Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Borussia“ – PSG: Dortmunde laukiama Neymaro sugrįžimo ir įvarčių fejerverko

Ne vieną įspūdingą įvarčių fejerverką surengusios Dortmundo „Borussia“ ir „Paris Saint Germain“ ekipos antradienio vakarą stoja į svarbiausią šio sezono mūšį. UEFA Čempionų lygoje startuoja atkrintamųjų karštinė.
Čempionų lygos apžvalga
Čempionų lygos apžvalga

PSG ekipą treniruojančiam vokiečiui Thomasui Tucheliui tai bus sugrįžimas į stadioną, kuriame jis susikūrė savo vardą ir užsiaugino sparnus.

Vietiniame fronte tarsi inkstas taukuose besijaučiantis Paryžius pagaliau yra priverstas ropštis iš komforto zonos. Solidi taškų persvara prieš artimiausius persekiotojus „Ligue 1“ pirmenybėse suteikia PSG prabangą savaitgaliais pasivažinėti ir ne pačia aukščiausia pavara, tačiau Dortmunde viskas bus stipriai kitaip.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Thomasas Tuchelis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Thomasas Tuchelis

Šimtai pripumpuotų Kataro milijonų klubo vadovams kasmet vis skaudžiau veržia kilpą. Paryžius jau turi pradėti laimėti tarptautiniame fronte, nes dar niekada taip ir nesugebėjo peržengti ketvirtfinalio barjero. Vienintelį kartą Čempionų lygos pusfinalyje PSG žaidė 1995-aisiais, tačiau tuo metu stipriausias žemyno turnyras turėjo vos aštuonias komandas.

Angelis Di Maria, Mauro Icardi, Edinsonas Cavani – PSG, net ir be Neymaro, turi pakankamai talento, kad surastų raktą, kuriuo atrakintų „Borussia“ gynybą, tačiau vokiečiai šį kartą ant stalo mesti pasiruošę labai panašius kozirius.

Savaitgalį Vokietijos futbolo čempionate „Borussia“ net 4:0 sutaršė Frankfurto „Eintracht“ ir per pastarąsias šešerias rungtynes įmušė net 24 įvarčius.

Dortmund Paris SG

Prognozuojamos sudėtys
„Borussia“ : Bürki; Zagadou, Hummelsas, Piszczekas; Hakimi, Guerreiro; Sancho, Canas, Witselis, Hazardas; Haalandas.
Nežais: Reusas (šlaunis), Delaney (kelis)
Abejojama: Brandtas (kulkšnis)
Praleis kitas rungtynes, jei bus įspėtas: Hazardas

PSG: Navasas; Meunier, Marquinhosas, Thiago Silva, Bernatas; Di María, Gueye, Verratti, Neymaras; Icardi, Mbappé.
Nežais: Dagba (kelis), Diallo (šlaunis)
Praleis kitas rungtynes, jei bus įspėtas: Di María, Meunier, Verratti

Brazilijos rinktinės simbolis Neymaras dėl sumušto klubo praleido ketverias pastarąsias PSG rungtynes ir jeigu bus mestas į aikštę Dortmunde, vargu, ar galės pademonstruoti tas greičio ir aštrumo savybes, prie kurių esame įpratę.

Visgi beveik neabejojama, kad ryškiausia PSG žvaigždė antradienį žengs į „ Signal Iduna Park“ aikštę.

„Jis jau treniruojasi ir pasirengęs žaisti. Jei nieko nenutiks per paskutines treniruotes, Neymaras bus aikštėje. O su juo mes esame visai kitokie. Jis yra žmogus, kuris keičia viską ir kalbu ne tik apie pasitikėjimą“, – mačo išvakarėse kalbėjo T.Tuchelis.

„Scanpix“ nuotr./Neymaras
„Scanpix“ nuotr./Neymaras

Savaitgalio rungtynėse su devynioliktą vietą Prancūzijos „Ligue 1“ užimančiu „Amiens“ klubu PSG sužaidė tik taikiai 4:4 ir šis rezultatas T.Tucheliui prieš sugrįžimą į Dortmundą tapo didžiuliu galvos skausmu.

Savaitgalis PSG gynybos sienos pagrindiniam mūrininkui 35-erių Thiago SIlvai tapo visišku košmaru. Brazilas nuolat pralaiminėjo oro dvikovas, klaikiai vėlavo paskui greitesnius oponentus, o neapsikentęs T.Tuchelis išėmė jį iš aikštės per pertrauką.

Visgi antradienio vakarą treneris savo bokštui veikiausiai vėl suteiks galimybę ir mes jį poroje su Marquinhosu.

Gali būti, kad jaunųjų Jadono Sancho ar Erlingo Haalando vaikymasis šiai patyrusiai brazilų porai gali tapti dar viena katastrofa. Panašia, kokia nutiko praėjusį sezoną, kai atsakomajame mače po skandalingo VAR sprendimo ir baudinio per pridėtą laiką Paryžius pralaimėjo „Manchester United“.

„Nėra lengva taip iškristi trejus metus iš eilės, tačiau kiekvieni metai yra skirtingi. Nebus lengva, ypač žinant, jog žaisiu prieš savo buvusį klubą, bet sentimentus reiks palikti nuošaly. Kiekvienas kuriame savo istoriją“, – teigė T.Tuchelis.

„Borussia“ ir PSG yra šio sezono rezultatyviausios Europos komandos, bet Dortmundo ekipos vairininkas Lucienas Favre viliasi, kad bent jau antradienį įvarčių fejerverkų pavyks išvengti.

„Scanpix“ nuotr./Lucienas Favre
„Scanpix“ nuotr./Lucienas Favre

Dar visai neseniai Vokietijos klubas į savo vartus praleisdavo po tris ar keturis įvarčius, tačiau iš Turino „Juventus“ įsigytas atraminis saugas Emre Canas pradėjo adyti šią problemą.

„Tikiuosi gražaus mačo ir žinau, kad gražus kartais gali būti ir gynybinis futbolas“, – kalbėjo „Borussia“ strategas L.Favre.

Šveicaro teigimu, jis būtų visiškai patenkintas, jei pirmajame mače jo auklėtiniai laimėtų 1:0.

Visgi, kad ir kaip atsargiai kalbėtų abiejų komandų treneriai, pirmiausia sirgalių žvilgsniai bus nukreipti į puolimo žvaigždes.

Devyniolikmetis norvegas E.Haalandas per šešis debiutinius mačus sugebėjo įmušti devynis įvarčius ir tikisi pratęsti šią fiestą Čempionų lygoje. Juolab, kad šiame turnyre grupių varžybose puolėjas savo senajame klube „RB Salzburg“ jau pasižymėjo aštuonis sykius.

„Jis yra neįtikėtinas talentas, nuostabus puolėjas ir turėsime labai daug darbo jį stabdydami“, – savo oponentą gynė PSG gynėjas Presnelis Kimpembe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius