Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Anglijos „Premier“ lygos devintasis turas – 10 intrigų

„Watford“ futbolininkai rimtai nusiteikę patikrinti, ar Londono „Chelsea“ ir Antonio Conte tikrai turi problemų gynyboje, „Manchester City“ nori toliau artintis prie per sezoną įmuštų įvarčių rekordo, o UEFA Čempionų lygos rungtynėse Slovėnijoje pasilinksminęs „Liverpool“ atvyksta į „Wembley“ stadioną Londone – šias ir dar daugiau didžiausių „Premier“ lygos devintojo turo intrigų tradiciškai pristato 15min.
„Premier“ lygos devintojo turo intrigos
„Premier“ lygos devintojo turo intrigos / „Scanpix“ nuotr.

Penktadienis

22:00 Londono „West Ham United“ – „Brighton Hove & Albion“

Slaveno Biličiaus vadovaujamai komandai vėl trūksta puolėjų, bet šį kartą kaltos ne tik traumos. Jei senegalietis Diafra Sakho susižeidė nugarą, tai Andy Carrollas yra diskvalifikuotas – praėjusio turo rungtynėse prieš „Burnley“ šis anglas per pusantros minutės buvo dukart įspėtas ir turėjo palikti aikštę.

Problemų turėjo ir Javieras Hernandezas, kuris per treniruotę pasitempė sausgyslę, tačiau S.Biličius tikisi, kad šis meksikietis atsistos ant kojų ir galės žaisti nuo mačo pradžios.

„Scanpix“ nuotr./Javieras Hernandezas
„Scanpix“ nuotr./Javieras Hernandezas

Svečiams iš Braitono bet kokiu atveju nebus lengva. „West Ham United“ pralaimėjo pirmus tris „Premier“ lygos susitikimus, bet iš penkerių pastarųjų rungtynių pralaimėjo tik vienerias.

Šeštadienis

14:30 Londono „Chelsea“ – „Watford“

Tie aukštoje ketvirtoje vietoje žengiančios „Watford“ ekipos aistruoliai, kurie prieš pirmąsias šeštadienio rungtynes Anglijos čempionate nėrė į statistiką, galbūt net krapštosi galvas – mat du įdomūs faktai mačą su čempionais verčia itin įdomiu.

Watford“ šį sezoną iš ketverių rungtynių išvykoje laimėjo trejas, o vienas mačas baigėsi lygiosiomis.

Pirmasis – „Watford“ klubas prieš „Chelsea“ stadione „Stamford Bridge“ nėra laimėjęs nuo 1986 metų. Antrasis – „Watford“ šį sezoną iš ketverių rungtynių išvykoje laimėjo trejas, o vienas mačas baigėsi lygiosiomis.

Svečiai turnyro lentelėje šiuo metu net žengia aukščiau, ir nors jų strategas Marco Silva pripažįsta, kad kokias nors išvadas daryti dar anksti, „Watford“ tikrai norės atimti taškų iš dusyk paeiliui pralaimėjusios „Chelsea“ ekipos.

Negana to, šeimininkų treneris A.Conte greičiausiai turės verstis ne tik be N'Golo Kante, Victoro Moseso ir Danny Drinkwaterio. Per UEFA Čempionų lygos rungtynes su „AS Roma“ kojų skausmais ėmė skųstis Tiemoue Bakayoko ir Davidas Luizas, kuris turėjo būti pakeistas.

„Scanpix“ nuotr./Davidas Luizas
„Scanpix“ nuotr./Davidas Luizas

17:00 „Huddersfield Town“ – „Manchester United“

Ar „Premier“ lygos naujokai pasimokė iš rungtynių su „Tottenham Hotspur“? Į Hadersfilą atvažiavusi vadinamojo pirmojo šešeto atstovė tiesiog sumindė šeimininkus 4:0, o rungtynių baigtis buvo aiški jau po 23 minučių.

Šįkart atvyksta „Manchester United“. Jose Mourinho praėjusį savaitgalį savo auklėtiniams buvo užtraukęs rankinį stabdį ir jie kantriai gynėsi nuo „Liverpool“ atakų, bet šeštadienį stabdžio svirtis jau tikrai bus atleista.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Steve'as Mounie
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Steve'as Mounie

Davidas Wagneris ir vėl susidurs su panašia dilema: jei galingus priešininkus spausi pernelyg aukštai, jie ras erdvių greitai bėgti, bet jei atsitrauksi į gynybą, būsi sumuštas perdavimais iš kraštų ir smūgiais galva.

Ar bus rasta tinkama formulė? Greičiausiai ne – „Huddersfield Town“ įvarčio neįmušė jau per ketverias pastarąsias rungtynes, ir šeimininkus gali išgelbėti tik aštraus puolėjo Steve'o Mounie sugrįžimas. Bet ir dėl jo nėra garantijų.

17:00 „Manchester City“ – „Burnley“

„Miestiečiai“ kol kas neįtikėtini – pamažu jau kalbama, kad Mančesterio mėlynosios pusės palaikomas klubas gali laimėti ne tik „Premier“, bet ir UEFA Čempionų lygą. O kartu – pamušti įspūdingą rekordą.

„Manchester City“ jau dabar, vos po 8 turų, pasižymėjo net 29 kartus.

„Chelsea“ 2009/2010 metų sezoną įmušė net 103 įvarčius – tai iki šiol yra Anglijos pirmenybių rekordas. Bet „Manchester City“ jau dabar, vos po 8 turų, pasižymėjo net 29 kartus.

Per rungtynes vidutiniškai mušama 3,63 įvarčio, o jei rodiklis nepablogės, skaičiuojama, kad po 38 mačų klubo sąskaitoje bus net 138 tikslūs smūgiai.

Kita vertus, sakyti, kad „Burnley“ į Mančesterį atvažiuoja tiesiog pralaimėti kuo garbingiau, negalima. Seano Dyche'o vadovaujama ekipa šį sezoną išvykose atsilaikė ir prieš „Liverpool“ (1:1), ir prieš „Tottenham Hotspur“ (1:1), o „Chelsea“ net nugalėjo (3:2).

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ – „Stoke City“
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Manchester City“ – „Stoke City“

Negana to, „Manchester City“ ir „Burnley“ iki šiol „Premier“ lygoje yra susitikusios šešis kartus, ir „miestiečiai“ nė sykio neišlaikė „sausų“ vartų.

17:00 „Newcastle United“ – Londono „Crystal Palace“

„Crystal Palace“ futbolininkai po pergalės prieš čempionus „Chelsea“ (2:1) praėjusį savaitgalį į Niukaslą prie Taino atvyksta jausdamiesi kone nenugalimais. Savaitės senumo triumfas nebuvo atsitiktinumas – šeimininkai ne nuolat gynėsi ir įmušė du „fuksus“, o nuosekliai grasino „Chelsea“ gynybai.

Roy Hodgsonas, žinoma, labiausiai džiaugėsi įspūdingu Wilfriedo Zahos sugrįžimu po traumos, negana to, iškart atsigavo ir anglas Androsas Townsendas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Androsas Townsendas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Androsas Townsendas

Abu šiuos greitakojus ir jų kone karštakošiškus reidus kraštais „Chelsea“ gynėjai atsimins dar ilgai, o „Newcastle United“ treneriu Rafaeliui Benitezui tenka sukti galvą, kaip pristabdyti pavojingąjį duetą.

17:00 „Stoke City“ – „Bournemouth“

„Scanpix“ nuotr./Jermaine'as Defoe
„Scanpix“ nuotr./Jermaine'as Defoe

„Stoke City“ ekipa aštuntajame ture tapo pirmąja „Premier“ lygos komanda, sugebėjusia du kartus per rungtynes įmušti į lyderių „Manchester City“ vartus.

Tiesa, prasileido net septynis. Tad bus tikrai įdomu pamatyti, ar šeimininkų pasitikėjimas savimi neaptrupėjo.

Aišku, „Bournemouth“ septynių įvarčių tikrai neįmuš – šį sezoną Eddie Howe'o auklėtiniai atrodo silpnokai, o rungtyniaudami svečiuose neiškovojo dar nė vieno taško.

Kita vertus, praėjusį sezoną „vyšnios“ laimėjo analogišką susitikimą (1:0), o svečių puolėjui Jermanui Defoe tikrai norėsis įmušti. Iki 200-ojo įvarčio lygoje jam trūksta vienintelio tikslaus smūgio.

17:00 „Swansea City“ – „Leicester City“

Tai, kaip pasikeitė „Leicester City“ žaidimas praėjusį sezoną, kai buvo atleistas 2015/2016 metų pirmenybes šiam klubui laimėti padėjęs italas treneris Claudio Ranieri, buvo neįtikėtina. Lesterio miesto atstovai „Premier“ lygoje, iki tol burzgę itin lėtai, staiga atsitiesė ir čempionatą baigė 12 vietoje.

Tačiau tada C.Ranieri likimą iš esmės nulėmė kai kurių svarbiausių žaidėjų vadinamosios kabalos požiūris į jo darbą, o šią savaitę atleistą italo įpėdinį Craigą Shakespeare'ą „Leicester City“ žvaigždės, regis, mėgo. Putlus britas klube buvo itin populiarus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Craigas Shakespeare'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Craigas Shakespeare'as

Tad gali būti, kad šiuo atveju intrigą mezga „Leicester City“ savininkas Vichai Srivaddhanaprabha. Pranešama, kad tailandietis milijardierius trenerio poste nori garsaus stratego – galbūt net Carlo Ancelotti.

Bet šis italas neabejotinai žvalgosi aukščiau – galbūt į Londono „Arsenal“, kur ir toliau nevėsta Arsene'o Wengero kėdė. Žinoma, visada yra senas geras Samas Allardyce'as, kuris greičiausiai padėtų „Leicester City“ pakilti iš 18 vietos.

19:30 „Southampton“ – „West Bromwich Albion“

Atitinkamai 10 ir 11 pozicijas užimančių klubų akistata, be jokios abejonės, viena labiausiai laukiamų iš visų devintojo turo rungtynių.

„Southampton“ kol kas sunku įmušti – per aštuonis mačus pelnyti tik septyni įvarčiai, o Tony Pulisas garsėja itin klampia gynyba.

Juokaujame – kol kas atrodo, kad abi komandos nėra nei tokios geros, kad pretenduotų į pirmąjį šešetą, nei tokios blogos, kad flirtuotų su apatiniu trejetu.

Negana to, „Southampton“ kol kas sunku įmušti – per aštuonis mačus pelnyti tik septyni įvarčiai, o Tony Pulisas garsėja itin klampia ir užsispyrėliška gynyba.

Greičiausiai galima keliauti į lažybų kontorą ir drąsiai statyti už nulines lygiąsias. Daugiausia – vienintelį įvartį.

Sekmadienis

15:30 Liverpulio „Everton“ – Londono „Arsenal“

Šios rungtynės tik pusiau juokais jau vadinamos „Krizių derbiu“. Abi ekipos iš tiesų atsidūrusios savotiškame vakuume ir puikiai žino, kad pralaimėjimas sekmadienį sukeltų tikrą audrą socialiniuose tinkluose ir iki maksimalios ribos padidintų spaudimą treneriams.

Tiesa, skirtingai nei A.Wengeras, kuris dėl savo vietos liks ramus, kad ir ką šauks „Arsenal Fan TV“ herojai, Ronaldas Koemanas tikrai turi dėl ko nerimauti.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Everton“ futbolininkai po pralaimėjimo Liono „Olympique“
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./„Everton“ futbolininkai po pralaimėjimo Liono „Olympique“

Jis gali tapti jau antruoju „Premier“ lygą ne savo noru paliksiančiu olandu – „Crystal Palace“ anksčiau atleido Franką de Boerą.

„Everton“ kol kas, švelniai tariant, neblizga. Ketvirtadienį klubas namie pralaimėjo UEFA Europos lygos rungtynes Liono „Olympique“, o tai reiškia, kad ekipa iš 12 pastarųjų mačų visuose turnyruose laimėjo tik du.

18:00 „Tottenham Hotspur“ – „Liverpool“

Į svečius pas „Spurs“ atkeliauja klubas, kurio šios Londono ekipos aistruoliai turbūt nelaukia labiau nei bet kurios kitos komandos. „Tottenham Hotspur“ futbolininkai prieš „Liverpool“ nėra laimėję nuo 2012 metų lapkričio.

„Raudonieji“ išlieka vienintelė pirmojo šešeto ekipa, kurios „Spurs“ nėra nugalėjęs per penkerius pastaruosius metus. Praėjusį sezoną „Tottenham Hotspur“ įveikė „Arsenal“, „Chelsea“, abu Mančesterio klubus, bet Liverpulio ekipos – ne. Čia jau galima kalbėti apie užkeikimą.

„Scanpix“ nuotr./„Liveprool“ – „Tottenham“
„Scanpix“ nuotr./„Liveprool“ – „Tottenham“

Tiesa, prieš šį centrinį turo susitikimą kažkas galbūt ir pasikeitė. „Tottenham Hotspur“ į Londoną grįžta iš Madrido, kur garbingai priešinosi stipriausiam pasaulio klubui „Real“ (1:1), be to, svečių gretose nebus tradiciškai daug bėdų „Spurs“ pridarančio Sadio Mane.

Kita vertus, sezono pradžioje įvarčių badą jautę „Liverpool“ žaidėjai galbūt pagaliau „pramušė“. Tos pačios UEFA Čempionų lygos rungtynėse svečiuose jie sumušė net septynis įvarčius į „Maribor“ vartus.

Daug kas priklausys nuo trenerių požiūrio. Jurgenas Kloppas stiliaus paprastai nekeičia – atakuok, atakuok, atakuok.

Bet Mauricio Pochettino rungtynėse su „Liverpool“ jau ne sykį nudegė, tad galbūt pabandys žaisti labiau kontratakomis grįstą futbolą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius