Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono „Chelsea“ triumfas – sutriuškino „Arsenal“ ir laimėjo Europos lygą

Trečiadienio vakarą toli nuo namų, Baku olimpiniame stadione, Londono „Chelsea“ fantastiškai baigė sezoną. Maurizio Sarri treniruojamas klubas 4:1 sutriuškino „Arsenal“ ekipą ir laimėjo Europos lygos trofėjų. Jis – pirmasis italo trenerio kolekcijoje. Du įvarčius finale įmušė ir įspūdingai su ekipa atsisveikino puolėjas Edenas Hazardas.
Londono „Chelsea“
Londono „Chelsea“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Azerbaidžane surengtas Europos lygos finalas susilaukė daug kritikos dėl didelių bilietų ir viešbučių kainų, o Baku olimpinis stadionas tikrai nebuvo pats tinkamiausias stebėti futbolui. Tribūnos buvo toliau nei vejos, o kameros filmavo iš itin aukšto kampo, tačiau futbolas išgelbėjo kovą dėl antro svarbiausio Europos trofėjaus.

Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių, bet antrajame jie pasipylė kaip iš gausybės rago. Antrojo kėlinio pradžioje „Chelsea“ į priekį išvedė Olivier Giroud, kuris krito, kad galva nukreiptų kamuolį į vartus po Emersono perdavimo ir tai padarė sėkmingai.

Šis įvartis atrišo rankas M.Sarri ekipai, kuri, sužaidus valandą, įmušė dar du įvarčius iš eilės. Pirma, pasižymėjo Edeno Hazardo perdavimo sulaukęs Pedro, o po to 11 metrų baudinį uždirbo O.Giroud. Jį realizavo E.Hazardas.

69 minutę „Arsenal“ bandė sugrąžinti intrigą, kai tolimą bombą paleido aikštėjo vos pasirodęs Alexas Iwobu, tačiau kanonierių entuziazmą greitai pribaigė E.Hazardas, kuris mušė antrą įvartį.

Puolėjas po sezono paliks „Chelsea“ ekipą, tačiau atsisveikinimas buvo įspūdingas. E.Hazardas greičiausiai karjerą tęs Madrido „Real“.

Liūdniau su „Arsenal“ ekipa atsisveikino anksčiau ir „Chelsea“ vartus gynęs Petras Čechas.

Londono „Arsenal“ tai buvo paskutinė proga iškovoti vietą kito sezono Čempionų lygoje. Unai Emery ekipa ir kitą sezoną žais Europos lygoje. „Chelsea“ jau užsitikrino vietą Čempionų lygoje, kai užėmė trečiąją vietą „Premier“ lygoje.

„Chelsea“ Europos lygos čempionu tapo nepralaimėjęs nei vieno mačo. Pastarąjį kartą tokį žygį 2002 metais atliko „Feyenoord“.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: „Chelsea“ – „Arsenal“ 4:1

72 min. ĮVARTIS. Edenas Hazardas po O.Giroud perdavimo meistriškai nukreipė kamuolį į vartus.

69 min. ĮVARTIS. Vos aikštėje pasirodęs Alexas Iwobi pasiuntė nuostabų tolimą smūgį į „Chelsea“ vartus ir sušvelnino rezultatą.

65 min. ĮVARTIS. Edenas Hazardas realizavo 11 metrų baudinį po to, kai baudos aikštelėje Ainsley Maitlandas-Nilesas pargriovė O.Giroud.

60 min. ĮVARTIS. Pedro vienu lietimu nukreipė kamuolį į vartus po Edeno Hazardo perdavimo.

56 min. Pirmoji rungtynių geltona kortelė parodyta Pedro, kuris ginčijosi su teisėju.

49 min. ĮVARTIS. Olivier Giroud krito, kad galva nukreiptų kamuolį į vartus po Emersono perdavimo ir tai padarė sėkmingai. „Chelsea“ išsiveržė į priekį.

Pirmasis kėlinys: „Chelsea“ – „Arsenal“ 0:0

45 min. Per pirmąjį kėlinį nei viena komanda įvarčiu nepasižymėjo.

39 min. Olivier Giroud sukūrė pirmą pavojingą „Chelsea“ ataką, bet jo smūgį sustabdė Petras Čechas.

28 min. Granitas Xhaka paleido galingą tolimą smūgį, bet kamuolys skriejo virš vartų.

18 min. Alexandre'as Lacazette'as krito baudos aikštelėje, bet teisėjas neskyrė 11 metrų baudinio. Pakartojimas parodė, kad „Chelsea“ žaidėjai nieko neleistino nepadarė.

9 min. Pirmą rimtą progą šiose rungtynėse turėjo „Arsenal“. Laisvas paliktas Pierre-Emerickas Aubameyangas sulaukė perdavimo netoli vartų, tačiau pasirinko smūgiuoti iš toli ir smūgis buvo netaiklus.

Startinės sudėtys:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius