Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ar Cristiano Ronaldo žais Vilniuje? Tam turi svarbią priežastį

Prieš antradienio vakaro rungtynes Vilniaus LFF stadione tarp Lietuvos ir Portugalijos rinktinių išlieka mįslė, ar nuo pirmųjų rungtynių minučių į aikštę žengs futbolo superžvaigždė Cristiano Ronaldo. Yra dvi svarios priežastys, dėl kurių portugalas greičiausiai padės savo komandai.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors internautai juokiasi, kad vienas geriausių pasaulio futbolininkų nerizikuos savo sveikata ir „ant plastiko“ nežais, C.Ronaldo gali pradžiuginti sausakimšą LFF stadioną.

Pirma svarbi to priežastis yra Portugalijos rinktinės situacija B grupėje. Per trejas rungtynes jie iškovojo tik vieną pergalę ir lentelėje ženkliai atsilieka nuo lyderių ukrainiečių.

Europos čempionai, be abejo, nori išvengti intrigos atrankos turnyro finiše ir kuo greičiau rinkti taškus. Tai didžiausi šansai padaryti su C.Ronaldo puolimo potencialu.

B grupė

Vieta Komanda R + = - Įvarčiai Taškai
1 Ukraina 5 4 1 0 11:1 13
2 Portugalija 3 1 2 0 5:3 5
3 Liuksemburgas 4 1 1 2 4:5 4
4 Serbija 4 1 1 2 7:11 4
5 Lietuva 4 0 1 3 3:10 1

Bet yra ir asmeniškesnė garsiojo portugalo priežastis atakuoti Lietuvos rinktinės vartus. C.Ronaldo mažai trūksta iki visų laikų įvarčių rekordo Europos čempionatų atrankoje.

Jis jau yra įmušęs 21 įvartį ir rikiuojasi antroje vietoje istoriniame sąraše. Rekordas priklauso legendiniam Airijos puolėjui Robbie Keane'ui, kuris yra pasižymėjęs 23 kartus.

Garsus futbolininkas pastebėjo, kad portugalas jį vejasi ir prieš rungtynes Lietuvoje pasidalijo šmaikščia žinute socialiniame tinkle.

„Jis artėja. Ar nemanai, kad jau turi pakankamai rekordų, Cristiano?“ – klausė R.Keane'as.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robbie Keane'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Robbie Keane'as

Anglijos ir gimtosios Portugalijos žiniasklaida neabejoja, kad C.Ronaldo galėtų be didesnio vargo įmušti tris įvarčius į grupės autsaiderės Lietuvos vartus ir pagerinti rekordą.

Airis teisus – C.Ronaldo iš tiesų jau turi daug rekordų savo sąskaitoje, tačiau jis neslepia, kad juos gerinti jam yra malonu. Be to, neaišku, kiek ilgai 34-erių puolėjas gins nacionalinės rinktinės garbę. Dažnai futbolininkai šioje karjeros stadijoje susikoncentruoja į klubinį futbolą, kuris neša pinigus.

Turino „Juventus“ puolėjas Portugalijos rinktinėje jau sužaidė 159 rungtynes, per kurias pelnė 89 įvarčius. Net 72 iš jų buvo pelnyti oficialiose rungtynėse ir tik 17 – draugiškuose mačuose.

„Ronaldo dabar turi fantastišką šansą pridėti įvarčių į savo kraitį rungtynėse su plakamais B grupės berniukais. Lietuviai po 4 rungtynių turi tik vieną tašką ir jau praleido 10 įvarčių“, – aštriai apie Lietuvos rinktinę atsiliepė „Daily Star“.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Cristiano Ronaldo
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Cristiano Ronaldo

Kad rinktinės žvaigždė žais LFF stadione, mano ir Vilniaus „Žalgirį“ treniruojantis portugalas Joao Martinsas.

„Visi tikisi, kad žais ir C.Ronaldo. Šimtu procentų to niekas nežino, tačiau jis toks žmogus, kad būdamas rinktinėje visada nori žaisti. Jam nesvarbu, koks tai stadionas, kokia šalis. Jis nori žaisti ir gerinti rekordus. Tai profesionalumo pavyzdys visiems – tiek jo komandos draugams, tiek vaikams visame pasaulyje. Labai profesionalus požiūris. Apie tai, kad jis galėtų nežaisti, niekas nekalba ir nerašo“, – apie nuotaikos Portugalijoje kalbėjo Lietuvoje dirbantis specialistas.

Viskas paaiškės jau labai greitai. Lietuvos rinktinė LFF stadione su Portugalija susitinka antradienio vakarą 21:45 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius