Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gianniui Infantino – Europos futbolo klubų įspėjimas

Europos futbolo klubų asociacija (ECA) penktadienį pasveikino šveicarą Gianni Infantino su pergale FIFA prezidento rinkimuose, tačiau pasiuntė aiškią žinią dėl galimų pasikeitimų pasaulio futbolo čempionate.
Gianni Infantino
Gianni Infantino / „Scanpix“ nuotr.

Penktadienį antrajame FIFA prezidento rinkimų rate G.Infantino surinko 115 balsų iš 207 galimų ir paprastos daugumos principu triumfavo rinkimuose. Šeichas Salmanas bin Ebrahimas al-Khalifa gavo 88 balsus.

G.Infantino prieš rinkimus garsiai kalbėjo, kad jam tapus FIFA prezidentu, pasaulio futbolo čempionato dalyvių skaičius padidėtų nuo 32 iki 40. ECA pasiuntė aiškią žinią – ji prieš.

„Mes tikimės su naujuoju futbolo vadovu bendradarbiauti skaidriai, demokratiškai ir naudingai, kad tai pasitarnautų futbolui. Kaip svarbi pasaulinio futbolo dalis, ECA tikisi kartu su FIFA kurti ateities futbolo veidą, taip pat tiesiogiai dalyvauti sprendimų priėmime. ECA aiškiai pasisako prieš planus didinti pasaulio futbolo čempionato dalyvių skaičių“, – rašoma ECA pareiškime.

ECA vadovaujantis „Bayern“ vykdomasis direktorius Karlas-Heinzas Rummenigge'as pakomentavo šį pranešimą:

„Visi – klubai, nacionalinės futbolo federacijos – yra atsakingos už žaidėjus. Mes pasiekėme tašką, kai nebegalime dar daugiau užkrauti žaidėjų. FIFA privalo prisiimti atsakomybę už žaidėjų sveikatą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius