Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atsakomasis S.Malinausko spyris LFF: „Švininiais bucais gero futbolo nepažaisi“

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) ir žinomo vaizdo tinklaraštininko Skirmanto Malinausko kovoje – galo nematyti. Buvęs žurnalistas aštriai reagavo į LFF sprendimą skųsti federacijai nepalankų Vilniaus miesto apylinkės teismo verdiktą.
Tomas Danilevičius ir Skirmantas Malinauskas
Tomas Danilevičius ir Skirmantas Malinauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mano įsitikinimu, viešojoje erdvėje žinomo Lietuvos žurnalisto buvo paskleistos ir iki šiol skleidžiamos žinios ne tik neturi jokio faktinio pagrindo, tačiau ir klaidingai laikomos asmenine nuomone. Skirmanto Malinausko selektyviai atrinkta ir parengta informacija daro ilgalaikę žalą tiek man, kaip asmeniui, tiek trukdo tinkamai atstovauti Lietuvos futbolo, kuris vienija tūkstančius Lietuvos futbolo bendruomenės narių, interesus“, – pentadienį LFF išplatintame pranešime cituojamas federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

S.Malinauskas, kurio teiginius rugsėjo 29 dieną apgynė Vilniaus miesto apylinkės teismas, į LFF skundą reagavo įrašu savo feisbuke.

„Jam (T.Danilevičiui, – past.) ir 4 jo bei LFF advokatams Algimantui Šindeikiui, Evaldui Rapolui, Edmundui Dauniui ir Vilijai Viešūnaitei noriu priminti, kad LFF Ekonomikos ir finansų komitetui vadovauja už pinigų plovimą teistas nusikaltėlis. Tai nėra faktas? Vienos žinomiausių grupuočių Lietuvoje lyderis. Tai nėra faktas? Dešimtadalis LFF vykdomojo komiteto yra sėdėję. Tai nėra faktas?“ – klausė S.Malinauskas.

„LFF skundžia vienintelį mano epizodą „Šviniaus imperiją“, nors ten apie futbolą kalbama labai mažai. Mano epizodai skirti tik federacijos reikalams net neskundžiami, – tęsė vaizdo tinklaraštininkas. – Jums mažai rūpi futbolo reputacija. Jeigu ji rūpėtų, jūs valytumėt kriminalą iš savo gretų. Jums rūpi jūsų kėdės, bet labiausiai jūs bijote Šviniaus ir darote viską, kad jam padėtumėte mane persekioti. Visi tai mato.“

„Jūs mane persekiojate visų Lietuvos piliečių lėšomis, kurios į federaciją nebegrįš. Tai yra gėdinga ir žema. Net nebandykite savo purvinų reikalų dangstyti futbolu“, – tęsė S.Malinauskas.

Žinovas vaizdo tinklaraštininkas po laimėtos pirmosios bylos suskaičiavo, kad šis teismų procesas Lietuvos futbolui jau kainavo beveik 15 tūkst. eurų, o T.Danilevičiui – dar asmeniškai apie 6 tūkst. eurų. „Ištaškyti pinigai Lietuvos futbolui nebegrįš“, – tada rašė jis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Danilevičius ir Arūnas Pukelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Danilevičius ir Arūnas Pukelis

„Tik priminsiu, kad Tomas Danilevičius yra viešas asmuo, LFF yra viešas juridinis asmuo, kuris valdo milijonus mūsų visų pinigų. Kalbėti apie skaidrumą čia būtina. Tai darau ne aš vienas, bet suprantu, kodėl esu persekiojamas aš vienas. Švinius padarys viską, kad mane užčiauptų. Pamatysim, kam jis ryšis, kai teismai baigsis“, – rašė S.Malinauskas.

„Šitie žmonės LFF laikini. Jie neturi, ką ginti, nes savo rankomis sunaikino savo reputaciją negrįžtamai. Pirmiausia, nusilenkdami nusikaltėliams, kurių atėjimui patys kažkada priešinosi. Žmonės be stuburo ir be vertybių. Kinkas drebinantys savanaudžiai, kurie viską supranta.

Manęs laukia dar vienas kovos etapas, kuris kainuos laiko ir pinigų, bet aš žinau, jog tai kaina, kurią verta sumokėti, kad visuomenė matytų, kiek supuvusi kita pusė. Kad visuomenė nebijotų kalbėti. Dėl to verta pakovoti. Na, o švininiais bucais gero futbolo nepažaisi. Net jei kažkada buvai rinktinės kapitonas“, – įrašą feisbuke baigė S.Malinauskas.

Verta pažymėti, kad ir jis pats yra apskundęs teismui A.Pukelį. „Mes pateikę ieškinį Šviniui, bet pinigų neprašom. Čia esmė, per ką jie eina, tai ne pati suma (nors Pukelis prašo 120 tūkst.). Jie tiesiog moka kosminius pinigus savo draugams advokatams ne iš savo, o iš LFF kišenės. Kai pinigai ne tavo, gali juos taškyti, pervedinėti draugams ir net jei pralaimėsi, mokės juk futbolo bendruomenė“, – prieš dvi savaites rašė S.Malinauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius