Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 23 /2017 04 24

Įspūdingas „El Clasico“ futbolas: Lionelio Messi įvartis per pridėtą laiką užtildė Madridą

Ispanijos sostinėje Madride – liūdnas vakaras. Antrajame sezono „El Clasico“ vietos „Real“ futbolininkai būdami dešimtiese išlygino rezultatą, tačiau Lionelio Messi magija per pridėtą laiką atnešė „Barcelona“ klubui pergalę 3:2.
Lionelis Messi palaidojo „Real“
Lionelis Messi palaidojo „Real“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai buvo 500-asis „Barcelona“ simbolio įvartis klube – didžiulės svarbos smūgis. Po šio mačo katalonai Ispanijos čempionato turnyro lentelės viršuje susilygino taškais su „Real“, tačiau pastarieji turi vieną mačą atsargoje.

Nors prieš mačą „Karališkasis klubas“ buvo laikomas favoritu dėl puikios pastarųjų savaičių formos. Rungtynių pradžioje šeimininkai buvo aktyvesni ir pavojingesni.

Įvartį „Real“ pasiekė sužaidus pusvalandį, kai po kampinio katalonų baudos aikštelėje kilusia sumaištimi pasinaudojo Casemiro. Vis dėlto jau po penkių minučių L.Messi labai gražioje atakoje atstatė lygybę.

Nepaisant gražių įvarčių ir fantastiško futbolo, tai buvo vartininkų vakaras. Katalonų vartus ginantis vokietis Marcas-Andre Ter Stegenas atmušė net 14 varžovų smūgių – keli jų buvo tikrai sunkiai suvokiami. Kitoje pusėje „Real“ užnugarį gynęs Keyloras Navasas atmušė 9 smūgius.

Statistika
Statistika

Antrojo kėlinio pradžioje „Real“ surengė kelias labai pavojingas atakas, tačiau į priekį jiems neleido išsiveržti M.A.Ter Stegenas.

Įvartis galiausiai krito į „Real“ vartus, kai puikiu tolimu smūgiu 73-ąją minutę K.Navasui šansų nepaliko Ivanas Rakitičius.

Netrukus „Real“ ištiko rimta bėda. Už grubią pražangą prieš L.Messi iš aikštės buvo išvytas komandos kapitonas Sergio Ramosas. „Real“ ant suolo neturėjo nė vieno vidurio gynėjo, be to, ekipai reikėjo įvarčio.

Į aikštę netikėtai mestas kolumbietis Jamesas Rodriguezas 85-ąją min. po fantastiškai žaidusio Marcelo perdavimo išlygino rezultatą. Tačiau Madridas džiaugėsi neilgai.

Paskutinėmis pridėto laiko akimirkomis „Barca“ didelėmis pajėgomis pasileido į ataką, kur Jordi Alba pastebėjo įkertantį L.Messi ir argentiniečio įvartis nutildė „Santiago Bernabeu“.

L.Messi su 23 įvarčiais liko visų laikų rezultatyviausiu „El Clasico“ žaidėju, tačiau susitikime su „Real“ nebuvo įmušęs šešeriose pastarosiose rungtynėse.

ĮVARČIAI

Casemiro 1:0
L.Messi 1:1
I.Rakitičius 1:2
J.Rodriguezas 2:2
L.Messi 2:3

„Real“ – „Barcelona“ 2:3 (1:1)

Antrasis kėlinys:

90+2 min. ĮVARTIS! LIONELIS MESSI. Paskutinėmis akimirkomis penki „Barcelona“ žaidėjai nurūko į ataką, J.Alba pamatė įkertantį L.Messi, kuris įmušė pergalingą įvartį.

89 min. „Real“ po įvarčio užsivedė ir atakavo. Puikus M.Asensio smūgis baigėsi jau dešimtuoju M.A.Ter Stegeno atmušimu.

86 min. ĮVARTIS! JAMESAS RODRIGUEZAS. Aikštėje tik pasirodęs kolumbietis sulaukė puikaus perdavimo iš Marcelo ir iš arti įmušė įvartį.

82 min. Paskutinis Z.Zidane'o keitimas – vietoj K.Benzema įleido J.Rodriguezą.

80 min. OHO! G.Pique po komandos draugo perdavimo būdamas vos du metrai iki vartų pataikė tiesiai į K.Navasą.

78 min. RAUDONA KORTELĖ – SERGIO RAMOSAS išvytas. „Real“ kapitonas aikštės viduryje be ceremonijų įčiuožė tiesiai į L.Messi. Teisėjas buvo negailestingas.

74 min. ĮVARTIS! IVANAS RAKITIČIUS. Kamuolys atšoko už baudos aikštelės ir kroatas nedvejodamas pasiuntė stiprų smūgį į vartus.

70 min. Du keitimai. „Real“gretose M.Kovačičius pasirodė aikštėje vietoj Casemiro. „Barcelona“ ekipoje A.Gomesas pakeitė Paco.

66 min. C.Ronaldo griebėsi už galvos. Po puikios atakos portugalas vos iš kelių metrų vienas prieš vartininką mušė virš vartų.

59 min. K.NAVASAS! „Real“ vartininkas fantastišku šuoliu atmušė G.Pique smūgį galva.

56 min. Casemiro užsidirbo jau ketvirtąją pražangą. Prieš pat šį epizodą Paco pataikė tiesiai į vartininko koją turėdamas daug laisvės aplink save.

54 min. Ir vėl M.A.Ter Stegenas! „Barcelona“ vartininkas traukė viską. K.Benzema smūgiavo iš poros metrų galva po skersuoto perdavimo, tačiau pataikė į vartininką.

49 min. M.A.Ter Stegenas ir vėl išgelbėjo komandą nuo tolimo T.Krooso šūvio.

47 min. Puikus G.Pique žaidimas gynyboje išgelbėjo katalonus nuo garantuoto įvarčio. Gynėjas laiku sureagavo į M.Asensio skersuotą kamuolį į baudos aikštelę.

„Scanpix“/AP nuotr./Marcas-Andre Ter Stegenas
„Scanpix“/AP nuotr./Marcas-Andre Ter Stegenas

Pirmasis kėlinys:

45 min. Kėlinys baigėsi dar viena Casemiro pražanga. „Barcelona“ žaidėjai reikalavo parodyti jam antrą geltoną kortelę, tačiau teisėjas saugo pasigailėjo. Vis dėlto Casemiro vaikščiojo skustuvo ašmenimis.

43 min. L.Messi ir J.Alba neišnaudojo gerų progų. Ispanas greitoje atakoje sulaukė L.Suarezo perdavimo, tačiau aukštas smūgis skriejo vos virš vartų.

39 min. G.Bale'as patyrė traumą ir negalėjo tęsti mačo. Vietoj jo aikštėje – M.Asensio.

36 min. Galingas L.Modričiaus smūgis iš toli dar kartą patikrino M.A.Ter Stegeno reakciją.

33 min. ĮVARTIS! LIONELIS MESSI įmušė į „Real“ vartus pirmą kartą po šešių tuščių rungtynių prieš Madrido klubą. I.Rakitičius atliko perdavimą į baudos aikštelę įkertančiam L.Messi, kuris už nugaros paliko kelis varžovus ir nukreipė kamuolį į vartus.

29 min. ĮVARTIS! CASEMIRO. „Real“ kėlė kampinį, kamuolys atšoko už baudos aikštelės, tačiau jį aukštyn pakėlė Marcelo. Prie pat katalonų vartų S.Ramosas pataikė į skersinį, tačiau kamuolys atsimušė ir skriejo už nugaros vartininkui, kur į tuščius vartus įmušė Casemiro.

26 min. C.Ronaldo ir K.Benzema atsidūrė du prieš du su gynėjais, tačiau iš prancūzo kamuolį labai lengvai atėmė S.Busquetsas.

21 min. L.Messi plūdo krauju iš burnos. Marcelo pataikė argentiniečiui alkūne tiesiai į dantis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi susižeidė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi susižeidė

20 min. Labai pavojingas C.Ronaldo smūgis, tačiau M.A.Ter Stegenas sureagavo laiku ir atmušė kamuolį viena ranka.

18 min. Katalonų spaudimas vis augo, tačiau „Real“ atrado šansą greitoje atakoje. K.Benzema nesugebėjo atlikti akcentuoto smūgio ir kamuolys atsidūrė vartininko rankose.

12 min. Pirma geltona kortelė – už pražangą aikštės viduryje nubaustas Casemiro.

10 min. Katalonai surengė ilgesnę ataką, daugiau nei minutę su kamuoliu buvo tik jie ir tai baigėsi puikia proga. L.Suarezas smūgiavo žingsnis už baudos aikštelės, tačiau kamuolys skriejo kiek pro šalį.

6 min. Pirmasis mačo smūgis. „Real“ žaibiškoje atakoje keliais perdavimais į priekį išvedė C.Ronaldo, tačiau portugalo smūgis kaire koja skriejo tiesiai į vartininką.

2 min. Pirmoji ataka ir „Real“ žaidėjas krito baudos aikštelėje, tačiau pražangos ten nebuvo.

Starto sudėtys:

„Real“: K.Navasas; Marcelo, S.Ramosas, Nacho, D.Carvajalis; T.Kroosas, L.Modričius, Casemiro; C.Ronaldo. K.Benzema, G.Bale'as.

„Barcelona“: M.A.Ter Stegenas; J.Alba, S.Umtiti, G.Pique, S.Roberto; A.Iniesta, S.Bisquetsas, I.Rakitičius; Paco, L.Suarezas, L.Messi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius