Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos futbolo lyga blokuoja Neymaro perėjimą – kaltina PSG finansiniu dopingu

Neymaro perėjimo iš „Barcelona“ klubo į „Paris Saint-Germain“ istorijoje galutinis taškas dar toli gražu nepadėtas. Paryžiaus klubas jau rengia iškilmingą puolėjo sutikimą Prancūzijos sostinės gatvėmis, tačiau Ispanijos futbolo lyga („Primera“) blokuoja bandymą įsigyti puolėją.
Neymaras
Neymaras / „Scanpix“ nuotr.

Ispanijos futbolo lygos prezidentas Javieras Tebas atsisako priimti PSG norimą sumokėti 222 mln. eurų išpirką, kuri išlaisvintų Neymarą nuo kontrakto su „Barca“.

Katalonai niekada neplanavo parduoti vieno savo lyderių, tačiau pagal Ispanijos taisykles, PSG klubui sumokėjus sutartyje nurodytą išpirkos sumą, „Barca“ negali priversti žaidėjo likti.

Ispanijoje „clausula“ vadinama išlyga reiškia, kad bet kuris klubas, turintis Neymaro sutikimą žaisti jų komandoje, tiesiog perveda nurodytą sumą į Ispanijos futbolo federacijos sąskaitą, kuri vėliau nukreipia pinigus klubui. Tačiau Ispanijos futbolo lyga atsisako PSG pinigus priimti.

Priežastis – PSG jų tiesiog neturi. Anot J.Tebaso, PSG bandymas įsigyti Neymarą už 222 mln. eurų sumą neatitinka UEFA finansinio skaidrumo taisyklių (Financial Fair Play – FFP).

Kalbant labai paprastai – FFP nurodo, kad klubai negali išleisti daugiau pinigų nei uždirba.

Anot Ispanijos žiniasklaidos, lygos atstovai susitiko su PSG teisininkais ir pamatė, kad paryžiečių lėšos yra įtartinos kilmės. Anot J.Tebaso, PSG nuolat gauna niekuo neparemtas finansines injekcijas, kurios nesusijusios su futbolo veikla.

„Scanpix“ nuotr./„Barcelona“ darbuotojai kabina komandos plakatą prieš naują sezoną – jame nebėra Neymaro.
„Scanpix“ nuotr./„Barcelona“ darbuotojai kabina komandos plakatą prieš naują sezoną – jame nebėra Neymaro.

J.Tebas prancūzų klubo finansavimo modelį pavadino finansiniu dopingu.

Pavyzdžiui neseniai klubas gavo 200 mln. eurų iš Kataro turizmo informacijos biuro. Yra ir daugiau sutarčių, kurios pavadintos tiesiog „rėmimu“, tačiau pinigai į PSG ateina iš valstybinio sektoriaus Kataro įmonių. PSG klubą nuo 2012 metų valdo Kataro kompanija „Oryx Qatar Sports Investments“.

„Sky Sports“ teigimu, Ispanijos futbolo lyga negali stabdyti žaidėjo perėjimo remdamasi tokiais argumentais – tai tiesiog ne jų jurisdikcija. Vis dėlto J.Tebas ir Ispanijos lyga žada tokį elgesį skųsti UEFA bei Šveicarijoje reziduojančiam Sporto arbitražo teismui (CAS).

„Nieko blogo, kai klubas turi realias pajamas ir jas investuoja į žaidėjų pirkimą. Tačiau blogai, kai klubas pučia rinką sumomis, kurios gaunamos pažeidžiant FFP taisykles ir Europos Sąjungos taisykles.

Mes skųsime ne konkrečiai PSG klubą ar Neymaro sandėrį. Skundas bus teikiamas, nes tokie klubai, kurie gauna pinigus iš valstybė, grasina futbolo stabilumui ir sąžiningam varžymuisi“, – „Mundo Deportivo“ sakė J.Tebas.

Neymaras jau praėjo medicininę patikrą ir galėtų pasirašyti sutartį su PSG, tačiau negali to daryti, kol „Barcelona“ ekipos nepasieks išpirka. Dėl šios situacijos vienodai kenčia tiek prancūzų ekipa, tiek katalonai, kurie jau susitaikė su žaidėjo netekimu, tačiau negauna pinigų, už kuriuos galėtų įsigyti naujokų.

Europoje futbolininkų perėjimų langas užsidaro paskutinę rugpjūčio dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius