačo priminė ne tik epizodą, kai svečių gynėjas Maya Yoshida sužaidė ranka baudos aikštelėje, bet ir paaiškino, kad ankstesnes dvejas rungtynes klubas irgi būtų laimėjęs, jei „raudonųjų“ naudai būtų skirti baudiniai nuo 11 m žymos.

Po trijų iš eilės lygiųjų „Man Utd“ nukrito į trečiąją vietą turnyro lentelėje. Jei taip toliau, gresia iškritimas ir iš „Top 4“ – juolab kad traumas patyrė ir Romelu Lukaku, ir „liūtas“ Zlatanas Ibrahimovičius.

Negana to, Anglijos futbolo asociacija greičiausiai diskvalifikuos saugą Ashley Youngą trejoms rungtynėms už smūgį alkūnę Dušanui Tadičiui.

Nutrūko pergalių serija

Londono „Crystal Palace“ – „Manchester City“

„Manchester City“ Londone nepriminė ekipos, kuri visą sezoną skynė pergales, o silpnesnius varžovus dažniausiai triuškino. Pirmajame kėlinyje „Crystal Palace“ net atrodė aštriau, o Josepą Guardiolą tikrai turėjo suerzinti puolėjo Gabrielio Jesuso patirta trauma.

Nors „Man City“ pratęsė nepralaimėtų rungtynių seriją iki 21, bet rekordinė pergalių serija nutrūko – skaitiklis sustojo ties 18.

Svečiai pabudo tik po pertraukos ir užgulė šeimininkų vartus. Tiesa, vėlgi be daug progų, o besibaigiant pagrindiniam rungtynių laikui į „Man City“ vartus net buvo skirtas baudinys. Tiesa, Luka Milivojevičius jo neįmušė.

Tad nors „Man City“ pratęsė nepralaimėtų rungtynių seriją iki 21, bet rekordinė pergalių serija nutrūko – skaitiklis sustojo ties 18.

Ir kas galėjo pagalvoti, kad „miestiečius“ sustabdys „Crystal Palace“ – klubas, kuris dar neseniai kapanojosi pačiame turnyro lentelės dugne? Bravo, Roy Hogdsonai.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Kevinas de Bruyne patyrė traumą
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Kevinas de Bruyne patyrė traumą

Aišku, „Man City“ susikrovęs išties didelę persvarą prieš artimiausią persekiotoją „Chelsea“, tad ne lygiosios, o tai, kad traumą mačo pabaigoje patyrė Kevinas de Bruyne, turėtų kelti daugiausia nerimo J.Guardiolai.

Lygiosios – logiška?

„West Bromwich Albion“ – Londono „Arsenal“ 1:1

Arsene'as Wengeras, Petras Cechas ir kiti „Arsenal“ futbolininkai, žinoma, siuto. Ir greičiausiai jie teisūs – baudinio nuo 11 metrų žymos 89 minutę skirti greičiausiai nederėjo,

Bet lygiai taip pat prieš kelias minutes tikriausiai nereikėjo skirti pražangos, po kurios baudos smūgiu Alexis Sanchezas išvedė „Arsenal“ į priekį.

Kitaip tariant, lygiosios tikriausiai yra logiškas šio susitikimo rezultatas, nors „kanonieriams“, žinoma, skauda.

Problema – M.Hughesas?

Londono „Chelsea“ – „Stoke City“ 5:0

„Aristokratų“ pergalė toli gražu nestebina, tačiau, žinant, kiek daug priekaištų ir spaudimo iš sirgalių sulaukia „Stoke City“ strategas Markas Hughesas, labiau netikėta tai, kad rungtynėse nuo pat jų pradžios nebuvo galima įžvelgti nė menkiausios kovos.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Stoke City“ vėl pralaimėjo
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Stoke City“ vėl pralaimėjo

Svečiai nuo pat pirmosios minutės kaip tiesiog pralaimėti atvykusi komanda, o kai kurie „Stoke City“ aistruoliai, sukorę netrumpą kelią iki Londono, skirstytis pradėjo jau 24 mačo minutę, kai po Pedro smūgio rezultatas tapo 3:0.

Fanus stulbina tai, kad „Stoke City“ vadovai, regis, nėra nusiteikę atsisveikinti su M.Hughesu. O pastarajam 2017-ieji buvo išties prasti – per 40 rungtynių laimėta vos 11 kartų ir praleista net 70 įvarčių.

Naujo trenerio efektas

„Watford“ – „Swansea City“ 1:2

Rungtynes „Vicarage Road“ stebėję ir jų aprašymą savo darbovietėms rengę žurnalistai paskutinėmis mačo minutėmis tikrai turėjo nusikeikti.

Du kartus. Pirmąjį – kai Jordanas Ayew išlygino rezultatą, ir antrąjį – kai Luciano Narsinghas išplėšė pergalę čempionato autsaideriams. Reportažą iš Votfordo teko keisti, ir skubiai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Carvalhalis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Carlosas Carvalhalis

Gali būti, kad „gulbes“ įkvėpė naujasis treneris Carlosas Carvalhalis – strategui, pakeitusiam Paulą Clementą, patikėta pabandyti išlaikyti „Swansea City“ „Premier“ lygoje. C.Carvalhalis per tokį trumpą laiką daug naujovių neįnešė, bet žaidėjams dažnai užtenka vien permainų.

Nutrūko dvi serijos

„Bournemouth“ – Liverpulio „Everton“ 2:1

Futbolas dažnai būna žiaurus. Jordanas Pickfordas visą šeštadienio popietę įrodinėjo, kad yra vertas pagrindinio vartininko vietos Anglijos rinktinėje per pasaulio čempionatą Rusijoje, tačiau Ryano Fraserio smūgio 88 minutę po rikošeto atremti nesugebėjo.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ryanas Fraseris po antrojo savo įvarčio
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ryanas Fraseris po antrojo savo įvarčio

Vienintelis smūgis nutraukė dvi serijas. „Bournemouth“ po devynių mačų iš eilės, kai buvo pralaimima arba žaidžiama lygiosiomis, pagaliau nugalėjo.

Tuo metu Samas Allardyce'as patyrė pirmąją nesėkmę nuo dienos, kai vadovauja „Everton“ – pralaimėta pirmą kartą per aštuonerias rungtynes.

Antrosios nulinės lygiosios

„Huddersfield Town“ – „Burnley“ 0:0

Jei po 20-ojo turo rungtynių, kai „Burnley“ svečiuose pasiekė lygiąsias 2:2 su galinguoju „Manchester United“, Seanas Dyche'as tikrai galėjo būti patenkintas, tai šįkart rezultatas 0:0 „Ginger Mourinho“ vadinamo stratego džiuginti negali.

Juolab kad svečiai antrajame kėlinyje tikrai turėjo mušti baudinį nuo 11 m žymos – Jonas Lösslas neabejotinai kliudė „Burnley“ saugo Jeffo Hendricko koją, kai pastarasis baudos aikštelėje jau buvo apėjęs vartininką.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Huddersfield Town“ vartininkas kliudė Jeffo Hendricko koją baudos aikštelėje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Huddersfield Town“ vartininkas kliudė Jeffo Hendricko koją baudos aikštelėje

Vis dėlto mačas šiaip jau buvo nuobodokas. Antrąkart nulinėmis lygiosiomis šį sezoną sužaidę klubai kartu atliko tik 13 smūgių, o į vartų plotą pataikyta vos penkis sykius.

Pretenzija į prasčiausią 2017-ųjų mačą?

„Newcastle United“ – „Brighton & Hove Albion“ 0:0

Būtent taip šias rungtynes apibūdino akivaizdžiai į neviltį puolęs „The Guardian“ korespondentas, manantis, kad nulinės lygiosios tik įrodo, jog „Newcastle United“, namuose nelaimėjęs jau nuo spalio, pavasarį bus vertas kautis dėl išlikimo „Premier“ lygoje.

Rafa Benitezas galbūt gali būti patenkintas tik tuo, kad jo vadovaujamas klubas pagaliau nepralaimėjo namuose – penkerios ankstesnės rungtynės baigėsi nesėkmėmis.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Newcastle Utd“ ir „Brighton & Hove Albion“ rungtynės kėlė žiovulį
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Newcastle Utd“ ir „Brighton & Hove Albion“ rungtynės kėlė žiovulį

Tačiau abi komandos šeštadienį atrodė tarsi norinčios atsukti laikrodį ir grįžti į praėjusį sezoną, kai jos dominavo žemesnėje lygoje – „Championship“. Kas žino – gal tiek „Newcastle United“, tiek „Brighton & Hove Albion“ po sezono ten ir atsidurs.

Turnyro lentelė:

Vieta

Komanda

R

+

=

-

Įm.

Pral.

Skirt.

Taškai

1

Manchester City

21

19

2

0

61

12

+49

59

2

Chelsea

21

14

3

4

39

14

+25

45

3

Manchester United

21

13

5

3

43

16

+27

44

4

Liverpool

21

11

8

2

48

24

+24

41

5

Arsenal

21

11

5

5

38

26

+12

38

6

Tottenham Hotspur

20

11

4

5

39

20

+19

37

7

Burnley

21

9

7

5

18

17

+1

34

8

Leicester City

21

7

6

8

31

32

−1

27

9

Everton

21

7

6

8

25

32

−7

27

10

Watford

21

7

4

10

30

37

−7

25

11

Huddersfield Town

21

6

6

9

18

32

−14

24

12

Brighton & Hove Albion

21

5

7

9

15

25

−10

22

13

Southampton

21

4

8

9

20

30

−10

20

14

Bournemouth

21

5

5

11

20

32

−12

20

15

Stoke City

21

5

5

11

23

46

−23

20

16

Newcastle United

21

5

4

12

19

30

−11

19

17

Crystal Palace

21

4

7

10

18

32

−14

19

18

West Ham United

20

4

6

10

22

38

−16

18

19

West Bromwich Albion

21

2

10

9

15

28

−13

16

20

Swansea City

21

4

4

13

13

32

−19

16

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius