-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Italijos futbolo aistros: „Juventus“ pirštinę metęs „Inter“ skundžiasi korupcija

Italijos klubinį futbolą kursto pikantiškos aistros. Milano „Inter“ šį sezoną yra labai rimtai pasiruošęs nutraukti Turino „Juventus“ dominavimą, tačiau, panašu, kad tai padaryti nebus lengva, nes Apeninų futbolo piramidės viršūnėje „Senoji Sinjora“ turi labai stiprų užnugarį.
Antonio Conte
Antonio Conte / „Scanpix“ nuotr.

Šią savaitę „Serie A“ supurtė įvykiai, sugrąžinę sirgalius mintimis į 2006-ųjų „Calciopoli“ korupcijos skandalą.

Šiuo metu „Inter“ trimis taškais atsilieka nuo čempionės „Juventus“, bet turi mačą atsargoje ir gali pasivyti čempionų klubą jau šeštadienį.

Tačiau Milano komandos sirgaliai nėra tikri, kad tai padaryti akistatoje su „Genoa“ bus labai lengva, nes, panašu, yra nemažai suinteresuotų asmenų, kurie norėtų įkišti pagalius į neblogai šiemet riedančio Antonio Conte vežimo ratus.

„Scanpix“ nuotr./Matthijsas De Ligtas ir Lautaro Martinezas
„Scanpix“ nuotr./Matthijsas De Ligtas ir Lautaro Martinezas

Šio mačo teisėju „Serie A“ pasirinko 35-erių metų Luca Pairetto. Arbitras yra kilęs iš Turino ir to iš esmės pakako, kad „Inter“ sirgaliai pradėtų reikšti didžiulį nepasitenkinimą.

Tačiau visa ši istorija turi ir kur kas stipresnių argumentų.

Teisėjo brolis dar ir dabar dirba Turino „Juventus“ klube. Alberto prisidėjo prie „Euro 2012“ organizavimo, o vėliau buvo pakviestas į Pjemontą ir čia prižiūrėjo stadioną bei dirbo su „Juventus“ sirgalių klubais.

Nuo šių metų sausio vyro atsakomybių laukas dar labiau išsiplėtė – jis pradėjo dirbti rinkodaros departamente.

„Scanpix“ nuotr./Luca Pairetto
„Scanpix“ nuotr./Luca Pairetto

Visgi dar didesnius įtarimus sukėlė brolių tėvas. Pierluigi Pairetto buvo viena Italijos futbolą sukrėtusio korupcijos skandalo centrinių figūrų.

Buvęs arbitras vėliau dirbo UEFA teisėjų komiteto pirmininko pavaduotoju, tačiau buvo priverstas trauktis iš pareigų, kai paaiškėjo, kad nuolat susitikinėdavo su „Juventus“ prezidentu Luciano Moggi.

Perklausius pokalbių įrašus paaiškėjo, kad P.Pairetto padėdavo skirti „tinkamus“ teisėjus ir dėl to vėliau gavo 3,5 metų diskvalifikaciją.

„Mūsų komandos rungtynėms skiriamas teisėjas yra „Juventus“ vadybininko brolis ir „Calciopoli“ skandalo dalyvis. Ar čia viskas normalu? Jokio interesų konflikto?“ – socialinėje erdvėje skundėsi „Inter“ aistruoliai.

Labai panašią reakciją L.Pairetto paskyrimas prieš metus sukėlė ir „Napoli“ stovykloje.

Tuo metu komanda užėmė antrąją vietą ir teisėjas iš Turino gavo vadovauti „Napoli“ mačui su „Empoli“. Nors arbitro atžvilgiu buvo daug nepasitenkinimo, Neapolio komandai mačas klostėsi tarsi iš pypkės – 5:1.

Buvusio „Serie A“ arbitro Luca Marelli teigimu, abiejų ekipų sirgalių būgštavimai yra absurdiški.

„Alberto dirbo su futbolu nieko bendro neturinčiame „Philip Morris“, organizavo renginius ir tik vėliau buvo pakviestas į „Juventus“. Luca į viršūnę kopė ilgai ir kantriai. Negalima teisėjų ignoruoti vien dėl to, kad jie gimė netinkamame mieste“, – komentavo L.Marelli.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius