Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lyga: apie titulą svajojantis G.Buffonas prieš sužeistą žvėrį iš Monako

Gianluigi Buffonas per savo ilgą ir įspūdingą karjerą yra laimėjęs beveik viską – legendiniam vartininkui trūksta tik Čempionų lygos titulo. Du finalus per karjerą jau pralaimėjęs Gigi antradienį darys viską, kad patektų į trečiąjį. Prieš jį ir Turino „Juventus“ gynėjus išsirikiuos jauna ir atakuoti mėgstanti „Monaco“ armija. Kas ką?
G.Buffonas ir „Monaco“ puolėjų duetas – R.Falcao ir K.Mbappe
G.Buffonas ir „Monaco“ puolėjų duetas – R.Falcao ir K.Mbappe / 15min koliažas

Pirmosiose rungtynėse Monake svečiai iš Turino neturėjo daug progų, tačiau Gonzalo Higuainas meistriškai pasinaudojo dviem juvelyriniais Dani Alveso perdavimais ir padėjo „Senajai senjorai“ išsivežti pergalę 2:0.

Tačiau prieš antrąjį pusfinalio mačą verta prisiminti, jog pirmojo mačo pradžioje Kylianas Mbappe neišnaudojo dviejų puikių progų, o ir vėliau „Monaco“ tikrai turėjo galimybių įvarčiui pasiekti. Po pirmojo mačo abiejų ekipų atstovai gyrė meistriškai žaidusį G.Buffoną. Pats vartininkas prieš atsakomąją dvikovą neslėpė savo troškimo.

„Po atsakomųjų rungtynių prieš „Barcelona“ buvau labai laimingas, bet per daug nedžiūgavau. Kadangi man teko nusivilti daug kartų, dabar, prieš leidžiant sau švęsti, noriu pirmiau iškovoti titulą.

Ši pergalė man reikštų labai daug. Kartu su pasaulio čempionato taure man tai būtų didžiausias karjeros džiaugsmas. Tai būtų tarytum apdovanojimas už visą drąsą, užsispyrimą ir sunkų darbą“, – kalbėjo 39-erių vartų sargas.

Reikia nepamiršti, kad į Turiną atvyksta skaudžiai sužeistas žvėris. „Monaco“ pirmajame mače liko be įvarčio – pirmą kartą po 22 rungtynių, jei skaičiuosime „Ligue 1“ ir Čempionų lygos turnyrus. „Monaco“ yra rezultatyviausia Europos nacionalinių lygų komanda, sugebėjusi Prancūzijoje nutraukti ilgą PSG dominavimą.

Tiek „Juventus“, tiek „Monaco“ vietinėse pirmenybėse jau iš esmės yra užsitikrinusios titulus, tad taupytis prasmės nėra.

Kaip sunku būti nurašytam, puikiai žino Radamelis Falcao. 2011–2013 metais 70 įvarčių „Atletico“ gretose įmušęs kolumbietis po persikėlimo į „Monaco“ patyrė labai sunkią kryžminių kelio raiščių traumą. Tai ne tik sutrukdė tuomet vienam geriausių pasaulio puolėjų sužaisti 2014-ųjų planetos pirmenybėse – prireikė daugiau nei dvejų metų, kol puolėjas atsigavo.

Atsimenate, kaip Čempionų lygos aštuntfinalyje R.Falcao vienas susitvarkė su Johnu Stonesu ir meistrišku perkėlė kamuolį per „Manchester City“ vartininką? Nieko panašaus kolumbietis nedarė nei „Manchester United“, nei „Chelsea“ gretose.

Sugrįžęs į „Monaco“, jis ir vėl tapo varžovus į neviltį varančiu puolėju – šį sezoną jau yra pelnęs 28 įvarčius. Negana to, šalia jo žaidžia šviesiausias Europos talentas – Kylianas Mbappe, apie kurį jau prirašyta labai daug.

Futbolo klasika – geležinė gynyba prieš uraganinį puolimą. Ko daugiau reikia Čempionų lygos vakarui?

Galimos starto XI

„Juventus“ (4-2-3-1): G.Buffonas; Sandro, G.Chiellini, L.Bonucci, D.Alvesas; S.Khedira, M.Pjaničius; M.Mandžukičius, P.Dybala, J.Cuadrado; G.Higuainas.

„Monaco“ (4-4-2): D.Subasičius; D.Sidibe, K.Glikas, Jemersonas, N.Diraras; T.Lemaras, T.Bakayoko, Fabinho, B.Silva; R.Falcao, K.Mbappe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius