Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingai iškovotą titulą J.Martinsas paskyrė skaudžią netektį išgyvenančiam kapitonui

Joao Martinsas atvedė „Panevėžio“ komandą į dar vieną skambią pergalę. Pernai panevėžiečiai kiek netikėtai laimėjo LFF Taurę, o šeštadienio popietę po reto grožio rungtynių ir didvyriško traumuoto vartininko pasirodymo baudinių serijoje nukovė Vilniaus „Žalgirį“ bei į viršų kėlė Supertaurę.
Joao Martinsas
Joao Martinsas / nuotr. LFF/Elvio Žaldario

Vasario pabaigoje turėjo vyti Supertaurės mačas, juo turėjo būti atidarytas Lietuvos futbolo sezonas, tačiau COVID-19 atvejai abiejose komandose sujaukė planus.

Šįkart komandos testuotos nebuvo, mūšis dėl pirmojo sezono titulo įvyko, o „Panevėžys“ pademonstravo charakterį.

Po Tomislavo Kišo dviejų įvarčių 31-ąją ir 37-ąją minutėmis „Žalgiris“ pirmavo 2:0, bet prieš pat pertrauką Ernestas Veliulis realizavo Elivelto uždirbtą 11 metrų baudinį ir įtampa vėl įkaito.

Elivelto, vėliau išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju, išlygino rezultatą 49-ąją minutę, kai sužaidė puikiai prieš keletą varžovų ir galingu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą.

Pratęsimo Supertaurės rungtynėse nėra, tad J.Martinsas prieš pat antrojo kėlinio pabaigą išėmė 18-metį vartininką Daną Šimkevičių ir vietoje tarp virpstų pastatė vis dar traumą besigydantį Rafaelį Broetto.

Ir šis ėjimas pasiteisino su kaupu. Net keturis iš šešių varžovų smūgių atrėmė vartininkas iš Brazilijos, nors jau po pirmų šuolių vos galėjo paeiti.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Supertaurė: Vilniaus „Žalgiris“ - „Panevėžys“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Supertaurė: Vilniaus „Žalgiris“ - „Panevėžys“

Galiausiai Matheusas Bissi uždarė seriją tiksliu smūgiu ir „Panevėžys“ šoko triumfo šokį LFF stadione.

VIDEO: FK „PANEVĖŽYS“ - OPTIBET LFF SUPERTAURĖS LAIMĖTOJAI

J.Martinsas spaudos konferencijos metu paskyrė šią pergalę Pauliui Janušauskui, kuris, pasak trenerio, išgyvena skaudžią netektį šeimoje.

„Mes visi kentėjome dėl jo netekties, nes esame kaip šeima. Linkime stiprybės jam ir jo šeimai“, – sakė treneris iš Portugalijos.

J.Martinsas akcentavo pergalės svarbą ir teigė, jog tai yra itin svarbus momentas klubo istorijoje.

Norėjau, kad tai būtų superžaidėjų superrungtynės. Taip ir buvo

„Norėjau, kad tai būtų superžaidėjų superrungtynės. Taip ir buvo. Tai nebuvo vienos komandos rungtynės, žaidime buvo balansas. Vienas iš šiandienos laimėtojų yra ir visas Lietuvos futbolas. Rezultatas palankus mums, manau, kad jo tokio nusipelnėme. O žinoma, baudinių serijoje gali nutikti bet kas“, – kalbėjo „Panevėžio“ strategas.

J.Martinsas, paklaustas apie D.Šimkevičiaus pakeitimą R.Broetto prieš pat seriją, teigė nenorįs išskirti konkrečių žaidėjų pasirodymų.

„Labai dėl visų žaidėjų džiaugiuosi, džiaugiuosi net ir dėl tų, kurie nežaidė šiandien. Esu užtikrintas, kad mūsų didžiausia jėga yra buvimas kartu. Mums nerūpi, kas žaidžia, mes pasitikime visais žaidėjais. Kiekvienas žaidėjas šiai komandai labai svarbus“, – tikino nugalėtojų vairininkas.

Jis pasakojo, kad planas leisti į aikštę R.Broetto baudinių serijai buvo parengtas iš anksčiau, tačiau galutinis sprendimas vis tik buvo priimtas jau rungtynių metu.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Supertaurė: Vilniaus „Žalgiris“ - „Panevėžys“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Supertaurė: Vilniaus „Žalgiris“ - „Panevėžys“

„Jei jis yra protokole, reiškia yra pasiruošęs. Gal jis nežaidė visų rungtynių, bet yra pasiruošęs padėti kurį laiką. Būtų neteisinga kalbėti apie 10 jo nuostabių minučių, bet nekalbėti apie 90 ar daugiau nuostabių Dano minučių“, – R.Broetto nuostabaus pasirodymo nenorėjo išskirti J.Martinsas.

Portugalas be galo džiaugėsi titulu, tačiau apgailestavo, kad komanda negalės deramai jo atšvęsti dėl karantino reikalavimų.

„Norėtume, kad galėtume atšvęsti, nes to nusipelnėme. Kartais tu sezoną dirbi dėl tokių momentų. Gal kai kuriems žaidėjams tokia proga bus tik kartą gyvenime. Man nepatinka, kad komandos, pasiekusios tikslą, tos pergalės nepamini. Mes dirbame dėl ypatingų momentų. Taurės laimėjimas yra būtent toks. Nusipelnėme šventęs, bet turime švęsti viduje“, – šypsojosi J.Martinsas.

Naudingiausiu žaidėju išrinktas Elivelto akcentavo, jog labai svarbu buvo nesutrikti ir nepasiduoti po dviejų „Žalgirio“ įvarčių.

„Gerai, kad įmušėme prieš pertrauką, tai suteikė jėgų antrai pusei. Tai buvo apylygės rungtynės. Gerai mušėme baudinius ir, tikiu, nusipelnėme pergalės“, – sakė brazilas.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Supertaurė: Vilniaus „Žalgiris“ - „Panevėžys“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Supertaurė: Vilniaus „Žalgiris“ - „Panevėžys“

Vilniaus „Žalgiryje“ ne vieną sezoną praleidęs Elivelto neslėpė, kad žaisti prieš komandą, kuri anksčiau buvo namai, yra ypatingas jausmas.

„Motyvacijos tikrai netrūko. Atlikome puikų darbą. Daug dirbome, daug kovėmės. Manau, visi iš mūsų nusipelnė šio titulo, – kalbėjo futbolininkas. – Kiekvienas žinome savo atsakomybes. Turime gerą komandą, gerą trenerį, tobulėjame išvien ir kiekvieną dieną, per kiekvieną treniruotę ir kiekvienas rungtynes. Esame šeima. Žaidžiau daug komandų, bet ši yra ypatinga, jaučiuosi čia labai komfortiškai. Neabejoju, kad daug galime pasiekti kartu. Turime daug pasitikėjimo savo jėgomis ir nieko nebijome. Žaidžiame savo futbolą, treneris nuima spaudimą, o tai galite tai matyti ir aikštėje.“

Kai Vladimiras Čeburinas žengė į spaudos konferencijų salę, visas LFF stadionas skambėjo nuo „Panevėžio“ triumfo dainų rūbinėje.

Kazachas, tapęs didvyriu Marijampolės „Sūduvoje“, dar turės palaukti savo pirmojo titulo su žaliai baltais kariais.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Supertaurė: Vilniaus „Žalgiris“ - „Panevėžys“
Arno Strumilos / 15min nuotr./Supertaurė: Vilniaus „Žalgiris“ - „Panevėžys“

„Pirmos 10-15 minučių buvo chaotiškos, buvo sudėtinga sukontroliuoti rungtynes, o tada įkrito pirmieji įvarčiai. 11 metrų baudinys į mūsų vartus buvo pirmas skambutis, kuris grąžino varžovus į rungtynes. Antrajame kėlinyje atrodė, kad grįžome į ritmą, bet tada krito ir antras įvartis. Keitimai lyg ir grąžino iniciatyvą mums, bet varžovai toliau kūrė ir net galėjo uždaryti rungtynes. 11 metų baudinių seriją vadinti loterija – neteisinga. Edvinas Gertmonas puikiai žaidė, bet teko pripažinti pralaimėjimą“, – kalbėjo V.Čeburinas.

Elvio Žaldario nuotr./Vladimiras Čeburinas
Elvio Žaldario nuotr./Vladimiras Čeburinas

Kazacho teigimu, baudinių serijoje smūgis į virpstą ar pro šalį yra žaidėjo pralaimėjimas, o atmuštas kamuolys – vartininko pergalė.

Vis tik V.Čeburinas pripažino, kad karjeroje dar nebuvo susidūręs su tokia situacija, kai komanda nesugeba realizuoti net 4 smūgių iš 6.

15min paklaustas apie tai, kokias pamokas gali „Žalgiris“ pasiimti iš šio skaudaus pralaimėjimo, treneris pabrėžė, jog Supertaurė yra vienerių rungtynių finalas.

„Pasidariau sau nemažai pastabų, bet dabar išvadas daryti labai sudėtinga. Keista tendencija, kad profesionalūs futbolininkai, žaidžiantys tokiame lygyje ne pirmus metus, vis dar jaudinasi. Jie darė klaidas, kurių treniruotėse nebūna. Atlikdavo gerus sprendimus, bet ir labai daug klysdavo“, – stebėjosi „Žalgirio“ treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius