-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apgavikas Louisas van Gaalas: „2015-ieji mums buvo puikūs“

Nors pirmoji sezono dalis „Manchester United“ komandai nesusiklostė taip, kaip norėta, vyriausiasis ekipos strategas Louisas van Gaalas akių nuo „Premier“ lygos titulo kol kas dar nenuleidžia.
Louisas van Gaalas
Louisas van Gaalas / „Scanpix“ nuotr.

Praeitą mėnesį „Man Utd“ trumpam buvo užėmusi „Premier“ lygos sostą, tačiau nesėkmingų šešerių rungtynių banga „raudonuosius velnius“ nubloškė į šeštą turnyrinės lentelės vietą.

Tokie rezultatai, taip pat „Man Utd“ nebūdingas žaidimo stilius, Louisą van Gaalą privedė prie prarajos slenksčio. Lažybų kontoros 54-erių strategą laiko favoritu pirmuoju netekti darbo „Premier“ lygoje.

Tačiau pats olandas yra tikras, kad šios problemos netruks išnykti it dūmas, „Man Utd“ lenktynėse dėl „Premier“ lygos titulo gali užimti pirmąją vietą ir tvirtina, kad „raudonieji velniai“ žaidžia kur kas geriau, nei tvirtina kritikai.

„Privalome laimėti, nes pasibaigus sezonui norime būti pirmoje vietoje, o ne blaškytis kažkur viduryje,“ – kalbejo Louisas van Gaalas, taip pat pabrėžęs, kad jo vadovaujama ekipa buvo per plauką nuo pergalės prieš Londono „Chelsea“, tačiau, kaip jau daugelį kartų nutiko, nepelnė lemtingojo įvarčio.

„Šiame sezone tokių dvikovų buvo nors vežimu vežk, – ktoliau postringavo olandas.

Taip, kaip žaidžiame šiame sezone, daugiau ar mažiau esame vieni iš favoritų. Visada spaudžiame, per pirmąsias 45 minutes už savo varžovus sukuriame daugiau progų, bet tokios rungtynės nepaliauja kartotis.

Neįmušame – tai mūsų problema. Mūsų problema nesusijusi su dominavimu rungtynėse, ji siejasi su įvarčiais. Galiausiai jie ir lemia, kas laimi, o kas kulniuoja nuleista galva.

Pripažinsiu, buvau nustebęs, kad neįmušėme „Chelsea“ futbolininkams. Tačiau tos rungtynės įrodė, kad galime būti stipriausi.”

Louisas van Gaalas į vatą nevyniojo ir pabrėžė, kad dėl savo vietos „Man Utd“ klube yra tikras. Labiausiai jo kalboje nustebino tai, kad olandas mano, jog sirgaliai jį palaiko, o 2015-ieji iki „nelemto“ gruodžio buvo puikūs.

„Scanpix“ nuotr./Louisas van Gaalas ir Ryanas Giggsas
„Scanpix“ nuotr./Louisas van Gaalas ir Ryanas Giggsas

Per visą karjerą saulę juodi debesys man užtemdę buvo ne kartą, bet turiu pasakyti, kad mūsų sirgaliai yra patys geriausi, nes ploja net tada, kai susimauname.

Visus savo nuogastavimus 2015-aisiais įvykdėme. Mes žaidėme puikiai – tą rodo pirmoji vieta lapkričio pabaigoje ir gruodžio pradžioje.

Kai iškritome iš Čempionų lygos, įniršis pradėjo plūsti mūsų venomis. Jei nekreipsime dėmesio į gruodį, tai buvo nuostabūs metai.“

Istorijos veidrodis

ESPN žurnalistas Andy’is Mittenas atkreipė dėmesį, kad „Man Utd“ žaizdos sutampa su 1989-ųjų metų randais, kai už komandos vairo dar stovėjo A.Fergusonas.

„Komanda žaidė apgailėtinai, stadionas vienu metu atrodė apleistas, gerbėjo Pete’o Molyneauxo žymusis „Trejų metų pasiteisinimai“ plakatas it koks vaiduoklis karts nuo karto pasirodydavo „Old Trafford“ arenoje, o sirgaliai buvo griežtai nusistatę prieš A.Fergusoną, – rašė A.Mittenas.

Visi buvo tikri, kad jo dienos – suskaičiuotos. Visi, išskyrus klubo vadovybę. Tada, kaip ir dabar, vadovai nusprendė, kad sąlygas diktuoja jie, o ne žiniasklaida.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius