-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: 19-metis švedas gelbėjo „Man Utd“, ukrainietis – „Benfica“

Trečiadienio vakarą UEFA Čempionų lygoje sužaisti dar du aštuntfinalio susitikimai. Tiek Madride, tiek Lisabonoje užfiksuotos lygiosios.
Anthony Elanga
Anthony Elanga / „Scanpix“/AP nuotr.

Ispanijos sostinėje Madrido „Atletico“ klubas ilgai pirmavo, bet galiausiai buvo priverstas tenkintis lygiosiomis su „Manchester United“ – 1:1.

„Atletico“ į priekį išsiveržė jau 7-ą minutę, kai Renanas Lodi atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę, o aukštai pakilęs Joao Felixas smūgiu galva nuo virpsto suteikė savo ekipai pranašumą.

Paskutinę pirmo kėlinio minutę „atletai“ galėjo ir padvigubinti skirtumą, bet Šime Vrsaljko pataikė į skersinį.

Antrajame kėlinyje ilgai situacija aikštėje nesikeitė, kol netikėtai iššovė po keitimo pasirodęs 19-metis „Manchester United“ talentas Anthony Elanga.

Švedas pabėgo nuo gynėjų po Bruno Fernandeso perdavimo ir smeigė vinį į „Atletico“ vartus, išlygindamas rezultatą ir pasiųsdamas „raudonųjų velnių“ sirgalius į euforiją.

Pranašumą ir pergalę „atletams“ galėjo grąžinti irgi nuo suolo kilęs prancūzas Antoine'as Griezmannas, tačiau puolėjo mėginimą sulaikė skersinis.

Kitame susitikime Lisabonos „Benfica“ namuose išplėšė lygiąsias prieš Amsterdamo „Ajax“ klubą – 2:2.

Pirmajame kėlinyje įvarčiai liejosi laisvai. Jau 12-ą minutę Dušanas Tadičius meistrišku smūgiu dešine koja nepaliko šansų „Benfica“ vartininkui ir išvedė svečius į priekį.

Rezultatas tapo lygus 26-ą minutę, kai itin nepasisekė „Ajax“ lyderiui Sebastienui Hallerui – kamuolys atsitrenkė į jo koją ir įkrito į Amsterdamo komandos vartus.

Vis dėlto jau netrukus Dramblio Kaulo Kranto rinktinės puolėjas kaltę išpirko, kai 29-ą minutę pelnė įvartį ir sugrąžino „Ajax“ pranašumą.

Tai buvo jau 11-as afrikiečio įvartis šiame sezone – S.Halleras mušė bent po kartą visose septyneriose rungtynėse. Jis yra rezultatyviausias Čempionų lygos futbolininkas ir greičiausiai 11 įvarčių pelnęs žaidėjas turnyro istorijoje.

Galėjo pirmajame kėlinyje kristi ir ketvirtas rungtynių įvartis, bet Edsonui Alvarezui atlikus smūgį kamuolys atsitrenkė į „Benfica“ vartų virpstą.

Po pertraukos rezultatą išlygino po keitimo aikštėje pasirodęs Romanas Jaremčiukas. Ukrainietis 72-ą minutę prišoko prie kamuolio po „Ajax“ vartininko Remko Pasveero atremto tolimo smūgio ir įmušė į vartus galva.

Švęsdamas įvartį puolėjas išreiškė palaikymą savo šaliai – jis nusiėmė „Benfica“ marškinėlius, po kuriais dėvėjo kitus marškinėlius su Ukrainos simbolika.

Tai buvo pirmos rungtynės Čempionų lygoje šį sezoną, kuriose „Ajax“ neiškovojo pergalės – grupių etape olandai laimėjo visus šešis sykius.

Atsakomąsias rungtynes Mančesteryje ir Amsterdame šios poros žais kovo 15 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius