-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išgirdus V.Dambrausko „ne“, LFF žvilgsnis – į Kauno rajoną

Lietuvos futbolo federacija tęsia nacionalinės rinktinės vyriausiojo trenerio paieškas. Nors prioritetiniu LFF variantu išlieka Valdas Dambrauskas, beveik neabejojama, jog su geriausiu šalies strategu susitarti nepavyks. Tai puikiai suvokiantys federacijos vadovai turi ir „planą B“. 15min žiniomis, jis – Andrius Skerla.
Andrius Skerla ir Valdas Dambrauskas
Andrius Skerla ir Valdas Dambrauskas / fkzalgiris.lt nuotr.

Praėjusią savaitę LFF vadovai kalbėjosi su V.Dambrausku ir dar kartą pasiūlė jam užimti karščiausią Lietuvos futbolo kėdę, tačiau 45-erių treneris iš Pakruojo pakartojo tai, ką buvo sakęs ne kartą.

Strategas norėtų ir toliau tęsti darbus klubiniame futbole, taigi teiks pirmenybę būtent pasiūlymams iš kitų šalių.

15min žiniomis, V.Dambrauskas jau yra sulaukęs susidomėjimo iš užsienio.

Tačiau LFF ir toliau nepraranda vilčių prie komandos vairo matyti trenerį lietuvį.

Apie tai, jog yra kitų variantų lietuvių, duodamas interviu 15min, buvo užsiminęs ir LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Iš likusių mūsų šalies futbolo specialistų federacijos vadovai prie komandos vairo labiausiai norėtų matyti A.Skerlą.

45-erių vilnietis tik pernai pradėjo vyriausiojo trenerio karjerą, bet jau dabar yra įvardijamas kaip vienas talentingiausių šalies futbolo specialistų.

Šiemet jo treniruojamas Kauno rajono „Hegelmann“ žengia antras A lygoje ir pasiekė LFF taurės finalą, kuriame sekmadienį tik po pratęsimo pralaimėjo Vilniaus „Žalgiriui“.

Tiesa, išlaikyti strategą norėtų ir „Hegelmann“. 15min žiniomis, Kauno rajono klubas netgi yra pasiruošęs siūlyti treneriui kur kas pelningesnę sutartį, ypač jei komanda baigs čempionatą europinėse pozicijose.

Elijaus Kniežausko nuotr./Andrius Skerla
Elijaus Kniežausko nuotr./Andrius Skerla

Pats treneris irgi yra patenkintas darbu Kauno rajone.

Kita vertus, A.Skerlos sutartis su „Hegelmann“ baigiasi po šio sezono, tad LFF čia įžvelgia galimybę.

Pats A.Skerla apie galimybę tapti vienu jauniausių visų laikų nacionalinės komandos trenerių kol kas kalba atsargiai.

„Šias kalbas girdžiu pirmą kartą, tad ir tokių perspektyvų vertinti kol kas nenoriu. Šiuo metu turiu sutartį su „Hegelmann“ klubu, kalbamės dėl ateities ir tikiu, jog rasime bendrą susitarimą. Kas dėl rinktinės? Manau, kad bet kuriam treneriui tai yra labai didelis iššūkis. Šią savo nuomonę esu išsakęs ne kartą. Man atrodo, kad šį postą turėtų užimti treneris su didele patirtimi, su geromis įžvalgomis. Aš dar esu jaunas treneris, man reikia dar daug mokytis. Tą ir darau. Gal kada ateis ta diena ir būsiu tarp kandidatų, bet šiuo metu tai įsivaizduoti sunku. Dabar rinktinei yra sunkus laikotarpis, reikia palaipsniui bristi iš duobės, kurioje esame. Reikia suprasti, kad bet kuris treneris, kuris perims komandą, iš karto nerodys rezultato. Čia reikalingas kryptingas darbas“, – savo galimybes treniruoti komandą 15min komentavo A.Skerla.

Priminsime, kad A.Skerla buvo ilgametis Lietuvos rinktinės gynėjas, 1996–2011 metais už nacionalinę komandą sužaidęs 84 mačus ir pelnęs 1 įvartį.

Trenerio karjerą vilnietis pradėjo vos tik pakabinęs sportinius batelius ant vinies – 2014-aisiais. Tuo metu jis tapo Vilniaus „Žalgirio“ trenerių štabo nariu, kuriam vadovavo V.Dambrauskas.

„Hegelmann“ strategu A.Skerla buvo paskirtas pernai ir debiutiniame šio klubo sezone A lygoje užėmė penktąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius