Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolininkai užkūrė vakarėlį rūbinėje, o V.Urbonas pripažino: „Trečia vieta – optimalu“

Lietuvos futbolo rinktinei gana sėkmingą UEFA Tautų lygos kampaniją pavyko užbaigti aukšta nata – Kazachstane laimėta prieš vietos komandą 2:1 ir išlaikyta trečioji vieta grupėje, leidusi išsaugoti vietą trečiajame pagal pajėgumą C divizione.
Lietuvos rinktinė šventė rūbinėje, o Valdas Urbonas džiaugėsi auklėtiniais
Lietuvos rinktinė šventė rūbinėje, o Valdas Urbonas džiaugėsi auklėtiniais / lff.lt ir Scanpix nuotr.

Lemiamose rungtynėse, kuriose lietuviams reikėjo bent lygiųjų, nerimo minučių buvo tik dvi, kai kazachai pirmavo po vienintelio savo įvarčio nuo 38-osios iki 40-osios minutės.

Visgi Modesto Vorobjovo kirtis pirmojo kėlinio pabaigoje ir Arvydo Novikovo pokštelėjimas per pridėtas antrojo kėlinio minutes leido lietuviams pasiekti jau antrąją pergalę šiame cikle ir pirmąją nuo 2006-ųjų, kai buvo panaikintas varžovų pranašumas.

Iš viso 8 taškus grupėje surinkę lietuviai tik trimis nusileido grupės nugalėtojai Albanijai, dviem – Baltarusijai, bei keturiais taškais pranoko autsaiderį Kazachstaną, kuris dar turės kovoti dėl išlikimo trečioje Tautų lygos pakopoje.

Komanda Perg. Lyg. Pral. Įv. Tšk.
1. Albanija 3 2 1 8:4 11
2. Baltarusija 3 1 2 10:8 10
3. Lietuva 2 2 2 5:7 8
4. Kazachstanas 1 1 4 5:9 4

Lietuvos rinktinės futbolininkai po pergalės rūbinėje užkūrė tikrą vakarėlį – aidėjo pergalės dainos, o žaidėjai įsiamžino bendrai nuotraukai.

Savo ruožtu Lietuvos rinktinės treneris Valdas Urbonas po mačo ir pasiektos antrosios pergalės tikino, jog trečioji vieta grupėje yra logiška šio rudens ciklo baigtis.

„Malonu pabaigti futbolo sezoną pergale Tautų lygoje. Geros rungtynės išvykoje. Tikrai buvome verti pergalės, – tikino V.Urbonas. – Žaidėjų atsidavimas ir ta kokybė, kurią jie demonstravo aikštėje, padarė didelį įspūdį. Noriu pasveikinti žmones, kurie mus palaikė ir išgyveno dėl mūsų žaidimo ir rezultatų. Manau, kad šiandien ta mažorine nata baigiame sezoną. Iškovota trečia vieta – galbūt galima tikėtis kažko daugiau, bet šiai dienai, manau, tai yra optimalus variantas.

Tai geras žingsnis aukštyn. Ši komanda tikrai turi potencialo. Žaidėjų kolektyvas, jų atsidavimas ir noras parodyti save, noras kovoti dėl kiekvieno kamuolio ir kiekvieno metro aikštėje tikrai imponuoja. Aš lenkiu galvą ir dėkoju žaidėjams už parodytą atsidavimą. Ta pergalė mums labai svarbi.“

VIDEO: V.Urbono komentaras po pergalingų Tautų lygos rungtynių su Kazachstanu

Paprašytas apibendrinti visą pasirodymą Tautų lygoje, per kurį pasiektos dvi pergalės, dusyk sužaista lygiosiomis ir patirti du pralaimėjimai, V.Urbonas džiaugėsi komandos potencialu ir ryžtingai žvelgė į priekį.

„Visada galima rasti, kur galėjome geriau ar sėkmingiau sužaisti rezultato prasme. Bet dar kartą kartoju, kad man svarbu, jog nenukrypome nuo to kurso, nuo to žaidimo braižo, nuo to savo stiliaus, kurį bandome įdiegti. Kiekvienose rungtynėse stengėmės tą daryti. Gal ne visą laiką rezultatai buvo tokie, kokių galima buvo tikėtis, tačiau potencialas jaučiasi, o žaidėjų branduolys ženkliai padidėjo. Komandos gylis dabar leidžia su optimizmu žiūrėti į ateitį ir judėti į priekį“, – pozityviai kalbėjo Lietuvos rinktinės strategas.

Kitas rungtynes Lietuvos rinktinė žais jau tik kitų metų kovo mėnesį, kai pradės atranką į 2022 m. pasaulio futbolo čempionatą. Savo būsimus varžovus lietuviai sužinos per burtų traukimo ceremoniją, kuri įvyks gruodžio 7 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius