Čempionų lyga: ankstyvas šokas Bergame ir „Man City“ pamokos vokiečiams

Trečiadienio vakarą Čempionų lygoje įvyko dar dvejos aštuntfinalio rungtynės. Bergame vietos „Atalanta“ patyrė rimtą sukrėtimą rungtynių su Madrido „Real“ pradžioje, ilgai laikėsi, tačiau galiausiai krito 0:1, o Budapešte Menchengladbacho „Borussia“ pripažino „Manchester City“ pranašumą 0:2.
Teisėjas Tobiasas Stieleris išvaro Remo Freulerį
Teisėjas Tobiasas Stieleris išvaro Remo Freulerį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai buvo pirmosios šių porų rungtynės, atsakomieji mačai bus žaidžiami kovo 16-ąją.

Bergamo „Atalanta“ – Madrido „Real“ 0:1

Tai buvo pirmas šių komandų oficialus susitikimas, tačiau iškart jis prasidėjo emocijų pliūpsniu.

Jau 17-ąją minutę teisėjas ištraukė raudoną kortelę ir ją parodė Remo Freuleriui už, kaip atrodė arbitrui, paskutinės vilties pražangą. Tiesa, taisyklės pažeistos buvo ne baudos aikštelėje, įvarčio „Real“ pelnyti nepavyko.

„Real“ iškart ėmė kontroliuoti situaciją ir kūrė progas, bet nei Nacho bandymas iš aštraus kampo, nei Viniciaus smūgis iš toliau tikslo nepasiekė ir į rūbinę po 45 minučių kovos komandos išžygiavo be įvarčių.

Jau pačioje antrojo kėlinio pradžioje gerą šansą turėjo Luka Modričius, bet pasaulio vicečempionui iki įvarčio pritrūko kelių centimetrų.

Galiausiai Bergamo gynybos sieną pramušti madridiečiams pavyko 86-ąją minutę, kai Ferlandas Mendy labai gražiu tolimu smūgiu įsuko kamuolį į vartus.

„Real“ komanda į Bergamą atvyko itin išretinta traumų – sudėtyje Zinedine’as Zidane’as turėjo vos 11 pagrindinės sudėties žaidėjų.

Startinės sudėtys:

„Atalanta“ (3-4-1-2): Pierluigi Gollini, Rafaelis Toloi'us, Cristianas Romero, Beratas Djimsiti, Joakimas Maehle, Martenas De Roonas, Remo Freuleris, Robinas Gosensas, Matteo Pessina, Duvanas Zapata, Luisas Murielis.

„Real“ (4-3-3): Thibaut Courtois, Ferlandas Mendy, Nacho, Raphaelis Varane, Lucasas Vazquezas, Luka Modričius, Casemiro, Toni Kroosas, Vinicius, Isco, Marco Asensio.

Menchengladbacho „Borussia“ – „Manchester City“ 0:2

Tai buvo jau 19-oji iš eilės „Manchester City“ pergalė, skaičiuojant visus turnyrus.

Užtikrintai rungtynes pradėjo „mėlynieji“, kurie iškart ėmė diktuoti madas Budapešte. Vengrijoje mačas vyko dėl COVID-19 mutacijos ir draudimų į Vokietiją atvykti iš Anglijos.

Pirmas įvartis krito 29-ąją minutę, kai po gražaus Joao Cancelo perdavimo galva įvartį pelnė Bernardo Silva.

Ir jei pirmajame kėlinyje Menchengladbacho komanda atrodė neužtikrinta, tai po pertraukos žaidė patikimiau.

Vis tik vos neprisižaidė 54-ąją minutę, kai Gabrielis Jesusas perėmė kamuolį pavojingoje zonoje ir išbėgo vienas prieš vartininką. Tiesa, puolėjas per ilgai dvejojo ir nespėjo net į vartus smūgiuoti.

Antrą įvartį „Man City“ mušė 65-ąją minutę, kai G.Jesusas jau neklydo. Jis sulaukė perdavimo iš B.Silvos ir iš kelių metrų nukreipė kamuolį į tinklą.

Startinės sudėtys:

„Borussia“ (3-5-2): Yannas Sommeris, Nico Elvedi, Denisas Zakaria, Matthiasas Ginteras, Stefanas Laineris, Christophas Krameris, Ramy Bansebaini, Florianas Neuhausas, Jonas Hofmannas, Alassane'as Plea, Larsas Stindlas.

„Man City“ (4-3-3): Edersonas, Joao Cancelo, Aymericas Laporte'as, Rubenas Diasas, Kyle'as Walkeris, Philas Fodenas, Rodri, Ilkay'us Gundoganas, Bernardo Silva, Gabrielis Jesusas, Raheemas Sterlingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius