Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Davidas Villa: „Ericas Abidalis ir Tito Vilanova – dvi geriausios gyvenimo pamokos“

Sudėtingą blauzdikaulio lūžį patyręs ir beveik metus gydęsis „Barcelona“ puolėjas Davidas Villa teigia, kad papildomai motyvacijos ir stiprybės jam suteikė komandos draugų kova dėl savo gyvybės.
Davidas Villa
Davidas Villa / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak puolėjo, Erico Abidalio ir Tito Vilanovos sveikatos problemos ir jų noras vėl grįžti į visavertę kasdienybę yra dvi pačios vertingiausios pamokos, kurias tik gali suteikti gyvenimas.

Vyriausiasis „Barcelona“ treneris T.Vilanova po gerklės vėžio operacijos šiuo metu baigia chemoterapijos ir radioterapijos gydymo kursą Jungtinėse Amerikos Valstijose ir netrukus vėl turėtų stoti prie komandos vairo. E.Abidaliui prieš dvejus metus nepakako tik kepenų auglio operacijos, tad praėjusį pavasarį žaidėjui teko persodinti donoro paaukotą organą.

Davidas Villa ir Lionelis Messi
Davidas Villa ir Lionelis Messi

„Kai palygini savo traumą ir Tito bei Erico sveikatos problemas, imi suprasti, jog tai ir yra tikrosios gyvenimo pamokos. Tokie pavyzdžiai, kai žmonės atkakliai kaunasi dėl teisės gyventi ir iš visų jėgų siekia pasveikti, suteikia jėgų ir stiprybės. Jie ragina kitus būti stipriais ir nuolat kovoti. Tada supranti, kad tavo laikini negalavai yra tik nesėkmingas ir trumpas gyvenimo laikotarpis, kuris tikrai pasibaigs“, – dienraščiui „El Pais“ teigė Davidas Villa.

Ispanas prisipažino, kad jam pačiam teko patirti, kas yra psichologinis nuopuolis. 2011-ųjų pabaigoje vykusiose pasaulio klubų čempionato pusfinalio mače su Dohos „Al-Sadd“ puolėjui lūžo blauzdikaulis. Vėliau teko gultis ant operacinio stalo ir be futbolo praleisti beveik metus.

Kai palygini savo traumą ir Tito bei Erico sveikatos problemas, imi suprasti, jog tai ir yra tikrosios gyvenimo pamokos. 

„Buvo labai sunku matyti žaidžiančius komandos draugus, o pačiam sėdėti tribūnose ir žinoti, kad niekuo padėti jiems negali. Niekada nebuvau patyręs tokios sunkios traumos, tad tai man neišvengiamai buvo ir labai stiprus psichologinis smūgis. Pirmą mėnesį gydytojai draudė daryti net ir patį menkiausią papildomą judesį, o aš tik norėdavau mankštintis“, – prisiminimais dalijosi futbolininkas.

„Komandos draugai man sakė: „Nusiramink, pasidžiauk proga pabūti su šeima“, tačiau aš veržiausi treniruotis. Vis tik labai sunku buvo atgauti psichologinę pusiausvyrą. Daug kalbėjausi su Xavi, kuris anksčiau taip pat buvo patyręs sunkią traumą ir ilgai gydėsi. Jis mane ramino: „Davidai, nesijaudink, visi pojūčiai grįš“, – interviu dienraščio „El Pais“ žurnalistams pasakojo ispanas.

Dabar Davidas Villa nebeišgyvena ir to, kad praėjusių metų vasarą jam teko praleisti Europos čempionatą, kuriame Ispanijos rinktinė pirma kartą istorijoje apgynė senojo kontinento nugalėtojų vardus: „Žinoma, kad norėjau rungtyniauti, tačiau daugelis mane ragino neskubėti. Aš pats veržiausi į aikštę, tačiau galų gale suvokiau, jog nepavyks iki pirmenybių pradžios įgyti optimalios sportinės formos.

Davidas Villa
Davidas Villa

Kaip matome, tai užtruko gerokai ilgiau. Nebegalėjau apgaudinėti nei savęs, nei likimo, nei komandos draugų, tad paskambinau treneriui Vicentei del Bosque ir pasakiau, jog neatvyksiu. Gydytojas terapeutas Emili Ricartas mane ramino ir guodė, o vasarą liko su manim ir mano šeima bei padėjo atsigauti ir psichologiškai, ir pasirengti fiziškai. Amžinai liksiu jam dėkingas“.

Į žurnalistų klausimą, kaip jam sekasi „Barcelona“ klube, kur treneriai jam dažnai liepia rungtyniauti flange, o ne puolimo smaigalyje, Davidas Villa atsakė paprastai: „Nematau jokių problemų. Aš tik labai noriu būti aikštėje. Gal man ir patinka labiau žaisti viduryje, tačiau pulti iš krašto taip pat moku. Darau viską, ką liepia treneriai, nes jie žino, kas yra geriau komandai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius