Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Stumbro“ atimta A lygos licencija, bet vilties klubas dar turi

LFF Licencijavimo komitetas priėmė sprendimą iš Kauno „Stumbro“ klubo atimti A lygos ir I lygos licencijas.
„Stumbro“ futbolininkai atsisakė žaisti
„Stumbro“ futbolininkai atsisakė žaisti / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

LFF praneša, kad Licencijavimo komitetas nustatė, jog anksčiau klubo turėti pažeidimai sporto, personalo, infrastruktūros ir finansinių kriterijų srityse nebuvo ištaisyti ir priėmė sprendimą atšaukti klubo A lygos ir I lygos licencijas.

Tiesa, nors klubas licencijų neteko, anot LFF generalinio sekretoriaus Edgaro Stankevičiaus, „Stumbras“ turi galimybę tęsti abejas varžybas išimties tvarka, su sąlyga, jog įvykdys Lietuvos futbolo federacijos iškeltus reikalavimus.

„Suprantame dabartinę klubo situaciją ir išgirdome jo siekius ištaisyti finansinę situaciją. Dabar jiems buvo įvesta prievolė atsiskaityti su pagrindiniais kreditoriais, įskaitant LFF, už stadiono nuomą, LFTA, administracijos darbuotojais ir žaidėjais, VMI, Sodra, iki liepos 27 dienos, kai užsidaro žaidėjų perėjimų langas.

Kitu atveju, klubas neteks teisės dalyvauti LFF organizuojamose varžybose. Dėl LFF Drausmės kodekso pažeidimų, „Stumbrui“ įvestas draudimas registruoti naujus žaidėjus, tačiau jeigu jie įvykdys finansinius įsipareigojimus ankščiau, bus svarstomas draudimo panaikinimas“, – sakė E. Stankevičius.

LFF vadovas pridėjo, jog tiek federacija, tiek kiti klubai sutiko padėti klubui atsižvelgiant į varžybų vykdymo pakeitimus, bet laukiama konkrečių veiksmų iš klubo: „Stumbras“, savo ruožtu, taip pat turės pateikti motyvuotą prašymą Vykdomajam komitetui dėl tolesnio varžymosi A lygos ir I lygos čempionatuose išimties tvarka.

Dabar bendraujame su A lygos klubais, kurie sutiko perkelti ateinančias dvejas „Stumbro“ rungtynes į vėlesnį laiką, tad teoriškai A lygoje jie žaistų pirmąsias rungtynes rugpjūčio 3 dieną. Norime padėti „Stumbrui“, bet privalome sekti progresą ir matyti krizės valdymo sprendimus iš paties klubo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius