Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aurimas Budraitis apie skandalą A lygoje: „Dėl sutartų rungtynių kalta ir LFF“

Antradienį visoje Lietuvoje garsiai nuskambėjo rungtynės tarp Marijampolės „Sūdovos“ ir Pakruojo „Kruojos“. Įtariama, kad svečiai iš Pakruojo tyčia rezultatu 0:3 nusileido marijampoliečiams.
Aurimas Budraitis
Aurimas Budraitis

Lankomiausias šalies futbolo naujienų portalas „Eurofooball.lt“ apie šį skandalą ir sutartas rungtynes kalbėjosi su sporto žurnalistu Aurimu Budraičiu.

– Aurimai, žiniasklaidoje šiuo metu ypač aptarinėjamos „Sūdovos“ ir „Kruojos“ rungtynės. Kaip manote, ar pakruojiškiai pralaimėjo tyčia?

– Visų pirma, aš nenorėčiau išskirti šių rungtynių Marijampolėje, nes jos nėra vienetinis atvejis. Kitaip tariant, yra sistema, kurios metu per metus A lygoje įvyksta maždaug 10 – 15 „nešvarių“ rungtynių, o pirmoje lygoje – dar daugiau.

Tos sistemos veikimą suaktyvino patys Lietuvos futbolo federacijos ponai, kurie viešai kaip velnias kryžiaus bijojo pripažinti, kad tai yra didžiulė problema. Nors jie seniausiai apie tai žinojo.

Pateiksiu pavyzdį: 2009 arba 2010 metais telefonu kalbu su tuometiniu prezidentu Liutauru Varanavičiumi, o jis man sako: „Žinai, galėtum padaryti žurnalistinį tyrimą apie nelegalias lažybas“. Bet kai tik apie tai pradėjau rašyti, tapau ir „durnelis“, ir „Romanovo pakalikas“, ir dar bala žino kas.

O būtų paklausę to durnelio gerbiami ponai, turbūt, tokios katastrofiškos padėties, kokia buvo praėjusiais metais, neturėtumėme. Rungtynės Marijampolėje buvo tiesiog sistemos dalis.

– Lietuvos futbole tai jau ne pirmas panašus skandalas. Ar minėtų rungtynių skandalas jums buvo kiek netikėtas?

– Netikėtas buvo tuo atžvilgiu, kad vaidyba tragiška. O šiaip... mažai kas mane stebina Lietuvos futbole.

– Ar dėl panašių skandalų yra kalta Lietuvos futbolo federacija? Galbūt LFF pernelyg nesistengia išspręsti šios didžiulės problemos futbole?

– Federacija yra kalta, kad tiek metų nieko nedarė. Kalbant apie pastaruosius dvejus metus, ypač stengiasi generalinis direktorius Edvinas Eimontas. Ir net labai. Tiesa, kai kurie tos veiklos metodai man yra nesuvokiami.

Pavyzdžiui, aš iki šiol nesupratau motyvų neleisti registruoti tos trijulės „Kruojai“, o dviem pasikvietusiems advokatus – vėliau leisti.

Beje, ar atkreipėte dėmesį, kad Dominykas Galkevičius buvo neregistruotas rungtynėms su „Sūduva“, o Tomas Salamanavičius aikštėje nepasirodė. Juk jei jie parduodamų rungtynių profai, tai gal juos abu reikėjo mesti į aikštę nuo pirmos minutės?

Grįžtant prie federacijos veiklos, tai geriau kažką daryti ir klysti nei nieko nedaryti. Patikėkite, išrauti tą piktžolę bus be proto sudėtinga.

– Aurimai, ar įtariate ir kitas A lygos komandas, užsiimančias panašia veikla?

– Žinoma. A lygoje tokios gali būti dar dvi, pirmoje lygoje – dar daugiau.

– Kas gali laukti Lietuvos futbolo čempionato, jeigu tokie reiškiniai ir toliau kartosis?

– Kažkas labai nepasikeis. Žmonių nesumažės, nes jų ir taip nėra, o čempionatas, kaip vyko – taip ir vyks.

– Jei bus įrodyta, kad „Kruoja“ pralaimėjo tyčia, kaip manote, sankcijų sulauks tik konkretūs žaidėjai ar ir visas klubas?

– Pirmas dalykas – nebus įrodyta; antras dalykas – vėl bus pagrūmota pirštu kai kuriems žaidėjams. Bet garantuoju, kad tas pagrūmojimas baigsis, kai žaidėjas pasikvies advokatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius