Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fantastiškas Europos lygos finalas – „Eintracht“ laimėjo baudinių seriją prieš „Rangers“

Frankfurto „Eintracht“ švenčia. Vokietijos klubas emocingame UEFA Europos lygos finale, nuspalvintame fantastiško sirgalių palaikymo ir dramatiškos 11 metrų baudinių serijos, palaužė Glazgo „Rangers“ bei iškovojo pirmąjį titulą Europoje po beveik pusės amžiaus pertraukos.
„Eintracht“ triumfas
„Eintracht“ triumfas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kartu su gražuole Europos lygos taure „Eintracht“ atiteko ir bilietas į kito sezono UEFA Čempionų lygą, nors Vokietijos pirmenybėse Frankfurto klubas šiemet užėmė tik 11 vietą.

Abu klubai trečiadienį Sevilijoje sulaukė neįtikėtino palaikymo. Skaičiuojama, kad į Ispaniją atvyko net 150 tūkst. sirgalių – apie 100 tūkst. „Rangers“ ir apie 50 tūkst. „Eintracht“ gerbėjų.

Tai tapo rimtu iššūkiu vietos policijai. Stadionas talpino tik 44 tūkst., o kiekvienam klubui oficialiai išdalinta dar mažiau – po 10 tūkst. bilietų.

Jau rašėme apie kilusius neramumus Sevilijoje – patys, nelaukdami finalo, santykius išsiaiškinti nusprendę futbolo chuliganai vieni į kitus mėtė ir kėdes, ir degančią pirotechniką.

Laimingieji, patekę į „Ramon Sanchez-Pizjuan“ stadioną – kuriame namų rungtynes žaidžia „Sevilla“ ekipa – abiejų ekipų aistruoliai kūrė kerinčią atmosferą. Pusė tribūnų nusidažė mėlyna, kita pusė – balta spalvomis.

Pirmą įvartį sirgaliai išvydo 57 minutę. „Eintracht“ gynyba šiurkščiai suklydo ir vienas prieš vartininką atsidūręs Joe Ayodele-Aribo mušė tiksliai.

Tiesa, ilgai „Rangers“ nepirmavo – 69 min. rezultatą išlygino Rafaelis Borre. Komandoms teko žaisti pratęsimą, o galiausiai mušti ir 11 metrų baudinius.

Pirmasis ir vienintelis suklydo garsusis Aaronas Ramsey. Nuo suolo būtent dėl baudinių serijos pakilęs valas mušė į vartų vidurį, bet „Eintracht“ vartininkas Kevinas Trappas atmušė kamuolį koja.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nesėkmingai Aarono Ramsey bandymas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nesėkmingai Aarono Ramsey bandymas

„Eintracht“ klaidų nedarė, o lemiamą smūgį sėkmingai atliko R.Borre.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Finalo didvyris Rafaelis Borre
AFP/„Scanpix“ nuotr./Finalo didvyris Rafaelis Borre

Frankfurto klubas ir balta jų sirgalių jūra puolė į euforiją – „Eintracht“ triumfavo po baudinių serijos 5:4 ir laimėjo UEFA Europos lygą.

„Eintracht“ klubui tai pirmas titulas Europoje nuo 1980-ųjų. „Rangers“ trofėjų už Škotijos ribų yra iškovojęs dar seniau – 1972-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius