-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Futbolo žvaigždės gedi Anapilin išėjusio futbolo genijaus: „Pasaulis neteko legendos“

Futbolo pasaulį trečiadienio vakarą sukrėtė netektis – mirė legendinis argentinietis Diego Maradona. Į liūdną žinią sureagavo didelė dalis futbolo bendruomenės.

60-ąjį jubiliejų spalio pabaigoje minėjęs D.Maradona mirė savo namuose Argentinoje. Anot pirminių pranešimų, legendiniam futbolininkui sustojo širdis.

Tragiškos netekties sukrėstos futbolo žvaigždės ir klubai suskubo atiduoti pagarbą Anapilin išėjusiai legendai.

D.Maradona kone visą karjerą buvo lyginamas su kitu legendiniu XX a. futbolininku Pele. 80-ąjį jubiliejų šiemet minėjęs brazilas išgirdęs apie argentiniečio mirtį išleido trumpą pranešimą.

VIDEO: Prisiminkite legendinio futbolininko Diego Maradonos gyvenimą: „Pastebėti kamuolį ir jį vytis – tai padaro mane laimingiausiu žmogumi pasaulyje“

„Kokia liūdna žinia. Praradau gerą draugą, o pasaulis prarado legendą. Dar daug galėčiau pasakyti, bet dabar tik palinkėsiu, kad Dievas suteiktų tavo šeimai stiprybės. Vieną dieną spardysime kamuolį danguje“, – išlydėdamas savo gerą bičiulį sakė Pele.

D.Maradona per karjerą vilkėjo septynių klubų aprangą, bet daugelis jį prisimena su žydrai-baltais Argentinos rinktinės marškinėliais.

Svarbiausia futbolo genijaus komanda D.Maradoną išlydėjo gražiais žodžiais.

„Viso, Diego. Tu amžinai išliksi kiekvieno futbolo pasaulio nario širdyje“, – teigiama Argentinos rinktinės pranešime.

Dar vienas brazilas Romario, prieš kurį D.Maradonai ne sykį teko žaisti aikštėje, pavadino argentinietį geriausiu savo matytu futbolininku.

„Mano draugas išėjo. Maradona, legenda! Argentinietis, užkariavęs pasaulį su kamuoliu prie savo kojų, o taip pat ir savo džiaugsmu bei unikalia asmenybe. Jau ne sykį sakiau, kad iš tų, ką mačiau žaidžiančius, jis buvo geriausias“, – rašė legendinis brazilas.

D.Maradoną išlydi ne tik praeities, bet ir dabarties žvaigždės. Ryškiausias Argentinos šių dienų talentas Lionelis Messi ne tik augo stebėdamas D.Maradonos žaidimą, bet ir buvo treniruojamas jo Argentinos rinktinėje.

„Labai liūdna visiems argentiniečiams ir futbolui. Jis palieka mus, bet nepalieka pasaulio, nes Diego liks amžinai. Saugosiu nuostabius momentus, kuriuos su juo patyriau. Noriu pareikšti užuojautą jo šeimai ir draugams. Ilsėkis ramybėje“, – rašė „Barcelona“ lyderis ir D.Maradonos įpėdinis.

Gražią žinutę D.Maradonai skyrė ir portugalas Cristiano Ronaldo.

„Šiandien aš atsisveikinu su draugu, o pasaulis atsisveikina su genijumi. Vienas geriausių visų laikų futbolininkų. Nepakartojamas kamuolio burtininkas. Jis išėjo per anksti, tačiau paliko už savęs įspūdingą palikimą ir skylę, kurios niekas niekada neužpildys. Ilsėkis ramybėje, meistre. Tu niekada nebūsi pamirštas“, – rašė Turino „Juventus“ žvaigždė.

Skambiausią karjeros pergalę D.Maradona pasiekė 1986-aisiais, kai tapo pasaulio čempionu. Pakeliui link šio triumfo argentiniečio komanda išmetė ir Angliją, o tose rungtynėse, paženklintose skandalinguoju D.Maradonos „Dievo rankos“ įvarčiu, žaidė ir Gary Linekeris, pelnęs vienintelį anglų įvartį.

„Jis neabejotinai geriausias mano kartos žaidėjas ir galbūt net geriausias visų laikų futbolininkas. Jis nugyveno palaimintą, bet neramų gyvenimą. Tikiuosi, kad patekęs į Dievo rankas jis pagaliau ras ramybę“, – rašė anglas.

Nuotraukomis, jautriais žodžiais ir užuojauta dalijosi ir daugiau futbolo ir sporto įžymybių ar klubų, kuriems atstovavo arba prieš kuriuos žaidė D.Maradona:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius