-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo karaliui Lioneliui Messi – 30 metų. Ką jis nuveikė iki šiol?

Birželio 24 dieną Lioneliui Messi sukanka 30 metų. Penkis kartus geriausiu pasaulio futbolininku pripažintas argentinietis pasiekė amžių, kai sportininkai paprastai pradeda senti, o žaidimo lygis kristi. Vis dėlto šį sezoną L.Messi užbaigė kaip rezultatyviausias Europoje žaidžiantis futbolininkas. Pateikiame jums įdomiausius statistinius faktus iš ligšiolinės L.Messi karjeros.
Lionelis Messi
Lionelis Messi / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

30 – tokiu numeriu pažymėtais marškinėliais tuomet 17 metų, 3 mėnesių ir 22 dienų mažylis 2004 metų spalį debiutavo pagrindinėje „Barcelonos“ komandoje oficialiose rungtynėse Ispanijos lygoje prieš „Espanyol“.

2006 metais jis pakeitė savo numerį į 19-ąjį, o 2008-aisiais, kai Ronaldinho išvyko iš Barselonos, Lioneliui atiteko brazilo 10-asis numeris. Jis tapo neatsiejamu L.Messi simboliu.

7 – tiek mėnesių L.Messi prireikė, kad jis įmuštų pirmąjį įvartį žaisdamas „Barcos“ gretose. 2005 metų gegužės pirmąją po Ronaldinho perdavimo L.Messi gražiai permetė kamuolį per „Albacete“ ekipos vartininką.

Tokie įvarčiai – viena L.Messi vizitinių kortelių, ne kartą matėme, kaip argentinietis taip nuginkluoja geriausius vartininkus.

VIDEO: Pirmasis L.Messi profesionalios karjeros įvartis

90 – tiek sekundžių truko pirmosios L.Messi rungtynės Argentinos rinktinėje. 2005 metų rugpjūtį Argentinos rungtynėse su Vengrija antrajame kėlinyje pasirodęs 18-metis Messi buvo pražanga sustabdytas Vilmoso Vanczako ir susinervinęs trinktelėjo varžovui per veidą.

Mačo arbitras buvo negailestingas ir būsimajai superžvaigždei parodė tiesioginę raudoną kortelę. Iki šiol L.Messi daugiau nė karto nėra gavęs raudonos kortelės – nei tiesioginės, nei kaip antrosios geltonos per rungtynes.

VIDEO: Raudona kortelė Lioneliui Messi

30 – L.Messi turi tiek komandinių titulų, kiek jam yra metų. Su „Barcelona“ puolėjas jau 8 kartus laimėjo Ispanijos čempionatą, 5 kartus triumfavo taurės varžybose, 7 kartus laimėjo Ispanijos Supertaurę, 4 kartus laimėjo Čempionų lygą, po 3 kartus – UEFA Supertaurę ir FIFA pasaulio klubų taurę.

4 – tiek finalų su Argentinos rinktine yra pralaimėjęs L.Messi ir tai jam dažnai prikaišiojama, kaip argumentas, kodėl jis nėra geriausias visų laikų futbolininkas. Argentiniečiai pralaimėjo 2014 metų pasaulio čempionato finalą bei tris (2007, 2015 ir 2016 m.) Pietų Amerikos čempionato finalus.

Su Argentinos rinktine L.Messi 2005 metais triumfavo pasaulio jaunimo (U-20) čempionate, 2008 m. laimėjo olimpinių žaidynių auksą.

10 – tiek metų iš eilės L.Messi išrenkamas į geriausių pasaulio futbolininkų vienuolikę. Nuo 2007 metų nėra buvę, kad profesionalių futbolininkų asociacija (FIFpro) neįtrauktų L.Messi į geriausių sezono žaidėjų komandą.

0 – L.Messi su „Barcelona“ klubu tik kartą per visą sezoną neiškovojo nė vieno titulo. 2007–2008 m. klubas Ispanijos čempionate finišavo trečias, kovą dėl Ispanijos taurės ir Čempionų lygos baigė pusfinaliuose.

556 – tiek įvarčių iki šiol L.Messi jau yra pelnęs klube ir rinktinėje. Tam argentiniečiui prireikė vos 701 rungtynių. „Barcelonos“ klube jis per 583 rungtynes pelnė 507 įvarčius, Argentinos rinktinėje – 58 įvarčius per 118 mačų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi palaidojo „Real“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi palaidojo „Real“

1,217 – tiek vidutiniškai įvarčių mūsų herojus rinko per vienas rungtynes 2011–2012 m. sezone. Per visus turnyrus L.Messi įmušė net 73 įvarčius, nors sužaidė tik 60 rungtynių. Tai visų laikų Europos rekordas, tačiau vienas lauke – ne karys. Madrido „Real“ klubas tą sezoną triumfavo Ispanijos čempionate, turėdamas net 9 taškų pranašumą prieš „Barcą“.

74 – tiek įvarčių L.Messi yra pelnęs 11 metrų baudiniais. Tai yra 13 proc. jo karjeros įvarčių. Vis dėlto jis nėra itin geras baudinių mušėjas – L.Messi iki šiol realizavo 77,5 proc. baudinių ir „Barcelonos“ klube vis dažniau šią užduotį perleidžia Neymarui.

82 – tiek procentų visų įvarčių Lionelis Messi yra įmušęs savo stebuklingąja kaire koja. 462 įvarčius jis įmušė kaire koja, 77 – dešine ir tik 24 – galva. Dar du įvarčius L.Messi pelnė kitomis kūno dalimis (vienas ranka, vienas krūtine).

40+ – nuo 2008–2009 m. sezono L.Messi kasmet įmuša po 40 įvarčių ir daugiau, jei skaičiuosime ir klubą, ir rinktinę. Tris kartus per sezoną jis įmušė per 60-imt įvarčių: 2011–2012 m. – 82; 2012–2013 m. – 69; 2014–2015 m. – 62 įvarčius.

5 – L.Messi yra vienas iš dviejų Čempionų lygos dalyvių, per vienas rungtynes įmušusių penkis įvarčius. 2012 metais „Barcelona“ net 7:1 sunaikino Lėverkuzeno „Bayer“ klubą.

VIDEO: Penki L.Messi įvarčiai į „Bayer“ vartus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius