Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Čempionų lyga: Anglijos ir Italijos milžinų sėkmė ar primirštų vardų sugrįžimas?

UEFA Čempionų lygoje tęsiasi aštuntfinalių kovos, o antradienis žada du įtemptus susitikimus, mat per pirmas šių porų akistatas favoritai neišryškėjo.
Edinas Džeko ir Davidas de Gea
Edinas Džeko ir Davidas de Gea / „Scanpix“ nuotr.

„Manchester United“ – „Sevilla“

Pirmos rungtynės Sevilijoje: 0:0

Be įvarčių pasibaigusiose rungtynėse Ispanijoje itin solidžiai atrodė „raudonųjų velnių“ vartininkas Davidas de Gea, kuris apžvalgininkų buvo vadinamas geriausiu mačo futbolininku.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho

Prieš atsakomąsias rungtynes lažybininkai poros favoritu laiko „Manchester United“, bet Jose Mourinho neskuba švaistytis skambiomis frazėmis.

Paklaustas, ar jaučia, kad jo komanda galėtų šį sezoną užkariauti Čempionų lygą, portugalas kalbėjo: „Dar nejaučiu, tačiau, kai komanda patenka tarp 8 geriausių, viskas tampa įmanoma.“

„Manchester United“ strategas tikino, kad vienintelė mintis jo galvoje yra susijusi su „Sevilla“.

Tiesa, Ispanijos komanda savaitgalį „La Liga“ pirmenybėse 0:2 pralaimėjo „Valencia“ ekipai ir nuo viršūnėje esančio „Barcelona“ klubo atsilieka 11 taškų.

„Tai yra ypatingos rungtynės, nes galime patekti į ketvirtfinalį. Tai labai svarbu tiek man, tiek klubui, kuris tame etape nėra buvęs jau 60 metų“, – istoriją prisiminė Sivilijos ekipos treneris Vincenzo Montella.

Komandų naujienos

„Manchester United“ stovykloje daugiausiai nerimo sėja Paulio Pogba būklė. Kol kas nežinoma, ar saugas galės padėti komandai. Prancūzas šeštadienį nežaidė „Premier“ lygos rungtynėse su „Liverpool“.

Anthony Martialis ir Zlatanas Ibrahimovičius jau treniravosi su komanda, tačiau Anderis Herrera, Marcosas Rojo, Philas Jonesas ir Daley Blindas žaisti vis dar negali.

„Sevilla“ turės problemų dešiniajame krašte, kuriame nebus Jesuso Navaso.

AFP/„Scanpix“ nuotr./"Manchester United" treniruotė prieš rungtynes su "Sevilla"
AFP/„Scanpix“ nuotr./"Manchester United" treniruotė prieš rungtynes su "Sevilla"

„Roma“ – Donecko „Šachtar“

Pirmos rungtynės Charkove: „Šachtar“ 2:1 „Roma“

Nuo 2011-ųjų Čempionų lygos ketvirtfinalio etape nebuvęs „Šachtar“ turi puikius šansus žengti tarp aštuonių stipriausių Europos klubų.

Pirmasis komandų susirėmimas Charkove geriau prasidėjo „Roma“ futbolininkams, kurie po Cengizo Underio įvarčio buvo išsiveržę į priekį. Tačiau antrajame kėlinyje rezultatą išlygino Facundo Ferreyra, o pergalę „Šachtar“ klubui išplėšė puikus Fredo įvartis.

„Jei galvotumėme apie iškritimą, net neitumėme į aikštę. Manau, kad turime būti užsivedę ir motyvuoti. Negalime būti naivūs, tačiau privalome išlikti atsidavę ir pasiruošę nubausti varžovus“, – prieš rungtynes kalbėjo Italijos klubo treneris Eusebio Di Francesco.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Eusebio Di Francesco
AFP/„Scanpix“ nuotr./Eusebio Di Francesco

Strategas pažymėjo, kad stovėdami ir laukdami šansų jo auklėtiniai nieko nepasieks, todėl nuo pat rungtynių pradžios teks kibti į atlapus.

Tačiau „Šachtar“ treneris Paulo Fonseca taip pat nestokojo ambicijų ir tikino, kad jo auklėtinių forma – tobula. Taip pat treneris prisiminė, kad „Roma“ užėmė pirmąją vietą savo grupėje, kurioje aplenkė „Chelsea“ ir Madrido „Atletico“.

„Nepaisant to, mano komanda yra labai motyvuota“, – pasitikėjimo nestokojo Ukrainos ekipos strategas.

Komandų naujienos

Pastarąjį mėnesį nerungtyniavęs „Roma“ atstovas Gregoire'as Defrelas, manoma, gali sugrįžti į aikštę, tačiau klausimas, ar treneris rizikuos ką tik pasveikusio žaidėjo sveikata.

Gynėjas Rickas Karsdorpas vis dar yra iškritęs iš Italijos klubo rikiuotės ir aikštėje anksčiausiai galėtų pasirodyti tik kitą mėnesį.

„Šachtar“ gynėjas Sergejus Kryvtsovas, panašu, taip pat nespėjo atsigauti, todėl jį pakeis Ivalnas Ordetsas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius