Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bundeslyga kuria istoriją: pirmą kartą pagrindine aikštės teisėja bus moteris

Ateinantį savaitgalį startuosiančioje Vokietijos futbolo Bundeslygoje pirmą kartą per 54 metų istoriją dirbs ir moteris teisėja.
Bibiana Steinhaus
Bibiana Steinhaus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rugpjūčio 12 dieną Bibiana Steinhaus jau gavo nemažą išbandymą, kai teisėjavo Vokietijos taurės rungtynėse tarp Miuncheno „Bayern“ ir žemesnės lygos „Chemnitzer FC“ ekipos. Mačo metu F.Ribery taisydamasis kamuolį prieš baudos smūgį atrišo teisėjo batelį.

38 metų policininkė, kilusi iš nedidelio Vokietijos miestelio Bad Lauterbergo, yra patyrusi futbolo teisėja. Vis dėlto iki šiol aukščiausioje Vokietijos futbolo lygoje moterų aikštės teisėjų nebuvo niekada.

„Bet kurio teisėjo, nesvarbu, vyro ar moters, svajonė yra teisėjauti Bundeslygoje. Aš dirbau labai sunkiai, kad pasiekčiau šį tikslą, turėjau ir nesėkmių, tačiau labai dėkoju teisėjų komisijai už pasitikėjimą“, – sakė tarp 24 geriausių Vokietijos teisėjų įtraukta B.Steinhaus.

2005 metais B.Steinhaus tapo licencijuota FIFA teisėja, o 2007-aisiais jau švilpė antrosios Bundeslygos rungtynėms. Ji tapo pirmąja moterimi teisėja profesionaliame Vokietijos futbole.

VIDEO: F.Ribery atrišo B.Steinhaus batelį

Prieš dvejus metus dabar „Hoffenheim“ klube žaidžiantis Keremas Demirbay'us po B.Steinhaus jam parodytos raudonos kortelės sukėlė didelį skandalą Vokietijoje. Tuomet Duseldorfo „Fortune“ klube rungtyniavęs futbolininkas po mačo pasakė, kad „moterims futbole ne vieta“.

Turkų kilmės futbolininkas buvo nubaustas papildoma diskvalifikacija, o „Fortune“ ekipa už bausmę žaidėjui liepė teisėjauti mergaičių futbolo rungtynėms. K.Demirbay'us po to viešai atsiprašė B.Steinhaus.

„Labai džiaugiuosi, kad ji man atleido“, – vėliau teigė K.Demirbay'us.

B.Steinhaus yra dirbusi per „Bayern“ rungtynes kaip ketvirtoji teisėja Vokietijos taurėje. Tuomet jai teko raminti įsiaudrinusį Josepą Guardiolą.

VIDEO: B.Steinhaus tvarkosi su P.Guardiola

Vokietė yra tikrai patyrusi arbitrė, teisėjavusi 2009 m. Europos moterų futbolo čempionate, 2011 m. pasaulio moterų čempionato finale, taip pat 2012 m. olimpinių žaidynių moterų turnyro finale bei 2017 m. moterų Čempionų lygos finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius