Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Barcelona“ klubas prarado jaunąjį talentą Thiago – saugas išvyko pas Pepą Guardiolą į „Bayern“

„Barcelona“ klubas priverstas atsisveikinti su vienu didžiausiu talentų – geriausias pasaulio jaunimo iki 21-erių metų čempionato žaidėjas Thiago Alcantara persikėlė į Miuncheno „Bayern“ ekipą.
Pepas Guardiola ir Thiago
Pepas Guardiola ir Thiago / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

22 metų saugas į UEFA Čempionų lygos laimėtojų komandą pereis už 20 mln. eurų mokestį. Į sandėrį taip pat įeina susitarimas, kad „Bayern“ ir „Barca“ per artimiausius ketverius metus sužais vienerias draugiškas rungtynes – po jų katalonų sąskaitą papildys dar 5 mln. eurų.

Nuo 14-os metų įvairaus amžiaus grupių „Barcelona“ jaunimo akademijos komandose rungtyniavęs Thiago pastaruosius dvejus metu buvo pagrindinės katalonų komandos narys. 

Nuo 2009 metų Thiago pasirodydavo pagrindinės komandos rungtynėse, o jau 2009–2010 metų sezone tapo pagrindinės komandos nariu. Kitą sezoną saugas dar žaidė ir katalonų dublerių komandoje, o nuo 2011–2012 metų – vien tik pagrindinėje ekipoje.

Vis dėlto naujuoju Xavi vadinamas futbolininkas praėjusį sezoną sužaidė tik 36 rungtynes ir dažniausiai jas pradėdavo ne pagrindinėje komandos sudėtyje. Pagal futbolininko ir komandos sutartį, jeigu Thiago per sezoną nesužais tam tikro skaičiaus rungtynių bent po 30-imt minučių, po sezono jo išpirka sumažės iki 18 mln. eurų.

Naujasis komandos treneris Tito Vilanova nerodė pasitikėjimo jaunuoju saugu, tad puikiai pasaulio jaunimo čempionate pasirodęs Thiago nusprendė išvykti.

Iš pradžių kalbėta, kad futbolininku domisi „Manchester United“, tačiau prieš kelias savaites kalbos nurimo. Vos prieš kelias dienas naujasis „Bayern“ treneris Pepas Guardiola viešai pareiškė, kad nori matyti Thiago savo ekipoje ir perėjimas įvyko per kelias dienas.

Katalonijos klubo pagrindinėje sudėtyje Thiago iš viso sužaidė 101 rungtynes ir pelnė 11 įvarčių bei atliko 16 rezultatyvių perdavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius