Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaudinanti istorija: pargriautas pabėgėlis – futbolo treneris, kuriam naują gyvenimą siūlo ispanai

Sirijos pabėgėlių krizės akivaizdoje visą pasaulį sukrėtė nehumaniškas Vengrijos žurnalistės elgesys su šios šalies sieną kirtusiais pabėgėliais. Po to, kai vaizdo kameros užfiksavo moters pargriautą vyrą su vaiku, ši neteko darbo. Be to, paaiškėjo, kad pabėgėlis – tai Sirijos futbolo treneris, kuriam susikurti naują gyvenimą pasiūlė Ispanijos futbolo akademija.
Osama Abdulas Mohsenas
Osama Abdulas Mohsenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Pabėgėliai

Osama Abdulas Mohsenas gimtojoje Sirijoje buvo futbolo treneris, kurį karas šalyje privertė bėgti kartu su sūnumi Zaidu. 

Po incidento su Vengrijos operatore vyras  atsidūrė Vokietijoje, ten žurnalistai ir atskleidė, kad vyras gimtoje šalyje buvo futbolo treneris.

Tai sužinojusi Ispanijos futbolo akademija įtikino vyrą pabandyti laimę jų šalyje. Treneriui buvo pasiūlyta apsigyventi Madrido priemiestyje ir ilgainiui įsilieti į ispanų futbolo sistemą.

Tiesa, tam prireiks laiko, nes O.Mohsenas nekalba ispaniškai ir sunkiai supranta angliškai.

Ispanija praėjusią savaitę sutiko priimti 17 680 pabėgėlių.

Vengrijos televizijos operatorė, išprovokavusi pasipiktinimą pasaulyje, kai buvo nufilmuota pakišanti koją nuo policijos sprunkantiems pabėgėliams ir jiems spirianti.

Po to incidento ji buvo atleista iš internetinės televizijos „N1TV“, artimos Vengrijos ultradešiniajai partijai „Jobbik“. Žurnalistei taip pat kaltinama dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius