-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jokių šansų: Lietuvos merginų rinktinė krito prieš Baltarusiją

Lietuvos merginų U-17 rinktinė UEFA Europos merginų čempionato atrankos B1 grupės rungtynėse 0:2 nusileido Baltarusijai.
Lietuvos merginų u-17 jaunimo rinktinė
Lietuvos merginų u-17 jaunimo rinktinė / nuotr. lff.lt

Įvarčius į Lietuvos komandos vartus 6-ąją minutę mušė Palina Bareika, 36-ąją – Daria Pratasiuk.

Nors rezultatas nėra itin skausmingas, rungtynių statistikos protokolas rodo, jog baltarusės dominavo aikštėje.

Varžovės atliko net 22 smūgius, iš kurių 10 skriejo į vartų stačiakampį, lietuvės iš viso smūgiavo tik 6 kartus, į vartų stačiakampį pataikė 3 sykius.

Baltarusijos komanda dukart sudrebino vartų konstrukciją.

Šalies agresorės atstovės kėlė net 14 kampinių, mūsiškės – nė vieno.

Pirmosiose turnyro, vykstančio Juodkalnijoje, rungtynėse lietuvaitės 2:3 krito prieš šeimininkes.

Priminsime, kad LFF prieš savaitę trimitavo, jog Lietuvos moterų futbolo rinktinė nestos į kovą su Baltarusijos komanda 2025 m. Europos čempionato atrankos varžybose.

15min koliažas/Lietuvos moterų futbolo rinktinė ir Edgaras Stankevičius
15min koliažas/Lietuvos moterų futbolo rinktinė ir Edgaras Stankevičius

Karą Ukrainoje vykdančiai Rusijai padedanti Baltarusija sulaukia sankcijų, bet kai kuriose tarptautinėse varžybose Aliaksandro Lukašenkos vadovaujamos valstybės komandoms leidžiama rungtyniauti.

Tai kelia sumaištį, ypač Lietuvoje, kuri remia demokratiją Baltarusijoje, bet nesitaiksto su A.Lukašenkos diktatorišku režimu.

Prieš savaitę 15min jau rašė, kad Lietuvos moterų futbolo rinktinė nestos į kovą su Baltarusijos komanda 2025 m. Europos čempionato atrankos varžybose.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

„Mūsų pozicija yra principinė, – tada 15min žurnalistui Mariui Bagdonui sakė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edgaras Stankevičius. – Kiek teko domėtis, pagal oficialų reglamentą nėra numatyta, ką reiktų daryti su komanda, jeigu ji atsisakytų žaisti dvejas rungtynes – ar tai būtų tik techniniai pralaimėjimai 0:3, ar diskvalifikacija visam ciklui?

Mes galime gauti techninius, pralaimėjimus, baudą, nulį taškų, bet žaisti nesiruošiame. Tam pritaria ir treneris – jis sutinka daryti taip, kaip nuspręs federacija. Atrodo, kad UEFA mus irgi supranta, jie žino situaciją, tereikia išsiaiškinti, kaip yra su nuobaudomis.“

Ir nors moterų rinktinė laikysis griežtos pozicijos, jaunimo komanda buvo pasiųsta į mūšį su agresorės atstovėmis.

„Atsibodo komentuoti Baltarusijos šešėlį ir tas būsimas ar nebūsimas kovas, – „LRT TV“ naujienų žurnalistui Mariui Andrijauskui trečiadienį sakė E.Stankevičius. – Moterų rinktinės atveju laikomės kategoriškos pozicijos, kad tikrai nežaisime. Bet pats formatas yra kitoks – ciklas, kuris susideda iš trijų langų. Balandis, gegužė ir liepos mėnuo, kai rinktinė žaidžia. Noras yra nežaisti tų dviejų vidurinių rungtynių su Baltarusija, bet taip išliekant toliau kovoje dėl patekimo į atitinkamą čempionatą.

U-17 komandos atveju yra turnyras, kuriame mes dalyvaujame ir jo visiškai ignoruoti negalime, kad ir kaip norėtume. Pasekmės? Tada mergaičių rinktinė niekur nedalyvauja ir yra tremiama lauk iš turnyro ir kvalifikacijos. Norint patekti į B divizioną – tai yra vienintelis būdas sportiniu keliu išsikovoti tą vietą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius