Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo funkcionierių rankos kilo aukštyn: vadovų kadencijos – anuliuotos

Lietuvos futbolo federacijos Konferencijoje priimtas sprendimas dėl naujų įstatų, pagal kuriuos iki šiol eitos pagrindinių vadovų kadencijos yra anuliuotos.
LFF konferencija
LFF konferencija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min dar pirmadienį rašė apie tai, kad LFF Konferencijoje bus keičiami organizacijos nuostatai, siekiant juos adaptuoti pagal naująją Sporto įstatymo redakciją.

Pagal ankstesnius įstatus LFF prezidentas, generalinis sekretorius ir Vykdomojo komiteto nariai galėdavo eiti pareigas tris kadencijas po ketverius metus iš viso.

Nuo šiol šiuose postuose asmenys galės būti dvi kadencijas po ketverius metus, o tuomet privalės daryti kadencijos pertrauką.

Tokią tvarką numato Sporto įstatymas, tačiau futbolo bendruomenei užkliuvo LFF noras anuliuoti iki šiol eitas kadencijas ir sukti skaitiklius nuo nulio.

15min kalbinti teisininkai teigė, kad toks ėjimas yra naudojimasis padėtimi ir nebūtinas.

LFF teisininkas Algimantas Šindeikis Konferencijos dalyviams, kėlusiems klausimus, pabrėžė, kad federacija iš esmės neprivalo keisti įstatų pagal Sporto įstatymą, tačiau tai yra būtina, siekiant gauti valstybės finansavimą.

Vilniaus apskrities futbolo galva Deividas Šemberas iškėlė klausimą dėl kadencijų anuliavimo.

„Svarstėme tą dalyką. Žinodami, kokia būna ataka prieš federacijos veiklą iš visuomenės... Bendras principas ką sako: teisė atgal negalioja. Jei pakeičiam įstatus šiandien, reiškia, jie galios nuo tada, kai mes juos įregistruosim. Reiškia, gali asmenys teikti tas dvi kadencijas iš eilės, pertrauka ir t.t. Mes įrašėme, kad neskaičiuojamos kadencijos, kurios buvo anksčiau, kad išvengtume nereikalingų interpretacijų. Ar skaičiuojamos, ar ne. Sporto įstatyme yra pasakyta labai aiškiai, kad yra toks reikalavimas, mes tokį ir perkeliame. Ir prirašome, kad būtų aišku, kaip dabar mes kadencijas, nuo kada skaičiuojame. Tai yra skaičiuojame nuo priėmimo naujų įstatų. Toks yra principas šituo atveju“, – dėstė A.Šindeikis.

Po atsakymų į klausimus vyko balsavimas. Kad nauji įstatai būtų patvirtinti, reikėjo 2/3 „taip“ iš Konferencijos dalyvių. „Už“ balsavo 82 asmenys, tam, kad būtų patvirtinti pakeitimai, užteko 56 balsų.

„Nauja įstatų redakcija priimta. Ačiū“, – sakė LFF prezidentas Tomas Danilevičius, o salė prapliupo plojimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius