-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ar „Manchester City“ ir „Arsenal“ išgelbės anglų futbolo garbę?

Į UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalį gali nepatekti nė viena Anglijos komanda. Kad taip nenutiktų, reikia, kad staigmeną pateiktų „Manchester City“ ir Londono „Arsenal“ ekipos. Antradienį ir trečiadienį vyks ketverios atsakomosios aštuntfinalio rungtynės.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anglijos čempionas „Manchester City“ svečiuose bandys palaužti Ispanijos čempionato lyderį „Barcelona“ klubą. Pirmasis mačas Mančesteryje baigėsi 2:1 Katalonijos komandos pergale. „City“ futbolininkai praėjusiame „Premier“ lygos ture sensacingai pralaimėjo vienam autsaiderių „Burnley“, 0:1. „Miestiečiai“ išsaugojo antrą vietą, bet jiems ant kulnų jau lipa „Arsenal“ ir „Manchester United“.

„Arsenal“ užduotis dar sudėtingesnė nei „Manchester City“. „Kanonieriai“ pirmą dvikovą namie „Monaco“ ekipai pralaimėjo net 1:3. Londono klubas pastaruoju metu puikiai žaidžia Anglijos čempionate, užima trečią vietą, o nuo „Manchester City“ atsilieka vos vienu tašku.  „Monaco“ Prancūzijos lygoje žengia tik ketvirtas.

„Kanonieriai“ Anglijos futbolo asociacijos („FA Cup“) ketvirtfinalyje išvykoje 2:1 įveikė „Manchester United“.

„Aš tikiu, kad galime patekti į kitą etapą. Mums pakanka ir patirties, ir noro prieš atsakomąją dvikovą. Reikia sužaisti rungtynes puikiai“, – kalbėjo „Arsenal“ treneris Arsene‘as Wengeras.

Tarp kitų aštuntfinalio porų – didžiulė intriga. Ispanijos čempionas ir praėjusio sezono Čempionų lygos turnyro finalininkas Madrido „Atletico“ savo aikštėje priims Leverkuzeno „Bayer“. Vokietijoje 1:0 triumfavo „Bayer“.

„Atletico“ šį sezoną vietos fronte žaidžia prasčiau nei pernai – savaitgalį „La Liga“ pirmenybėse dėl lygiųjų, 0:0, su Barselonos „Espanyol“ nukrito į ketvirtą poziciją. Tokią pat vietą Vokietijos pirmenybėse užima ir „Bayer“.

„Atletico“ turės rimtų nuostolių – dėl diskvalifikacijos nežais gynėjas Diego Godinas ir saugas Tiago.

Užpraėjusio sezono Čempionų lygos finalo dalyvė Dortmundo „Borussia“ savo žiūrovų akivaizdoje bandys likviduoti vieno įvarčio deficitą su stipriausiu Italijos klubu Turino „Juventus“. Ši komanda savo aikštėje šventė pergalę laimėjusi 2:1.

Transliacijų tvarkaraštis:

kovo 17 d. 21.35 val. „Monaco“ – „Arsenal“ („Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai), 21.35 val. „Atletico“ – „Bayer“ (TV6; tiesiogiai), 23.45 val. „Atletico“ – „Bayer“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas);

kovo 18 d. 21.35 val. „Borussia“ – „Juventus“ („Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai), 21.35 val. „Barcelona“ – „Manchester City“ (TV6; tiesiogiai), 23.45 val. „Barcelona“ – „Manchester City“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius