Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Grandų vargai taurėse: „Juventus“ gelbėjosi pratęsime, „Barca“ – baudinių serijoje

Trečiadienio vakarą vargo savo šalių taurių turnyruose turėjo ne tik sensacingą pralaimėjimą patyręs Miuncheno „Bayern“, bet ir Turino „Juventus“ bei „Barcelona“ klubai. Tiesa, priešingai nei bavarai, šios dvi ekipos išsigelbėjo ir žengė tolyn.
„Barcelona“ futbolininkų triumfas
„Barcelona“ futbolininkų triumfas / „Scanpix“ nuotr.

„Juventus“ Italijos taurės aštuntfinalyje tik po pratęsimo 3:2 palaužė „Genoa“ futbolininkus.

„Senoji senjora“ turėjo net dviejų įvarčių persvarą po ankstyvo Dejano Kulusevskio (2 min.) ir Alvaro Moratos (23 min.) įvarčių, bet Lennartas Czyborra (28 min.) ir Filippo Melegoni (74 min.) tiksliais smūgiais išlygino rezultatą ir išplėšė pratęsimą.

„Juvę“ nuo sensacingo pralaimėjimo išgelbėjo Hamza Rafia, pasižymėjęs 104-ąją minutę pratęsime ir išplėšęs Turino klubui bilietą į ketvirtfinalį.

„Scanpix“ nuotr./Hamzos Rafios triumfas
„Scanpix“ nuotr./Hamzos Rafios triumfas

Jame „Juventus“ laukia akistata prieš „Sassuolo“ arba „Spal“ klubą.

Dar dramatiškesnę pergalę pasiekė „Barca“.

Katalonai Ispanijos Supertaurės varžybų pusfinalyje tik po baudinių serijos 3:2 nugalėjo San Sebastiano „Real Sociedad“ ekipą. Pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas baigėsi lygiosiomis 1:1.

„Barcą“ 39-ąją į priekį nuostabiu smūgiu galva išvedė Frenkie De Jongas, bet po to paties olando žaidimo ranka 51-ąją minutę į katalonų vartus buvo skirtas baudinys. Jį užtikrintai realizavo Mikelis Oyarzabalis.

Komandoms daugiau nepelnius įvarčių nei antrajame kėlinyje, nei pratęsime, rungtynės nusikėlė į dramatiškai susiklosčiusią baudinių seriją.

Joje herojaus kostiumą užsivilko vartininkas Marcas-Andre Ter Stegenas. Vokietis atlaikė pirmuosius du „Real Sociedad“ futbolininkų smūgius, o katalonai šventė nepaisant ryškių žvaigždžių nesėkmių mušant baudinius – pirmas smūgiavęs F.De Jongas pataikė į virpstą, o Antoine'as Griezmannas pykštelėjo virš vartų.

Lemiamą katalonų smūgį atliko jaunasis saugas Riqui Puigas. Be jo tiksliai smūgiavo ir Ousmane'as Dembele bei Miralemas Pjaničius.

„Barca“ pusfinalyje vertėsi be traumą patyrusio lyderio Lionelio Messi.

Supertaurės finale Sevilijoje „Barcai“ iššūkį mes Madrido „Real“ arba Bilbao „Athletic“ klubai. Jie rytoj aiškinsis santykius antrajame pusfinalyje Malagoje.

Finalo rungtynės bus žaidžiamos sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius