Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Anglijos „Premier“ lygos septintasis turas – 10 intrigų

Nors daugelis elitiniam šešetui priklausančių Anglijos „Premier“ lygos klubų sezoną pradėjo gana užtikrintai ir be didesnių nuostolių kalbant apie traumas, pirmoji skaudų sukrėtimą šią savaitę patyrė galingai startavusi „Manchester City“ ekipa – patekęs į avariją iš rikiuotės iškrito argentinietiška įvarčių mušimo mašina Sergio Aguero. 15min pristato septintojo pirmenybių turo intrigas.
„Premier“ lygos 7-ojo turo intrigos
„Premier“ lygos 7-ojo turo intrigos / „Scanpix“ nuotr.

Šeštadienis

14:30 „Huddersfield Town“ – Londono „Tottenham Hotspur“

Žinoma, dar anksti, bet „Spurs“ futbolininkai šį sezoną nusiteikę būti tituluoti „išvykų čempionais“. „Premier“ lygos rungtynės svečiuose šį sezoną kol kas buvo trejos, ir visos buvo laimėtos.

Pridėkime šią savaitę iškovotą pergalę Kipre UEFA Čempionų lygos turnyre ir dar du „Premier“ lygos mačus praėjusio sezono pabaigoje – „Tottenham Hotspur“ oficialiuose susitikimuose išvykoje jau šešis kartus iš eilės nepatyrė ne tik pralaimėjimo, bet ir lygiųjų kartėlio.

„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as
„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as

Tad debiutantams „Huddersfield Town“, nors ir išties solidžiai pradėjusiems čempionatą bei per šešis mačus praleidusiems vos tris įvarčius, atsilaikyti gali būti tikrai nelengva.

17:00 „Bournemouth“ – „Leicester City“

Praėjusį sezoną ne tik klubo vadovybė, bet ir nemaža dalis aistruolių stebėtinai greitai nusisuko nuo 2015/2016 metų pirmenybes Lesterio miestui laimėjusio italo trenerio Claudio Ranieri, kuris buvo atleistas.

Todėl nebūtų nieko neįtikėtino, jei toks pats likimas lauktų ir dabartinio „Leicester City“ stratego Craigo Shakespeare'o. Ekipa per šešerias rungtynes iškovojo vienintelę pergalę, pasiekė vienas lygiąsias ir praleido daugiau įvarčių nei 17 kitų „Premier“ lygos komandų.

„Scanpix“ nuotr./Craigas Shakespeare'as
„Scanpix“ nuotr./Craigas Shakespeare'as

Tiesa, treneris galbūt galės atsikvėpti šeštadienį, nes „Bournemouth“ turnyro lentelėje žengia dar žemiau. Kita vertus, tai reiškia, kad šie nykštukai, ypač namuose, irgi stengsis iš visų jėgų.

17:00 „Manchester United“ – Londono „Crystal Palace“

„Crystal Palace“ sezoną pradėjo šešiomis nesėkmėmis iš tiek pat galimų, negana to, neįmušė nė vieno įvarčio.

„Crystal Palace“ sezoną pradėjo šešiomis nesėkmėmis iš tiek pat galimų, negana to, neįmušė nė vieno įvarčio.

Tikriausiai pralaimėjimas laukia ir „Old Trafford“, tačiau „Manchester United“ aistruoliai svečius bent jau gali suprasti.

Skaičiuojant visą Anglijos klubinio futbolo istoriją, būtent „raudoniesiems velniams“ priklauso sezono pradžioje iš eilės patirtų pralaimėjimų (anti)rekordas. 1930/1931 metų pirmenybėse klubas varžovams nusileido net 12 kartų iš eilės.

Akivaizdu, kad „Crystal Palace“ dar turi erdvės. Tačiau pralaimėjimas „Manchester United“ būtų jau septintasis, o kitame ture į „Selhurst Park“ stadioną atvyks čempionai „Chelsea“, tad Mančesterio klubo pasiekimui kyla rimta grėsmė.

17:00 „Stoke City“ – „Southampton“

Ar Markas Hughesas suteiks šansą jaunimui? Praėjusį savaitgalį, paaiškėjus, kad su „Chelsea“ kautis negalės pagrindinės sudėties gynėjai Kurtas Zouma, Ryanas Shawcrossas, Kevinas Wimmeris ir Geoffas Cameronas, „Stoke City“ strategas į jaunesnius futbolininkus nė nepažvelgė.

Jis išleido Ramadaną Sobhi ir Mame Biramą Dioufą, o šie savo ruožtu praleido 4 įvarčius. Negana to, įvarčiais virto visi 4 „Chelsea“ smūgiai į vartų plotą, o tai tik iliustruoja, kokia braškanti buvo „Stoke City“ gynyba.

„Scanpix“ nuotr./„Stoke City“ beviltiškai pralaimėjo „Chelsea“
„Scanpix“ nuotr./„Stoke City“ beviltiškai pralaimėjo „Chelsea“

Ant suolo tada laukė daug žadantys paaugliai Joshas Tymonas ir Harry Souttaras. Ar lauks ir dabar?

17:00 „West Bromwich Albion“ – „Watford“

Mačas tikrai nepanašus į tokį, kuris pritrauktų daug žiūrovų. Bet nors nemažai futbolo aistruolių nedvejodami statytų už nulines lygiąsias, iš tiesų be įvarčių baigėsi vos vienas iš 39 šių ekipų tarpusavio susitikimų.

Be to, abiem klubams yra dėl ko stengtis. Į Vest Bromičą atzvimbiančios „širšės“ sieks ketvirtą kartą iš eilės laimėti svečiuose ir taip pagerinti klubo rekordą, o šeimininkams nesėkmė būtų jau 200-oji „Premier“ lygoje.

17:00 Londono „West Ham United“ – „Swansea City“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Slavenas Biličius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Slavenas Biličius

Kai „Swansea City“ praėjusį sezoną – balandį – aplankė Londono olimpinį stadioną, rungtynės „West Ham United“ ir klubo treneriui tapo tikru išsigelbėjimu. „Plaktukai“ nugalėjo 1:0 ir nutraukė penkių iš eilės pralaimėjimų seriją. Galiausiai ekipa sugebėjo išsilaikyti „Premier“ lygoje.

Istorija kartojasi, tik kur kas anksčiau? S.Biličiui jau tikrai svyla padai – panašu, kad šeštadienio rungtynės jam bus tokios, kurių pralaimėti nevalia.

Tiesa, savų problemų turi ir „gulbių“ treneris Paulas Clementas. Jei šis strategas neras pamainos Gylfi Sigurdssonui ir Fernando Llorente, Velso ekipos greičiausiai laukia iš tiesų gili žiema.

19:30 Londono „Chelsea“ – „Manchester City“

Rungtynės, be abejo, centrinės 7-ajame ture – čempionai priima kol kas pirmaujančią ir įvarčius lyg kėglius mušančią komandą.

„Chelsea“ Mančesterio milžinus praėjusį sezoną nugalėjo ir namuose, ir išvykoje. Nereikia priminti, kad triumfavo ir galutinėje įskaitoje.

Kai „Manchester City“ prieš kelias savaites svečiuose 6:0 sutrypė „Watford“, Pepas Guardiola netgi paatviravo, kad jam sunku įvertinti savo komandos tikrąjį pajėgumą, kol „miestiečiai“ nesusigrūmė su „Chelsea“.

Šis Londono klubas Mančesterio milžinus praėjusį sezoną nugalėjo ir namuose, ir išvykoje. Nereikia priminti, kad triumfavo ir galutinėje įskaitoje.

„Chelsea“ futbolininkams, savaitės viduryje parsivežusiems svarbią pergalę iš naujojo Madrido „Atletico“ stadiono, padės ir tai, kad sunkią traumą patyrė krašto gynėjas Benjaminas Mendy. Be to, į avariją važiuodamas taksi papuolė puolėjas Sergio Aguero, kuris, panašu, negalės žaisti 6–8 savaites.

„Scanpix“/AP nuotr./Avariją patyręs taksi automobilis, kuriuo važiavo Sergio Aguero
„Scanpix“/AP nuotr./Avariją patyręs taksi automobilis, kuriuo važiavo Sergio Aguero

Sekmadienis

14:00 Londono „Arsenal“ – „Brighton & Hove Albion“

Praėjusią savaitę „Newcastle United“ futbolininkus nugesinęs „Brighton“ didelių vilčių prieš išvyką į „Emirates“ stadioną puoselėti neturėtų.

„Arsenal“ per pastarąsias 31-erias rungtynes su į „Premier“ lygą iš žemesnio diviziono patekusiais klubais nepralaimėjo nė karto ir iš 93 galimų taškų surinko 83.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Brighton“ treneris Chrisas Hughtonas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Brighton“ treneris Chrisas Hughtonas

Tiesa, paskutinį kartą iš naujokų „Emirates“ triumfavusį „Newcastle United“ tada, 2010-ųjų lapkritį, treniravo dabartinis „Brighton“ strategas Chrisas Hughtonas. Galbūt tai ženklas?

16:15 Liverpulio „Everton“ – „Burnley“

Tai, kaip pagerėjęs „Burnley“ žaidimas išvykoje, rodo vienintelis faktas: jei svečiai sekmadienį įveiktų Liverpulio „Everton“, jie šiose ką tik prasidėjusiose pirmenybėse jau būtų surinkę daugiau taškų (8) svetimuose stadionuose nei per visą praėjusį sezoną (7).

Seano Dyche'o auklėtinių žaidimas šį sezoną iš tiesų įdomus, o futbolo gerbėjai tik pusiau juokais klausia, kokią komandą šis treneris nulipdytų, jei turėtų 150 mln. svarų sterlingų – tiek, kiek prieš čempionatą išleido „Everton“.

18:30 „Newcastle United“ – „Liverpool“

Jurgenas Kloppas vadovauja klubui, kuris vienintelis iš visų Anglijos klubų UEFA Čempionų lygoje nelaimėjo abiejų iki šiol vykusių turų mačų. „Liverpool“ dusyk sužaidė lygiosiomis – namie su „Sevilla“ ir svečiuose su Maskvos „Spartak“.

„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ futbolininkai nesugebėjo nugalėti Maskvoje
„Scanpix“ nuotr./„Liverpool“ futbolininkai nesugebėjo nugalėti Maskvoje

Vis dėlto galima beveik neabejoti, kad pagaliau kartu rungtynes pradėjęs smogiamasis ketvertas – Roberto Firmino, Sadio Mane, Philippe'as Coutinho ir Mohamedas Salah – atras receptą, kaip pramušti priešininkų gynybą.

Tikrai įmanoma, kad tokia patrankų mėsa taps nagus šį sezoną rodantys, bet pastovumo stokojantys „Newcastle United“ futbolininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius