-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gėdingas ir siaubingas sprendimas“: teisėjas atšaukė, įskaitė ir dar kartą atšaukė įvartį

Anglijos „Premier“ lygos 26-ojo turo rungtynės tarp „West Brom“ ir „Brighton“ vienuolikių neapsiėjo be skandalo, o kritikos strėlės iš svečių komandos lėkė tiesiai į rungtynių arbitrą Lee Masoną, kuris taip ir neapsisprendė – įskaityti įvartį, ar ne.
„West Brom“ ir „Brighton“ susitikimas Anglijoje
„West Brom“ ir „Brighton“ susitikimas Anglijoje / „Scanpix“ nuotr.

Šeimininkai „West Brom“ futbolininkai pirmieji išsiveržė į priekį jau 11 min., kuomet įvartį pelnė gynėjas Kyle'as Bartley, tačiau įdomybės šiame mače tik prasidėjo.

30 min. greitai baudos smūgį atlikęs „Brighton“ gynėjas Lewisas Dunkas patupdė kamuolį šeimininkų vartų tinkle, tačiau jau po kelių akimirkų suskubo prie mačo arbitro Lee Masono aiškintis, kodėl šis įvartis nebuvo įskaitytas.

Įdomu tai, kad patyręs teisėjas greitai pakeitė savo sprendimą ir rezultatas tapo 1:1, tačiau ir tai buvo dar ne viskas, mat galiausiai įsikišo VAR ir įvartis visgi buvo anuliuotas.

Nors paleista rungtynių kontrolė iš arbitro pusės po mačo stipriai įsiutino „Brighton“ ekipą, rezultatu 0:1 pralaimėjusios „žuvėdros“ pergalę iškovoti galėjo net ir be skandalingojo įvarčio – svečiai pramušė net du 11 metrų baudinius.

19 min. nepasižymėjo Pascalis Grossas, o 75 min. – Danny Welbeckas.

„Paklausiau teisėjo – ar galiu mušti? Šis davė signalą švilpuku ir aš smūgiavau į vartus, – situaciją po dvikovos aiškino L.Dunkas. – Kodėl arbitras negali žengti ir viešai pasikalbėti su spaudos atstovais taip, kaip tą darau aš? To niekada nebus, nes jie slepiasi už savo burbulo.

Nemanau, kad teisėjas žinojo, ką daro. Jis įskaitė įvartį. Kodėl jis taip padarė? Nesupratau, kodėl galiausiai įsikišo VAR.“

„Brighton“ klubo kapitonas Lee Masono sprendimus įvardijo kaip „gėdingus ir siaubingus“ bei pripažino, kad arbitras tą akimirką absoliučiai prarado mačo kontrolę.

49-erių anglas pagrindiniu teisėju Anglijos „Premier“ lygoje dirba nuo 2006 metų, tačiau tai nebe pirma kontroversiška situacija, į kurią įsipainioja Lee Masonas.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius