Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

FIFA prezidento pareiškimas: žaidėjai turi „gerbti futbolą“ ir neprotestuoti

FIFA prezidentas Gianni Infantino per uždaromąją pasaulio čempionato spaudos konferenciją teigė, kad futbolininkai turėtų „gerbti futbolą“ ir nedemonstruoti protestų aikštėje, nes sirgaliai nori užsimiršti rungtynių metu.

Žmogaus teisių gynėjų organizacijos piktinosi migrantų darbuotojų sąlygomis Katare, taip pat LGBTQ+ asmenų teisėmis.

Į šias problemas dėmesį bandė atkreipti ir futbolininkai bei šalių federacijos. Septynių šalių komandų kapitonai norėjo ryšėti „OneLove“ kapitono raištį, tačiau tai daryti uždraudė FIFA.

Vokietijos komandos žaidėjai prieš rungtynes su Japonija bendroje nuotraukoje užsidengė burnas rankomis. Anglijos futbolininkai klaupė ant vieno kelio prieš visus mačus, taip išreikšdami priešiškumą diskriminacijai.

„Esame FIFA ir turime rūpintis visais. Esame pasaulinė organizacija, negalime nieko diskriminuoti jokiu pagrindu. Kad ir koks yra šalies režimas ar vertybės.

Tai yra ne apie draudimus. Tai apie pagarbą taisyklėms. Mes turime taisykles, kurios sako, kad aikštėje reikia žaisti. To mes ir laikėmės.

Visi yra laisvi reikšti savo požiūrį, nuomonę, įsitikinimus, bet tai turi būti daroma pagarbiai. O kai kalbame apie reikalus aikštėje, ten reikia gerbti futbolą, tos taisyklės būtent tam ir yra skirtos, kad apsaugotų 211 rinktinių, valstybių.

Tai 211 komandų, jų sirgalių, kurie nori ateiti į tribūnas ir mėgautis futbolu, dėl to mes čia ir esame. Mes giname vertybes, žmogaus teises, giname visų FIFA narių teises.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gianni Infantino
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gianni Infantino

Taip pat tikiu, kad žmonės stadione, tie 80 000, 70 000 ar 90 000, taip pat milijardai prie televizorių, žiūrintys pasaulio čempionatą... Mes turime galvoti ir apie juos. Visi turi savo problemų.

Ir jie nori praleisti tas 90 ar 100, 105 minutes negalvodami apie nieką kitą, tik mėgaudamiesi žaidimu ir emocijomis.

Štai ką mes turime daryti. Mes turime suteikti žmonėms momentą jų gyvenimuose, kuomet jie gali pamiršti problemas ir mėgautis futbolu.

Prieš ir po turnyrų, net ir jų metu, tačiau ne tada, kai yra aikštėje, žmonės gali išreikšti savo požiūrį ir nuomonę“, – dėstė G.Infantino.

FIFA prezidentas iškilmingai pareiškė, kad Kataro pasaulio čempionatas yra „visų laikų geriausias“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius