Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bulgarija nubausta už rasistiškai anglus užgauliojusių sirgalių veiksmus

Anglijos rinktinės futbolininkų atžvilgiu nukreiptas rasizmas Sofijos stadione neprasprūdo pro UEFA akis. Bulgarijos futbolo federacija sulaukė sankcijų – šios šalies rinktinė artimiausias dvejas oficialias rungtynes bus priversta žaisti be žiūrovų.
Bulgarijos futbolo sirgaliai
Bulgarijos futbolo sirgaliai / „Scanpix“ nuotr.

Spalio 15-ąją vykusios 2020 m. Europos čempionato atrankos rungtynės tarp Bulgarijos ir Anglijos nacionalinių komandų dusyk buvo sustabdytos dėl rasistinių skanduočių iš tribūnų. Bulgarų sirgaliai juodaodžius anglų futbolininkus įžeidinėjo ir pamėgdžiodami beždžionių garsus bei saliutuodami lyg naciai. Taip pat jie nesiliovė skandavę ir Anglijos himno metu.

Teisėjai svarstė susitikimą apskritai nutraukti, tačiau galiausiai jis buvo pratęstas, o Anglijos rinktinė iškovojo triuškinančią pergalę 6:0.

Rungtynių įrašą išnagrinėjusi UEFA Drausmės komisija bulgarams ne tik paskyrė dvejas rungtynes žaisti „už uždarų durų“, bet ir sumokėti 75 tūkst. eurų baudą.

Be to, per artimiausias Europos čempionato atrankos rungtynes prieš Čekiją stadione privalės būti iškeltas didžiulis plakatas su užrašu „NE RASIZMUI“ (NO TO RACISM).

Po didžiulį skandalą sukėlusių rungtynių jau atsistatydino Bulgarijos futbolo federacijos prezidentas Borislavas Mihaylovas ir rinktinės treneris Krasimiras Balakovas, kuris iš karto po susitikimo tikino „neišgirdęs jokių rasistinių užgauliojimų anglų futbolininkams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius