Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl „Atlanto“ krizės – griežtas pokalbis pas Klaipėdos merą

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, matydamas, kad reprezentacinė Klaipėdos futbolo komanda „Atlantas“ grimzta į dugną ir jau ilgą laiką neišsprendžia finansinės krizės, pasikvietė apie tai pasikalbėti komandos vadovus ir su šiuo klubu vienaip ar kitaip susijusius žmones.
Vacys Lekevičius ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas
Vacys Lekevičius ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas / Asmeninio archyvo nuotr.

Susitikime, kuris vyko už uždarų durų, dalyvavo Klaipėdos „Atlanto“ klubo generalinis direktorius Vacys Lekevičius, futbolo treneris Algimantas Briaunys ir anksčiau klubo prezidento pareigas ėjęs, buvęs vienas iš „Atlanto“ vadovų, dabartinis Klaipėdos apskrities futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis.

Laukia išsigelbėjimo plano

„Pokalbis buvo gana griežtas, konkretus ir vyriškas. Kukliausias planas, kad „Atlantas“ žūtbūt baigtų šį sezoną. Pasakiau, kad reikia daugiau skaidrumo ir galbūt net griežtų restruktūrizacijos procesų, tik tada Klaipėdos miestas gali būti „Atlanto“ klubo partneris, pagalbininkas. „Atlanto“ turi kuo skubiau atlikti namų darbus. Laiko nėra. Viskas turi būti daroma labai greitai. Tikiuosi, kad Vacys Lekevičius mane suprato ir kalbos apie mistinius investuotojus baigsis, bus imamasi realių veiksmų“, – po susitikimo „Vakarų ekspresui“ sakė Klaipėdos miesto meras.

V.Lekevičius taip pat pripažino, kad pokalbis buvo rimtas ir gana griežtas.

„Reikia suprasti, kad „Atlantas“ be Klaipėdos miesto, be Klaipėdos visuomenės šiandien sunkiai išgyvens. Reikia skubaus gelbėjimosi plano. Aš prisiimu atsakomybę, kad tikėjau investuotojais, tačiau nenuleidžiu rankų, bandau daryti viską, kad klubas išgyventų. Investuotojai taip staiga neperims klubo, turinčio skolų, jiems reikia viską apskaičiuoti, pasvarstyti, reikia laiko, bet mes laiko laukti nebeturime. Tikiuosi, kad „Atlantas“ su kažkieno pagalba pabaigs šį sezoną. Turiu tokią viltį“, – sakė V. Lekevičius.

Pinigų nebėra

„Atlanto“ klubo vadovas pabrėžė, kad savo asmeninių lėšų gelbėti klubo nebeturi.

Aš pinigų neturiu. Nebeturiu ir taškas. Pamirškite tokias mieste sklindančias kalbas, kad Vacys Lekevičius neva gyvena iš futbolo.

„Aš pinigų neturiu. Nebeturiu ir taškas. Pamirškite tokias mieste sklindančias kalbas, kad Vacys Lekevičius neva gyvena iš futbolo. Atvirkščiai, aš per futbolą praradau daug ką: sėdau į kalėjimą, praradau darbą, pensiją. Aš visą laiką bandžiau ir dar bandau gelbėti komandą, kišau savo pinigus. O kas iš to? Tie, kurie kalba, kad Vacys Lekevičius lobsta iš futbolo, ateikite, sėdame prie stalo, kalbamės, perduosiu klubą į jų rankas. Reikia ne kalbėti, o daryti. Reikia pinigų. Dėl ko trūko trenerio Algimanto Briaunio kantrybė ir jis pasakė, kad palieka klubą? Nes nėra pinigų...“ – kalbą tęsė V.Lekevičius.

Jis visgi tikisi, kad „Atlantui“ bus ištiesta pagalbos ranka ir galbūt prie komandos vairo liks A.Briaunys.

„Galbūt jis tik pasikarščiavo, gal liks komandoje?“ – svarstė V.Lekevičius.

Siūlo suremti pečius

Pats A.Briaunys „Vakarų ekspresui“ sakė, jog reikia kalbėti su „Atlanto“ žaidėjais, kadangi būtent jie yra bene svarbiausia komandos dalis.

„Mes galime kabinetuose svarstyti ir strateguoti. Bet reikia daryti viską, kad išsaugotume žaidėjus“, – aiškino futbolo treneris.

Pasiteiravus, ar yra tikimybė, kad jis atšauks savo sprendimą ir liks prie komandos trenerio vairo, A.Briaunys atsakė: „Jei atsirastų šviesa tunelio gale, mes visi turime pamiršti savo jausmus ir ambicijas bei daryti viską, kad Klaipėdoje išliktų „Atlantas“. Jei matyčiau, kad tai įmanoma, sutikčiau padėti „Atlantui“, kad ir be atlygio. Turiu dar entuziazmo“, – akcentavo A.Briaunys.

Jis pabrėžė, kad visgi tikisi lietuvių, ypač klaipėdiečių, pagalbos, o ne iš investuotojų iš užsienio šalių.

„Visi kartu turime suremti pečius ir gelbėti mūsų futbolą. „Atlantas“ gyvuoja ilgus dešimtmečius, turi tokį vardą ir tikrai nesinorėtų, kad ši komanda išnyktų iš Lietuvos futbolo žemėlapio. Pasakysiu atvirai: man dėl šios situacijos labai skaudą širdį, tačiau aš tikiu Klaipėdos meru, tikiu, kad išeitis yra, ir viską įmanoma išspręsti“, – sakė A.Briaunys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius