Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcos“ sirgaliai sumišę: L.Messi dėvėtas numeris siūlomas kitam žaidėjui

13 metų 10-asis „Barcelona“ komandos numeris priklausė Lioneliui Messi, o „10“, „Messi“ ir mėlynos bei granatinės spalvų derinys tapo neatsiejamu reginiu stebint Katalonijos klubo rungtynes. Bet argentinietis šią vasarą jau pakėlė sparnus iš Barselonos, o dabar jo numeris siūlomas kitam žaidėjui.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Katalonijos dienraštis „Mundo Deportivo“ praneša, kad „Barca“ vadovai pasiūlė 10-ojo numerio marškinėlius Philippe'ui Coutinho.

2018-aisiais iš „Liverpool“ įsigytam brazilui katalonai šią vasarą ieškojo naujos komandos, bet taip ir nesuradę, kas galėtų perimti milžinišką saugo kontraktą, ketina Ph.Coutinho pasilikti savo gretose.

Tam, kad galėtų žaisti, brazilas turės gauti naują marškinėlių numerį, mat anksčiau jo Barselonoje naudoti 7-asis ir 14-asis jau užimti.

Kadangi Ispanijoje galioja taisyklė, leidžianti futbolininkams išdalinti tik numerius nuo 1 iki 25, L.Messi palikti 10-ojo numerio marškinėliai šiuo metu yra vieninteliai laisvi, kuriuos „Barca“ gali pasiūlyti Ph.Coutinho.

Tą katalonai ir padarė, o 10-ąjį numerį Miuncheno „Bayern“ ir „Liverpool“ klubuose jau dėvėjęs brazilas šiuo metu svarsto, ar prisiimti atsakomybę ir perimti marškinėlių numerį iš klubo legendos.

„Scanpix“ nuotr./Philippe'as Coutinho
„Scanpix“ nuotr./Philippe'as Coutinho

Tiesa, jau artimiausiu metu „Barca“ klube gali atsilaisvinti dar du numeriai. Katalonai bando parduoti 8-ąjį numerį vilkėjusį Miralemą Pjaničių ir 23-iojo numerio savininką Samuelį Umtiti, tad jeigu tai padaryti pavyktų, Ph.Coutinho turėtų daugiau pasirinkimų.

Tačiau kol kas Ph.Coutinho turi tik vieną pasirinkimą, o tai siutina „Barcos“ sirgalius.

Po L.Messi išvykimo į „Paris Saint-Germain“ klubą reikalavę, kad 10-asis numeris būtų „išleistas į pensiją“, dabar katalonai negali patikėti, jog jų dievaičio skaičių ketinama atiduoti vienam didžiausių pastarojo meto klubo nusivylimų, kainavusiam apie 145 mln. eurų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Philippe Coutinho
AFP/„Scanpix“ nuotr./Philippe Coutinho

„Tai tikriausiai nesveikas pokštas“, – tviteryje rašė vienas „Barcelona“ gerbėjų.

„Iš pradžių atidavėme Luiso Suarezo 9-ąjį numerį Martinui Braithwaite'ui, o dabar ketiname atiduoti L.Messi 10-ąjį numerį Ph.Coutinho? Įspūdingas progresas...“ – negalėjo patikėti kitas.

Įdomu tai, kad ir L.Messi 10-ąjį „Barcelona“ gretose gavo ne iš karto. Jam užsivilkus pagrindinės katalonų komandos marškinėlius 2004 metais, 10-asis numeris priklausė tuo metu vienam geriausių planetos žaidėjų Ronaldinho.

Imago / Scanpix nuotr./Lionelis Messi
Imago / Scanpix nuotr./Lionelis Messi

Tad pirmus du sezonus argentinietis žaidė su 30-uoju numeriu paženklinta apranga (didesni nei 25 numeriai Ispanijoje leidžiami iš klubo akademijos į pagrindinę komandą perėjusiems žaidėjams), o dar du sezonus vilkėjo 19-ąjį numerį. Ir tik 2008–2009 m. sezone, Ronaldinho palikus klubą, L.Messi perėmė 10-ąjį numerį, kuris anksčiau Barselonoje priklausė ir dar dviem legendoms Romario bei Rivaldo.

Paryžiuje L.Messi žais 30-uoju numeriu paženklintais marškinėliais, mat 10-asis numeris priklauso Neymarui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius