Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro 2016“ turnyrą Prancūzijoje saugos 90 tūkst. pareigūnų

Prancūzijoje birželio 10 dieną startuosiančiame Europos futbolo čempionate saugumą užtikrins daugiau nei 90 tūkst. pareigūnų – sakė Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernardas Cazeneuve'as. Pavyzdžiui visoje Lietuvoje kiek daugiau nei 11 tūkst. policijos pareigūnų, skaičiuojant ir tuos, kurie dirba administracinį darbą.
Policijos pratybos prieš „Euro 2016“
Policijos pratybos prieš „Euro 2016“ / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Užtikrinti „Euro 2016“ saugumą prancūzams bus didžiulis iššūkis, tačiau kartu ir pats svarbiausias dalykas po lapkričio mėnesį Paryžiuje vykusių teroro aktų. Vienas sprogimų nugriaudėjo šalia nacionalinio „Stade de France“ stadiono, kur vyks pirmenybių finalas.

Iš viso bus sužaistos 51 rungtynės 10-yje skirtingų Prancūzijos miestų. Prognozuojama, kad stadionuose apsilankys apie 2,5 mln. žiūrovų, dar apie 8 mln. žmonių turėtų užpildyti sirgalių zonas.

Prancūzai jau išbandė „Euro 2016“ saugumo priemones praėjusį savaitgalį „Stade de France“ vykusiame Prancūzijos taurės finale.

Pirmasis egzaminas buvo neišlaikytas, aplink stadioną ir jame vyravo betvarkė, o žiniasklaida tai pavadino saugumo struktūrų fiasko.

Ne gana teroro aktų grėsmės, Prancūzijoje pastaruoju metu vyksta ir demonstracijos, nukreiptos prieš naują darbo santykių įstatymą. Piketai jau ne kartą peraugo į riaušes.

Vis dėlto prancūzai žada, kad per Europos čempionatą bus saugu. Vien per futbolo rungtynes dirbs per 90 tūkst. saugumo pareigūnų – 77 tūkst. policininkų ir riaušių policininkų, 13 tūkst. privačių saugumo tarnybų pareigūnų, tūkstantis savanorių.

Prie viso šio būrio prisidės dar it 10 tūkst. kareivių, kurie jau dabar patruliuoja miestuose – tai dalis priemonių, nukreiptų prieš galimus teroro aktus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius