Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempionų lygos drama Dortmunde – įvarčių lietus ir „Monaco“ pergalė

Antradienio įvykiai prieš pat Čempionų lygos rungtynes Dortmunde privertė susitelkti „Borussia“ ir „Monaco“ sirgalius. Praėjus parai po teroristinio išpuolio klubai žengė į aikštę žaisti futbolo. Šis lėmė dramatišką „Monaco“ pergalę 3:2.
„Borussia“ – „Monaco“
„Borussia“ – „Monaco“ / „Scanpix“/AP nuotr.

„Borussia“ – „Monaco“ 2:3

17-ąją rungtynių minutę Sokratis Papastathopoulos neleistinai baudos aikštelėje pargriovė kelis gynėjus pergudravusį Kylianą Mbappe ir teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį į „Borussia“ vartus. Tačiau Fabinho smūgiavo virš vartų ir neišvedė savo komandos į priekį.

Vos po dviejų minučių K.Mbappe triumfavo ir įmušė į „Borussia“ vartus, tačiau pakartojimas parodė, kad futbolininkas buvo nuošalėje. Negana to, 35-ąją minutę „Borussia“ gynėjas Svenas Benderis bandė neutralizuoti pavojų baudos aikštelėje, tačiau sugebėjo galva nokautuoti savo komandos vartininką.

Antrajame kėlinyje tęsėsi įvarčių šventė. 19-metis „Borussia“ talentas Ousmane Dembélé sumažino skirtumą. Tačiau 79-ąją minutę K.Mbappe įmušė antrąjį įvartį ir vėl trūktelėjo svečius į priekį.

Iki rungtynių pabaigos dar suspėjo pasižymėti Shinji Kagawa. Tai buvo labai svarbus šeimininkų įvartis, skaičiuojant bendrą rezultatą. „Borussia“ dar bandys atsigriebti atsakomosiose rungtynėse Monake.

VIDEO: Dembele įvartis

Pakeliui į antradienio Čempionų lygos rungtynes su „Monaco“ Dortmunde šalia „Borussia“ komandos autobuso sprogo užtaisas, sužeidęs gynėją Marcą Bartrą.

Trečiadienį buvo patvirtinta, kad į Vokietijos klubą taikėsi islamistai. Rungtynės buvo nukeltos, o abiejų komandų sirgaliai susivienijo.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: „Borussia“ – „Monaco“ 2:3

84 min. ĮVARTIS. Shinji Kagawa švelnino rezultatą. Labai svarbus šeimininkų įvartis, skaičiuojant bendrą rezultatą. „Borussia“ bandys atsigriebti Monake.

79 min. ĮVARTIS! K.Mbappe įmušė antrąjį įvartį. Šįkart suklydo Dortmundo klubo gynėjas L.Piszczekas, iš kurio lengvai kamuolį perėmė K.Mbappe ir mušė į vartus.

57 min. ĮVARTIS! 19-metis Ousmane Dembélé mažino Dortmundo ekipos atsilikimą. Shinji Kagawa tiesiog praskriejo pro miegančius „Monaco“ gynėjus ir perdavė kamuolį O.Dembele, kuris taikliai smūgiavo į vartus.

Pirmasis kėlinys: „Borussia“ – „Monaco“ 0:2

45 min. Po pirmojo kėlinio Monako klubas įgijo apčiuopiamą pranašumą, nors „Borussia“ ekipai pritrūko sėkmės svarbiausiuose momentuose.

35 min. ĮVARTIS į savus vartus. Svenas Benderis bandė neutralizuoti pavojų baudos aikštelėje, tačiau sugebėjo galva nokautuoti savo komandos vartininką.

19 min. ĮVARTIS! K.Mbappe pasiekė savo ir įmušė įvartį į Dortmundo ekipos vartus. Kitoje aikštės pusėje nesėkmingai atakavo P.E.Aubameyangas ir „Monaco“ nedelsdami leidosi į kontrataką. Po Thomaso Lemaro perdavimo iš arti pasižymėjo K.Mbappe. Tiesa, pakartojimas parodė, kad futbolininkas perdavimo metu buvo nuošalėje.

17 min. Neįmuštas baudinys. Sokratis Papastathopoulos neleistinai baudos aikštelėje pargriovė kelis gynėjus pergudravusį Kylianą Mbappe ir teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį į „Borussia“ vartus. Tačiau Fabinho smūgiavo virš vartų ir neišvedė savo komandos į priekį.

Startinės sudėtys:

„Borussia“: R.Bürki; L.Piszczekas, S.Papastathopoulos, S.Benderis, M.Schmelzeris; J.Weiglas; O.Dembélé, S.Kagawa, M.Ginteras, R.Guerreiro; P.E.Aubameyangas.

„Monaco“: D.Subašičius; A.Touré, K.Glikas, Jemersonas, A.Raggi; B.Silva, Fabinho, J.Moutinho, T.Lemaras; R.Falcao, K.Mbappé.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius