-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų žiniasklaida: skaudus smūgis, blogas žaidimas ir drąsūs lietuviai

Lietuvos futbolo rinktinė šeštadienio vakarą Glazge kaip reikiant išgąsdino „Hampden Park“ publiką, tačiau neišlaikė prieš Škotiją įgytos persvaros ir sužaidė lygiosiomis 1:1. Po mačo didžioji britų žiniasklaida gyrė lietuvius už drąsą, o iš Škotijos pusės rezultatą vadino nesėkme.
Jamesas McArthuras džiaugiasi įvarčiu
Jamesas McArthuras džiaugiasi įvarčiu / „Scanpix“ nuotr.

Lietuva turėjo mušti baudinį?

E.Jankauskas guodžia savo vyrus: „Žinau tą jausmą, kai iš tavęs „pavagia“ pergalę“

Antrą psichologinį nokdauną atlaikę lietuviai neslepia apmaudo: „Galėjome turėti šešis taškus“

„Sky Sports“ portalui rungtynes aprašęs Gerardas Brandas teigia, kad Lietuvos rinktinė laisvai galėjo gauti 11 metrų baudinį, kai pirmajame kėlinyje baudos aikštelėje buvo pargriautas Fiodoras Černychas.

Pastarasis portalas vartoja mažiau gražių epitetų, tačiau pažymi, kad FIFA reitinge Lietuva yra 73-omis pozicijomis žemiau nei Škotija.

Vaizdingiausiai mačą aprašo BBC, rezultatą pavadindami didžiuliu smūgiu ir nesėkme.

„Škotija buvo antra geriausia komanda aikštėje labai ilgą laiką. Ne, Lietuva nekėlė daug grėsmės, tačiau buvo geriau organizuota, agresyvesnė ir privertė škotus dažnai klysti“, – rašo žurnalistas Tomas Englishas.

Jis kritikuoja škotus už neįdomų ir vienodą žaidimą, konkrečiai išskirdamas nieko neparodžiusius Robertą Snodgrassą, Mattą Ritchie, Darreną Fletcherį ir Barry Bannaną.

F.Černycho įvartį BBC vadina žavingu ir giria už visiškai sudraskytą Škotijos rinktinės gynybą.

„Lygiosios didelis smūgis. Pralaimėjimas? Tikras košmaras. Labai mažai žmonių galvojo, kad tai gali būti įmanoma, tačiau kankynė tęsėsi. Klaida Škotijos gynyboje atvėrė dar vieną šansą. Visai „Hampdeno“ publikai atrodė, kad jis įmuš, tačiau baimėje sėdėję žiūrovai pamatė, kaip F.Černychas smūgiuoja pro šalį“, – vaizdingai antrojo kėlinio įvykius piešia BBC.

Trenerio kėdė braška?

Itin daug kritikos škotų treneriui Gordonui Strachanui pažėrė „The Guardian“. Žurnalistas Ewanas Murray'us teigia, kad ateinančios škotų rungtynės su Slovakija treneriui rinktinėje gali būti paskutinės.

„The Guardian“ cituoja G.Strachaną, kuris po rungtynių teigė, kad jo komandai paprasčiausiai nesisekė ir Škotija sužaidė itin gerą antrą kėlinį. Apžvalgininkas juokiasi iš tokių G.Strachano žodžių ir pažymi, kad lietuviai galėjo pirmauti 2:0, jeigu F.Černychas būtų pasinaudojęs ir antra savo proga.

Kritikuojamas ir trenerio sudėties pasirinkimas. Škotai į aikštę leido lygiai tą patį startinį vienuoliktuką, kaip pirmajame mače su Malta. Anot „The Guardian“, tai nutiko pirmą kartą per penkerius metus.

Apžvalgininkas E.Murray'us giria už lietuvių norą žaisti „pirmuoju numeriu“ ir pažymi gerą Arvydo Novikovo pirmąjį kėlinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius