Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Federacija tikrins, ar teisėtai skyrė Edvinui Eimontui milžinišką išeitinę

Kol mūsų šalies futbolininkai rengiasi rungtynėms su Slovakija, Lietuvos futbolo federacijoje (LFF) šeimininkauja nauji vadovai. Viena jų užduočių – išsiaiškinti, ar teisėtai buvo skirta išeitinė kompensacija buvusiam LFF prezidentui Edvinui Eimontui.
Edvinas Eimontas
Edvinas Eimontas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po vidinių karų iš LFF prezidento pasitraukęs E.Eimontas neliko tuščiomis.

Pusantrų metų federacijai vadovavusio ekonomisto sąskaitą papildė didelė pinigų suma, skirta kaip išeitinė kompensacija.

Portalo futbolas.lt žiniomis, E.Eimontas su savimi išsinešė 84 tūkst. eurų kompensaciją.

„Ši suma yra išgalvota ir neatitinka tikrovės“, – sakė laikinasis LFF prezidentas Vidmantas Butkevičius. Tačiau jis nenurodė sumos, kuri atiteko E.Eimontui.

Nors LFF yra finansuojamas ir mokesčių mokėtojų pinigais per Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento paramos fondą, V.Butkevičiaus teigimu, susitarimai dėl išeitinių yra konfidenciali informacija.

Išeitinės sumos tvirtino nežinantis ir LFF generalinis direktorius Nerijus Dunauskas, kuris teigė, jog pagal iki šiol galiojusius įstatus jis nebuvo atsakingas už tokias išlaidas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vidmantas Butkevičius
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vidmantas Butkevičius

Tačiau svarbiausias klausimas šioje istorijoje yra, ar E.Eimontui apskritai priklauso išeitinė kompensacija, jei jis pasitraukė savo noru.

„Tai turėtų išsiaiškinti mūsų teisininkai, – sakė laikinasis LFF vadovas V.Butkevičius. – Jei išeitinė jam buvo paskirta neteisėtai, tai nagrinėsime.“

V.Butkevičius: „Tai turėtų išsiaiškinti mūsų teisininkai. Jei išeitinė jam buvo paskirta neteisėtai, tai nagrinėsime“.

Apie atsistatydinimą iš LFF prezidento pareigų E.Eimontas federacijos Vykdomajam komitetui pranešė balandžio 13 dieną per posėdį Marijampolėje.

„Nemėgstu žodžio šantažas, bet... Buvo bandoma stabdyti reformas, atsisakyti kai kurių projektų, atleisti kai kuriuos darbuotojus, su kuriais aš siejau šios organizacijos progresą, reikalauta visus įgaliojimus perduoti generaliniam direktoriui Nerijui Dunauskui“, – apie užkulisines kovas 15min pasakojo E.Eimontas.

Jis pakeitė savo sprendimą ir atšaukė atsistatydinimą balandžio pabaigoje, pajutęs futbolo reformoms neabejingų žmonių palaikymą. Tačiau LFF Vykdomojo komiteto narių dauguma buvo kitoje stovykloje, kurioje svarbų vaidmenį atliko ilgametis federacijos techninio vystymo asociacijos prezidentas Stasys Stankus.

Gegužės 18 dieną E.Eimontas galutinai paskelbė apie savo pasitraukimą iš federacijos prieš pat LFF konferenciją.

Šio žingsnio išvakarėse, 15min studijoje paklaustas apie derybas su LFF Vykdomojo komiteto nariais dėl išeitinės kompensacijos, E.Eimontas nepaneigė šio fakto.

„Būtų kvaila, jei nekalbėčiau su tam tikra interesų grupe. Pats blogiausias sprendimas būtų situacijos užšaldymas, – tada sakė E.Eimontas. – Aš nesilaikau krėslo vardan krėslo, bet pagrindinis dalykas yra reformos.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edvinas Eimontas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Edvinas Eimontas

Kartu su E.Eimontu federaciją palieka dar dešimtis darbuotojų, kuriems taip pat priklauso išeitinės kompensacijos.

V.Butkevičiaus teigimu, buvęs LFF prezidentas pats atleido jam lojalius darbuotojus, tad šiems kompensacijos priklauso pagal įstatymą. Solidi suma turėtų atitekti buvusiai LFF kanceliarijos vadovei Aidai Ulčinienei, kuri federacijoje uždirbdavo po 2200 eurų per mėnesį.

LFF prezidento mėnesio atlyginimas iki mokesčių yra 3300 eurų. Tiek gaudavo ir buvęs federacijos vadovas Julius Kvedaras. Be to, LFF prezidento oponentai kaltino E.Eimontą, jog šiam prie atlygio skiriami papildomi priedai.

E.Eimontas federacijoje dirba šešiolika metų. Prieš tapdamas LFF prezidentu, jis dirbo generaliniu direktoriumi per J.Kvedaro kadenciją.

Atsistatydinus E.Eimontui, LFF prezidento pareigas laikinai eina V.Butkevičius.

„Hummel“ sportine apranga prekiaujančios įmonės vadovas, kuris yra ir Lietuvos salės futbolo asociacijos prezidentas, ilgai poste laikytis neketina.

„Aš nematau savęs šiose pareigose“, – sakė V.Butkevičius.

Naujojo LFF prezidento rinkimai turėtų įvykti liepos 23 dieną. Iki liepos 3 dienos laukiama kandidatų paraiškų. Kol kas nė viena paraiška į LFF būstinę nėra atkeliavusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius